Milli Mücadelede İttihatçılık

Erik Jan Zürcher

Milli Mücadelede İttihatçılık Gönderileri

Milli Mücadelede İttihatçılık kitaplarını, Milli Mücadelede İttihatçılık sözleri ve alıntılarını, Milli Mücadelede İttihatçılık yazarlarını, Milli Mücadelede İttihatçılık yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
239 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
OSMANLI DEVLET adamları, 19. yüzyılın başından itibaren, Avrupa devletlerinin artan üstünlüğünü giderek daha iyi kavramışlar ve buna Batılılaşma siyasetiyle karşı koymaya çalışmışlardır.1 Bu siyasete Osmanlıların eski gücünü yeniden kazanmasına yönelik iki hedef kaynaklık etmiştir. Batılı yöntem ve kurumları alarak Osmanlı İmparatorluğu’nun
Milli Mücadelede İttihatçılık
Milli Mücadelede İttihatçılıkErik Jan Zürcher · İletişim · 2003147 okunma
İzmir Suikastı Ardından Ata'nın Yaptığı Konuşma(1926)
Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Türk Milleti emniyet ve saadetini zamin prensiplerle medeniyet yolunda tereddütsüz yürüyecektir.
Sayfa 160 - E-Kitap
Reklam
Bir milletin geleceğini tayin eden taciz.
İtilaf Devletlerinin temsilcileri Osmanlı hükümetinin Samsun vilayetinde Hıristiyan köylülerin Türk Müslüman çeteleri tarafından taciz edilmesine son vermesini isteyince, Mustafa Kemal’e Anadolu’ya tayin fırsatı doğdu.
Sayfa 127 - E-Kitap
Enver, Mustafa Kemal ile aynı yaştaydı ama okuldan iki yıl önce mezun olduğu için rütbesi daha yüksekti, cemiyet onu hürriyet kahramanı olarak görüyordu.
Sayfa 56 - E-kitap
Mustafa Kemal, 1917’de Karlsbad’da tedavi edilirken kaleme aldığı ve şu anda Türk Tarih Kurumunun elinde bulunan birkaç not bir yana bırakılırsa, gerçek anlamda anılar yazmamıştır. Özel mektuplarından pek azı günümüze kadar gelmiştir.
Sayfa 36 - E-kitap
1830'lar İkinci Mahmut Dönemi
Batı modellerine dayanan bütün ıslahatlar, esas olarak bir Ortaçağ sistemi olan şeriatın sağlayamayacağı yeni bir hukuk sistemini gerekli kılıyordu. Bundan dolayı, Tanzimat dönemi devlet adamları şeriatın dışında kanunlar getirdiler. (...) Böylece, ilk defa, kamu hayatının belirli alanları resmen şeriatın ve ulemanın yetki alanı dışında bırakılmış ve devletin laikleştirilmesi yolundaki ilk adımlar atılmış oluyordu.
Sayfa 13 - E-Kitap
122 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.