Nil'deki Baraj

Orijinal Adı:
Barrage Sur le Nil

2004 5. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2004 00:00
Güzel bir polisiye roman Anlatım ve konunun bütünlüğü tartışılmaz güzelliğe sahip bunun yanında araştırma yetersizliği diyebileceğim (Chrisrian Jacq gibi bir yazarın haçli zihniyetine sahip olabileçeğini düşünmek istemiyorum) derecede islamı karalama kitabda mevcut bunun yanı sıra aslı olmayan ayetler ve peygamber sözleri bulunması kitaba eksi puan kazandırıyor. Fakat aşırı islamcı yerine köktendinci kelimesini kullanması (belki cevirmen katkısı olabilir) kitaba olumlu etki veriyor
Nil'deki BarajChristian Jacq · İnkılap Kitabevi · 200037 okunma
2016 11. kitabı
Aşırı dinci müslüman bir örgütün Mısır'ın tüm kontrolünü ele alma girişimi etrafında dönen bir roman. Ana karakterimiz sevdiği kadının öldürülmesi ile kendini sıra dışı bir durumun ortasında buluyor. Elinden geldiğince gizem perdelerini aralamaya çalışıyor. Dili oldukça yalın ve anlatım sade. Bazı karakterlerin ani değişimi fazla zorlama gelebiliyor yer yer.
Din
Nil'deki BarajChristian Jacq · İnkılap Kitabevi · 200037 okunma

Christian JacqYazar · 27 kitap
1947'de Paris'te doğdu. 13 yaşındayken hayatına yön verecek kitabı okudu: Jacques Prienne'nin "Eski Mısır Uygarlığı Tarihi". Bunu takip eden 5 yıl içinde 8 roman yazdı. Böylece edebiyat kariyeri başlayan Jacq, 50 yaşına geldiğinde 50'nin üstünde eser vermişti. 17 yaşında Mısır'da geçirdiği balayı sırasında II. Ramses'in devrilmiş olan dev heykeliyle ilk kez karşılaştı. Jacq'ın kaderi artık belirlenmişti. 21 yaşında Sorbonne Üniversitesi'nde Mısır bilimi (Egyptology) ve arkeoloji eğitimi gördü. Çalışmalarını sürdürüp Eski Mısır konusunda doktora yaptı. 1986'da doktora tezi Editions du Rocher tarafından yayınlandı. Böylece akademik kariyeri ve ünü sağlamlaştı. 20 bilimsel makale yayınladı. "Büyük Firavunların Mısır" adlı makalesi 1981'da Academie Française ödülünü aldı. 1987'de yazdığı "Mısırlı Champollion" adlı romanıyla dikkatleri çekti ve büyük bir ün kazandı. Tehlikede olan tarihi alanların korunması için halen başkanlığını sürdürdüğü Ramses Enstitüsü'nü kurdu. 1995 yılında Alexander Dumas'nın ve 19. yüzyılın diğer ünlü dizi roman yazarlarının izinden giderek II. Ramses'in hayatını anlatan 5 ciltlik romanını yazdı.