Eylül 2020
Sıfır Yayınları

Nekre
2022 7. kitabı
“Gözlerini bile oynatamıyor, tavanda öylece sabit duran bir bakış olarak kalıyordu.” “Korkuyordu ve korkunun kokusu vardı…” “Hayat insanı yoran, yürümeye mecbur bırakılmış yollar gibiydi. Hiç girmek bile istemeyeceğin yola başka çıkış olmadığı için zorunlu girersin. Yolda karşılaştığın insanlar ve gördüklerin yaşantını şekillendirir. Ya yolun bir yerinde kalır ya da yeni yollar keşfederek devam edersin.” Gül kızı Defne ile kendine bir düzen kurmuş bekar bir anne. Beraber yaşadığı abisinin evinden taşınarak kendine yeni bir düzen kurmuştur. Yeni çalışmaya başladığı cafede Emir ile tanışırlar. Gül kızı Defne'nin ergenlik sorunlarıyla boğuşurken aslında olayların bir ergenlik krizi olmadığını kendisinden kaynaklandığını öğrenir. Gül'e neler oluyordu? Gördüğü rüyalar gerçekmiydi ? Emir ile aralarında olan şey neye evrilecekti? Bu satırlar yazılırken yazar neler yaşamıştı ? Tüm cevapları #Nekre kitabının içinde saklı. Korku ve gerçek sevenlere tavsiyemdir.... @cigdem.koroglu hocam kaleminize sağlık. #glcnkitaplığı
kitap yorumu
2021 1. kitabı
Gerçek yaşanmış hikayeleri sevenler için sade ve akıcı bir dille anlatılmış olsa da kitap büyü gibi olaylara meraklılar için cezbedici olurken bu tarz şeylerden korkanlar için ürkütücü gelebilir fakat benim gibi nötr olanlar için harika bir kitap olarak kalacak
2022 7. kitabı
Tamamen gerçek bir hikayedir. Korku romanı ama ben öyle heyecanla sayfaları çevirdim ki ve korkmayarak anlatamam! Bitirmeden bırakmadım. Korkmamamın sebebi de sevdiğime de büyü yapılmasıydı. Daha doğrusu tek farkı o kadar korkunç yaşamadı ama beni etkilemesiydi. Kitabın içeriğini anlatayım bir kıza büyü yapılıyor ama gece de rahat bırakmıyor ne yapsa üstünde hatta aşık oluyor üzerindeki görünmez kıza o kadar hocaya gidiyor gitmesini engellemek için üzerinden gidiyor tam hocadan vazgeçtiği zaman üzerine musallat oluyor hatta üzerinde izler bırakıyor! Ne kadar anlatsam da okumadan daha iyi anlayamazsınız. inanılması güçse de gerçek bir hikaye yazarı zaten arkadaşımdır. Maalesef gerçek dedi. Ben eskiden öyle şeylere inanmazdım ama gerçekten size veya sevdiklerinizle öyle yapılınca inanıyorsunuz şeytan gibi oluyor insan, uyuyamıyor çok değişiyor her şeye sinirleniyor ama dua etmek işe yarıyor. Ben sürekli dua ettim ve şu an rahatım dua her şeyi çözüyor! Siz yeter ki Allah'a inanın hiçbir şey de takmıyorum sadece bana ne yaşattılarsa yaşasınlar istiyorum! hep derim beni yakanı yak Allah'ım. Bu arada korkuyu sevmiyorsanız, hele ki gerçek bir olay kaleme dökülmüş. korkuya gelemiyorsanız okumayın! Korku seviyorsanız da kesinlikle okumanızı tavsiye ederim! Ben korkmadım o ayrı bir mesele tabii.
