Kasım 1977
Derinlik Yayınları

2017 19. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2017 00:49
"Adı sanı duyulmamış yazarlar yahut şairler bazen büyük yazar ve şairlere taş çıkartır" kanaatindeydim ve öyle de kalacağım gibi görünüyor. Necati Tosuner öyle olaylar çıkarıyor ki
2026 82. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 15:53
Kitabın adı:Sisli Yazarın adı: Necati Tosuner Sayfa sayısı:116 öykülerden oluşan mini bir kitap öykü'nün birinde iki çocuklu bir aile vardır . Ailemizin çocuklarından biri hastadır. iyileşemez ölür. Ne yapsınlar üzülmekten başka çaresizdirler. Yoklupun gözü kör olsun. Yine öykünün birinde aile köyden şehre gider. Çocuk küçüktür babasına nereye gidiyoruz baba diye sorar. Babamız dayınların yanına gidiyoruz ve giderler . Onlarla itiş tıkış otururlar. Bir zaman sonra bir gecekondu yaparlar çocuk sevinir Bizim de evimiz oldu der sevincini belli eder işte böyle bir kitap çaresizlik yokluk hepsi var içinde yoksul ailelerin sisli günlerini ve yaşantısını anlatan bir kitap. Okuyalım okutturalım.
2018 34. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2018 12:04
Necati Tosuner, kitap hasebiyle kurulmuş bir Facebook grubunda ismini ilk kez duymuş olduğum, akabinde de tanımak istediğim günümüz yazarlarından biri. Hayatın ona yüklediği kamburunu sırtlamaya

Necati TosunerYazar · 26 kitap
Necati Tosuner, "İki Gün" adlı öyküsüyle 1970 TRT Sanat Ödülleri Başarı Ödülünü, Sancı... Sancı... adlı romanıyla 1978 Türk Dil Kurumu Roman Ödülünü, "Armağan" adlı öyküsüyle 1997 Haldun Taner Öykü Ödülünü, Güneş Giderken adlı öykü kitabıyla 1999 Sait Faik Hikâye Armağanını, Kasırganın Gözü adlı öykü kitabıyla 2008 Attilâ İlhan Roman Ödülünü ve Susmak Nasıl da Yoruyor İnsanı! adlı romanıyla 2014 Ebubekir Hazım Tepeyran Roman Ödülü, Salgında Öyküler kitabıyla 2023 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülünü kazanmıştır. 23 Şubat 2026'da 81 yaşında hayatını kaybetti. 24 Şubat Caddebostan Kültür Merkezi'nd düzenlenen anma töreni ve Bostancı İstasyon Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı'na defnedildi.