Bir Adım Sen, Bir Adım Ben

Martı Genç Yayınları
Sıralamalar

2020 53. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2020 03:15
Jenny ve Jared'in bu kadar tutarsız olmaları, daha doğru dürüst tanışmadan birbirleri hakkında "O herkesten farklı, o bambaşka." falan demeleri ve finale doğru ilişkilerinin geldiği hâl; Jenny'nin ablasının sorunları üzerinde bu kadar durulup sonradan bu sorunların yok sayılması gibi sebepler yüzünden kitabı sevemedim. İlk sayfalarda kurgudan yana epey umutluydum ama umutlarım boşa çıktı ne yazık ki.
2026 46. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 15:13
Bence kitap aşkın ne kadar gerçek ve zor olabildiğini güzel anlatıyor. Okurken duygular samimi geldi, yapay durmadı. Dili de akıcı olduğu için sıkmadan okunuyor. Kısaca sade ama etkileyici bir hikayeydi.
2018 23. kitabı
Sevemediğim bir romantik kitap daha... Kitap, romantizmi ve dramayı birleştiriyor gibi gözükse de, bana kalırsa derinlikten yoksun, oldukça tahmin edilebilir bir hikayeye sahipti. Karakterler arasında gelişen ilişkiyi pek gerçekçi bulamadım ve hikayenin geneli bana sıradan geldi. Kitap, başında ilgi çekici bir konuyla başlıyor. Ana karakterin geçmişindeki zor zamanlarla yüzleşip, bir aşk hikayesinin içine girmesi gibi bir yapı var. Ama ne yazık ki, bu tema bana çok fazla klişe gibi geldi. Aşk ve kayıp üzerine bir şeyler söylenmeye çalışılsa da, bu çabalar bana çok yüzeysel ve bazen zorlayıcı geldi. Kitap ilerledikçe olaylar tahmin edilebilir bir şekilde gelişiyor ve ana karakterin duygusal çatışmaları çok az derinleşiyor. Hikayenin sonunda beklediğiniz sonuçları neredeyse başından itibaren tahmin edebiliyorsunuz. Karakterler bence çok tek boyutlu. Ana karakterin içsel dünyasına girmekte zorlandım çünkü tüm düşünceleri çok tekrar ediyordu ve fazla bir gelişim göstermedi. İlişkilerin de fazla hızlı ve doğal olmayan bir şekilde ilerlediğini düşündüm. Karakterlerin birbirine olan bağları bana hiç inandırıcı gelmedi, çünkü duygu geçişleri çok yüzeysel kalmış. Diğer yan karakterler de ana hikayeye yeterince katkı sağlamadı, çoğu zaman sadece dekor gibi hissediyordu. Yazım tarzı sade ve anlaşılır, ancak hikayenin akışı ve derinliği beni çekmedi. Bazen olaylar çok hızlı geçiyor ve bir an önce hikayeyi sonlandırmak ister gibi yazılmış. Bu da okuma deneyimimi daha az keyifli hale getirdi. Atmosfer, bana göre yeterince güçlü değildi; kitap boyunca karakterlerin duygusal dünyasına girmek yerine, olaylar üzerinden ilerlemeye çalışılmış. Bu da kitabı biraz soğuk ve duygusuz hissettirdi. Kitap çok fazla klişe unsura sahip. Aşk hikayesi, kayıplarla yüzleşme ve yeni başlangıçlar
2021 4. kitabı
Okunma: 19 Mart 2021 12:49
Çok beğendiğim söylenemez. Hikaye bana bu aşkı hissetiremedi. Çok gereksiz bir şekilde uzatılmıştı. Evet iki üç satır kalbe kesinlikle değdi ama Imkânsız bir şeye inanmaktır aşk ama bu kitap nefret ve aşkın ince çizgisinden oluşan tipik bir yeşilçam hikayesine benziyordu. Tavsiye etceğim bir aşk romanı asla değil. Tabiki emeğine ve yüreğine sağlık yazarın ve herkes kendi bilir ama baş uçunda duracak bir kitap asla değil.