2021 35. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2021 16:18
Yaşanmış bir olayın satırlara aktarılması, okurken beni her daim etkileyen bir unsurdur. Nekre kitabının başrolu? kızıyla birlikte hayat süren Gül'ün yaşadıkları ise çift kat etki yaratan cinsten. Sahi konuyu söylemedim değil mi? İnanın bunu satırlara nasıl aktarsam bilemiyorum. Kitap, Gül karakterinin rüyaları ve sonrasında gerçeğe dönüşen rüyalarını konu ediyor diyebilirim. Kitabı tek solukta bitirdim oldukça akıcı ve merak ettirici idi ama son sayfayı çevirip üstüne olayların baştan sona zihnimde canlanması ile nutkum tutuldu diyebilirim. Kitabı gündüz vakti okuduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum 😅 Böyle diyerek okumayanları korkutmak istemem ama herkesin okuyabileceği bir tarz olduğunu da düşünmüyorum. Psikolojik gerilim severlerin rahatlıkla okuyabileceği bir tarz olmasının yanında gerçekliğin ağırlığını da kaldırabilmesi önemli 😅 Bol gerilimli ve tekrar tekrar üstüne değinmek istiyorum 'gerçek' bir hikâye olduğu için gerilimi korkuya evrilmiş şekilde 😂 Kitaba başlarken hiç böyle bir içerik beklemiyordum o yüzden ilk etapta dumura uğradım. Ama olayların akışı içerisinde bir bakmışım kitap bitmiş. 😂 Bu tarz içinde gerilim barındıran kitapları nadir şekilde okuyorum bu da o kervana katıldı artık Meraklısına tavsiyemdir.
Roman
2021 140. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2021 15:04
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Çiğdem Köroğlu'nun kaleme aldığı Nekre adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Nekre nedir diye soracak olursanız, anlamı söylendiği zaman kimden veya neden bahsedildiği tam olarak anlaşılmayan belirsiz bir kimseyi veya şeyi gösteren isimlerdir. Gerçek yaşanmış bir hayat hikayesinden bahsediyor yazarımız. Gül eşinden boşanmış kızı Defne ile yaşayan mutlu bir o kadar da zorlu yaşam mücadelesi veren bir kadındır. Gül bir süre sonra kabuslar görmeye başlar. Gül haricinde abisi, yengesi de bu kabuslara şahit olur. Gül'ün mutlu olmasını istemeyen birinin yaptırdığı büyü sonrası Gül'e musallat olan cinler hayatını zorlu bir süreç haline gelmesine sebep olur. Gül kendisini bu durumdan kurtarabilecek mi? Gerilim ve korku dolu bir kitap okudum. Çok akıcıydı. Yazarın kalemine sağlık. Korku dolu bu kitabı gece değil gündüz okumanızı tavsiye ediyorum.
2021 12. kitabı
#Kitapyorumu #HAZIRANYORUM #KitapÇılgınlarıOkuyor Sevtap Eken Çiğdem Köroğlu #Nekre Gül aşık olarak yaptığı evliliğini büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak sonlandırmış.Bir müddet ağabeyi ve yengesiyle yaşadıktan sonra kızıyla kendisine yeni bir ev kiralamış evine yakın bir yerde de işe başlamıştı. Herşey yolunda gidiyordu.Yeniden evlenmeyi aklından bile geçirmiyordu.iş yerinde tanıştığı Emir'le hem Gül hemde kızı Defne çok iyi anlaşıyorlardı. Bir müddet sonra Gül kabuslar görmeye başlamıştı. Ama ne yazık ki kabus zannettiği olayları birebir yaşıyordu. Sadece kendisi değil ailesi ve yakın çevresi de bu olaylara birebir şahit oluyordu. Gül'ün mutlu olmasını istemeyen birisinin yaptırdığı büyü sonrası Gül'e musallat olan varlıklar genç kadının hayatını nasıl etkiliyor ve neler yaşıyor inanamazsınız. Empati kurarak okuduğum bu hikaye beni çok etkiledi.Herkese tasviye ediyorum.Okuyun ve büyünün bir insanın hayatını nasıl kararttığına şahid olun.
2021 2. kitabı
Nekre-Çiğdem KIöroğlu'nun Kaleminden. Gerçek hayattan alınarak yazılmış bir kitap.Baş Karakter Gül'ün hayatının bir anda değişime başlaması ve rüyalarla başlayan yüksek tansiyonlu bir gerilim kitabı.Kesinlikle tavsiye ederim.
