Kadife Eldivendeki Demir Yumruk

Okay Tiryakioğlu
Kasım 2023
Timaş Yayınları

2023 119. kitabı
"Ben savaş çıktığında ata binmeyeceğim Herman . Ben ata bindiğimde savaş çıkacak!.. Onun için her safhaya kendim vaziyet etmeliyim! "
Tarihi Roman
NapolyonOkay Tiryakioğlu · Timaş Yayınları · 202331 okunma
Napolyon Bonapart
·384 syf.·
2024 3. kitabı
Napolyon'un karmaşık kişiliği, hırsları ve tutkulu doğası dikkatlice ele alınıyor. Yazar, Napolyon'un askeri başarılarının ardındaki psikolojik boyutları da sorguluyor, bu da gibi karakter derinliği sağlıyor. Kitap, Napolyon'un yükselişini ve düşüşünü anlatırken, Fransız Devrimi'nin etkisi gibi tarihi bağlamları da gözler önüne seriyor. Bu, okuyucunun Napolyon'un yaşadığı dönemi daha iyi anlamasına yardımcı oluyor. Tiryakioğlu’nun Napolyon kitabı, tarih meraklıları ve Napolyon hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Hem eğitici hem de düşündürücü unsurlar taşıyan eser, okuyucularına tarihi bir yolculuk vaat ediyor.
Tarih
NapolyonOkay Tiryakioğlu · Timaş Yayınları · 202331 okunma

Okay TiryakioğluYazar · 40 kitap
1972 yılında Mersin’de doğdu. Çocukluğu İstanbul - Erenköy’de geçti. Annesinin armağan ettiği gizemli ve kara mizah yüklü öykü kitaplarıyla edebiyata dair ilk heyecanları uyanmaya başladı. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitimini 1994 yılında yarıda bırakarak tamamen edebiyata yöneldi. Yurtdışında, uzak ve gizemli ülkelerde yaşamayı daima sevdi. Edebiyat çalışmalarının roman alanındaki ilk ürünü olan “Karanlığın Çağrısı” isimli eseriyle Beyan Yayınları 2002/İlk Romanlar ödülünü kazandı. İkinci romanı “Gölgeler” 2004 yılında basıldı. Bunu 2005’te üçüncü romanı “Bin Yılların Gecesi” takip etti. Asıl çıkışını 2009 yılında “Kuşatma 1453” ile yaptı. Tarihi roman okurlarının büyük ilgisiyle karşılaşan Kuşatma 1453’ü, “Kanuni” ve “Yavuz” başta olmak üzere diğer romanları izledi.