2020 48. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2020 19:04
AİLE KAVRAMINI BİLMEYEN VE HİÇ YAŞAMAMIŞ OLAN, ÖZGÜR RUHLU JARED İLE AİLESİ TARAFINDAN TAKDİR EDİLMEYEN JENNEY'İN ATIŞMALARI, LAF DALAŞLARI AMA KİMİ ZAMANDA YAKINLAŞMALARI OKUMAYA DEĞDİ DOĞRUSU. ZAMAN ZAMAN SİZİ TEBESSÜM ETTİRECEK TATLI BİR HİKAYE.
Aşk-Aşk-Aşk!
2020 4. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2020 18:03
Tam bir aşk kitabı :) Buram, buram sevgi ve aşk okuyorsunuz... Akıcı, sürükleyici sıkılmadan okuyup inceleme de yapıyorsunuz :) Mutlu sonla biten güzel bir kitap...
·448 syf.·
2014 72. kitabı
Ayriligin verdigi aci ve hüzün.... Sevginin ve askin verdigi heyecan ve mutluluk.... Kendine güvensizligin verdigi kayiplar ve kendine inanip güvenmenin verdigi basari.... Ve en nihayetinde kaybetme korkusu... Askin icinde ve kaybetmisligin icinde hissedebileceginiz bütün duygulari bu kitapta bulacaksiniz. "Son adim ask"i okurken kendinizi sicacik bir duyguselinin icinde bulacaksiniz..
2020 1121. kitabı
Ölenin ardından hayata tutunmaya çalışan karakterleri okumak ayrı bir bakış tarzı benim için. Bu tarz kitaplarda ruhsal geçişleri, ileriye bakabilme dürtüsünü yenilemeyi veya gidenin nasıl yadedildiğini görmekten hoşlanmıyorum. Kitap bu nokta da güdük kalsa da okunulabilecek bir kitap.
2024 5. kitabı
Çok sürükleyici ve güzeldi, elimden bırakmak istemedim. Hikayesi de güzeldi. Yalnız, sürekli "Jenny farklıydı, Jared başka güzel kadınlarla çok beraber olmuştu ama o farklıydı, onda başka bir şey vardı" diye o kadar çok tekrarlıyor ki "yav he TAMAM FARKLIYDI TAMAM" diye haykırasım geldi. Bir de, birbirlerini her gördüklerinde hallenmeleri çok abartılı tepkilerdi. Bu iki sebepten dolayı atlaya atlaya okudum bazı yerleri. Onun dışında iyiydi. (18 yaşından büyüklere tavsiye ederim) İçeriği; Jenny, 9 ay önce ölen nişanlısı Steven ile beraber açtıkları, kiralık tek ve küçük bir uçağı olan Mavi Gök Havayolları'nı ayakta tutmaya çalışırken, bir gün Steven'ın eski bir arkadaşı gelir ve bu şirketin ortağı olduğunu söyler. Belgelerle hiç ilgilenmemiş olan Jenny, avukat abisi Paul'e koşar ve adamın gerçekten de ortak olduğunu öğrenir. Steven şirketi açarken Jared'dan 100 bin dolar borç almıştır. Şimdi Jenny ya bu parayı ona geri ödemeli ya da adamın ortak olarak yaptığı herşeye katlanmalıdır. Adam parasını almak için, Jenny'ye büyükannesinden kalan ve arazisine şirketi inşa ettikleri evi satmak istemektedir. Ancak Jenny ne evi, ne şirketi kaybetmeye asla izin vermeyecektir. Daha once bir çok işi batırdığı için ailesinden yardım almamaya da kararlıdır. Bankaya gider ama sinek avlayan şirketine kredi verilmez. Öte yandan Jared, Jenny'yi yıldırıp, ailesinden borc para alması için elinden geleni yapar. Hatta eve bile yerleşir. Ancak, bu çekişmeler aralarındaki elektriğin gittikçe artmasına sebep olur ve içlerinden taşan duygulara teslim olunca planlar tamamen değişir. Gerçekten birbirleri için doğru kişiler mi, değiller mi, bunu da sonunda anlarlar.
2020 189. kitabı
Kitabı sevdim. Hani sıkılırsın da film izleyeyim dersin, veya kitap okumaktan sıkıldım, hiçbir şey yapmak istemiyorum dediğin zaman okuyabileceğin çerezlik bir kitap. Jared dışı kaya kadar sert ama içi marsmellow gibi yumuşak karizmatik yabancı ve Jennny (ponpon kuyruk)'un hikayesini okuyacaksınız.