#kitapvecayy_
·128 syf.·
2024 61. kitabı
Başta romanın gerçek olduğunu bilmiyordum tâki son 3-5 sayfasını okuyana kadar ama keşke yaşanmış olduğunu bilmeseydim. Yaşananlar acı verici anlıyorum fakat kitap içeriği boyunca adam akıllı Allah'tan yardım istenilmesi gerektiği açıkça ifade edilmemiş. ( Kendini İslam'a nispet eden bir birey olmasaydı neyse derdim ama ) İslam'a uygun hangi davranışı yaptınız başınıza gelen musibetlerden dolayı acaba ? Hakikaten merak ediyorum. Bu satırları yazarken hiç mi düşünmediniz ayrıca merak ediyorum. Umud ediyorum ki okuyacak okurlar ne demek istediğimi anlarlar. Ama İslam hakkında bilgisi az olan bir bireyin kesinlikle okumasını tavsiye etmem. Yine de emeğinize sağlık.
İnceleme
2022 2. kitabı
Çiğdem Köroğlu’nun kurallara bağlı kalmaması ve içinden geldiği gibi yazması beni etkileyen en önemli noktadır. “Korku yazarıyım” diyen birçok kalem tutmayı öğrenmiş kişi “Korku kitabına çok hızlı giriş yapmalısın.” gibi takıntıları var ki bu beni korku okumamı engelleyen bir noktaydı. Kitapların, ekranda efektleriyle beni korkutacak bir noktası yoktur. Tanımadığım bir karakter için, olayın ne olduğunu daha anlamadan yazılan hiçbir cümle beni korkutamaz. Üstelik anlaşılmazlık benim kitapları okumamı zorlaştırıyor ve yarım bırakıyordum. Nekre ise bu hızlı giriş yapacağım takıntılarından kurtulmuş ve önceliğini karakteri size anlatan özelliği sayesinde onun başına gelmeye başlayan olayları kendi bedeninizde hissediyorsunuz. Devamının geleceği çok açık ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Korku-Gerilim
2021 36. kitabı
NEKRE Yeniden merhaba arkadaşlar. Başlamadan önce kitaba ulaşmama vesile olan Halit Yazıcı beye çok teşekkür ederim. Yeni bir kitapla yeni bir dünyanın kapılarını açtık. Kitabın adıyla başlayalım: Nekre. Nekre istenmeyen bir şeyin adının yerine kullanılan bir kelime. Ben de yeni öğrendim. Enteresan tarafı gözümden kaçmadıysa bu kelime kitabın içinde hiç kullanılmamış. Ama konusu itibarı ile tam olarak oturmuş ve yerinde bir seçim olmuş. Ben liseyi yatılı okudum. Gece 23.00 de ışıklar sönünce bir ranzaya toplanır birbirimize cin peri hikâyeleri anlatırdık. Orada dinlediğim benzer bir olayla karşı karşıya kalınca doğrusu şaşırmadım değil. Yine ortaokul 2. veya 3. sınıftayken (1981-1982) akrabadan genç ve güzel bir ablamızın benzer sorunlar yaşadığına şahit olduğum için ben böyle şeylere ve tıbbın çaresiz kaldığı yerlerde manevi ilimlerin çözüm olduğuna inanırım. İşte ilim ile bilimin tam olarak ayrıldığı noktayı burada görebiliriz. Tıp müspet bir bilimdir. Ama ilim dediğimiz zaman manevi bilim de müspet ilim de içine girer. Neyse dağıtmayalım. Yine dayım rahmetli iyi bir hocaydı, bu tip şeylere bakmazdı ama bu konularda bilgisi çok fazlaydı. Oldukça ilginç ve sıra dışı şeyler dinlediğim olmuştur. Kör olası corona dayımı da yedi. Bu kadar bilgilendirmeden sonra kitap hakkında konuşabilirim. Yaşanmış bir hikâye. Yaşanmış hikâyeleri anlatmak zordur. Çünkü yavaş ilerler, aksiyonu az olduğu için bazı noktalarda sıkıcı olur. Kurgu katarsanız yaşanmışlıkları bozarsınız. Yazarın eli kolu bağlıdır böyle durumlarda. Bu kitabımızda bu standartların içinde bir kitap. Anlık olarak yaşananları iyi anlatabilmenin heyecanıyla olsa gerek aynı anlamı ifade eden tekrar cümleleri fazlaca var. İkinci üçüncü kez yaşanan aynı şeylerde neredeyse kopyala yapıştır şeklinde anlatılmış. Buralarda