Çileyle... Hasretle... Aşkla

Şubat 2013
Nesil Yayınları

2023 133. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 22:00
Gerçekten Halit Ertuğrul'un her kitabı bambaşka güzel... Kitabın içeriği ise haşa dinsiz bir emniyet müdürünün kızı “Özlem” ile çok fakir fukara olan “Garip aşkını” ve mücadelesini anlatır...
2021 32. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2021 19:15
Yine Halit Ertuğrul ve yine muazzam bir eser. Halit Ertuğrul un her kitabını acaba bu kitapta hangi ibretli olaylar karşılayacak beni diye okuyorum. Her seferinde kitaplarında kayboluyorum. Teşekkür ederim Halit Ertuğrul. Bu güzel kitapları ve bu ibretli olayları bizimle paylaştığın için. Eden bulur ve rabbime yönelerek sabreden muradına erer.
2021 48. kitabı
Anladım ki; fani aşklarmış, en çok yürekleri yaralayan.Onların girdabına düşenler, bir türlü uyanamazlarmış sonsuzluğa.Ama bazı aşklar da vardırki, faniliğin cenderesinden kurtarıp sonsuz diyarlara götürür insanı.Bu kitapta insanı sonsuz diyara götüren bir eserdi.
2023 6. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2023 01:40
Anladım ki; fani aşklarmış, en çok yürekleri yaralayan...    Onların girdabına düşenler, bir türlü uyanamazlarmış sonsuzluğa. Ama bazı aşklar da vardır ki, faniliğin cenderesinden kurtarıp sonsuz diyarlara götürür insanı... * * *    İşte bu kitapta böylesi bir sevda yolculuğu anlatılıyor. Fani aşkın içinde sonsuz âlemlerin uyanışını yaşayan iki genç yüreğin çırpınışları konu ediliyor. Bu kitabın satırları arasında gezinirken hakiki aşka şahit olacaksınız. Okudukça ebedi aşkla tutuşup sonsuzluğa uyanacaksınız. 'Sonsuzluğa Uyanmak', duygu dolu, yaşanmış bu hikâyeyi kırılgan yüreklerinize sunuyor... :) Allah'ım okuduklarımızdan en güzel şekilde istifade edebilmeyi ve hayatımıza geçirebilmeli nasip eylesin InsAllah..
Sonsuzluğa UyanmakHalit Ertuğrul · Nesil Yayınları · 2020348 okunma
Bir daha gelemeyeceğime inandığım bu dünyayı dolu dolu yaşamaktı benimki. Kollarına atıldığım bu masalımsı hayatın keyfini sürmekti, rüyaların doyumsuzluğuyla...Hiçbir ayıbın ve günahın olmadığı bir ömürdü hayallerimi süsleyen. İmkânların bolluğu içinde dilediğime erişmek için düşler kuruyordum kendimce.Ama her şey sonsuzluğa uyanmakla başladı; iksirimi ve kimyamı bozarak. Bir anda kendimi gizemli âlemlerde buldum. Anladım ki; fani aşklarmış, en çok yürekleri yaralayan...Onların girdabına düşenler, bir türlü uyanamazlarmış sonsuzluğa. Ama bazı aşklar da vardır ki, faniliğin cenderesinden kurtarıp sonsuz diyarlara götürür insanı. İşte bu kitapta böylesi bir sevda yolculuğu anlatılıyor. Fani aşkın içinde sonsuz âlemlerin uyanışını yaşayan iki genç yüreğin çırpınışları konu ediliyor.Bu kitabın satırları arasında gezinirken hakiki aşka şahit olacaksınız. Okudukça ebedi aşkla tutuşup sonsuzluğa uyanacaksınız.Sonsuzluğa Uyanmak, duygu dolu, yaşanmış bu hikâyeyi kırılgan yüreklerinize sunuyor...
2021 11. kitabı
Yaşanmış hikayeleri kaleme alan Halit Ertuğrul, ‘Sonsuzluğa Uyanmak’ kitabında da gerçek bir hikayeyi, harika üslubu ve müthiş bir akıcılıkla konu almış. İnsanı maneviyata, maneviyatın sonsuzluğunda gerçeğe varmayı hissettirerek öğütlemekte. Tolstoy'un dediği gibi: “Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.” Hikayemizde; “ürpertici dağların çevrelediği yemyeşil bir vadide, sevdalı bir gelin gibi şirin, bu Anadolu şehrini görünce büyülenmiştim sanki... Doğrusu, büyük şehrin görkemli yaşantısından çıkıp böylesine orta halli bir şehre önyargıyla gelmiştik... “ şeklinde başlamakta. Halit Ertuğrul "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda YÜKSEK LİSANS; Sosyoloji Bölümü'nde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda DOKTORA yapmış olup, çeşitli yerlerde ilkokul öğretmenliği de yapmış biridir. Kitapları çoğunlukla gençlere yönelik olup; onlara, yaşanmış hikmetli hayatların verdiği öğüdü sunmakta. Seksenden fazla kitabı, defalarca basılmasından anlaşılıyor ki, gençlerde bu emeğin bilincinde.
2024 15. kitabı
Ama herşey sonsuzluğa uyanmakla başladı; iksirimi ve kimyami bozarak bir anda kendimi gizemli alemlerde buldum. Anladım ki ; fani aşklarmış en çok yürekleri yakan.... Bu kitabın satırları arasında dolanırken hakiki aşka şahit olacaksınız. Okudukça ebedi aşka tutuşup sonsuzluğa uyanacaksiniz.... Bazen tam da aradığımiz saf bir aşk yada ilahi aşk; niyeti Salih olan her duygu bize huzuru getiriyor Duygu dolu bir hikaye sizi bekliyor..

Halit ErtuğrulYazar · 93 kitap
Eğitimci-Yazar Dr.Halit Ertuğrul, Adıyamanın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehirde okudu. Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda yüksek lisans; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda doktora yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr.Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Türk Edebiyatı (1976-77), Düşünce (1979), Yeni Asya ve Yeni Nesil (1970-81), Türkiye (1976), Diyanet Çocuk (1975-77), Köprü (1977), Sur (1984) gazete ve dergileri ile Hatay, Kırşehir ve Adıyaman’da çıkan mahallî gazetelerde çıkan yazılarıyla tanındı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından "Kendini Arayan Adam", "Düzceli Mehmet", "Aysel" ve "Ateşte Yeşerdim" gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da yılın yazarı seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr.Halit Ertuğrul, ayrıca yılın öğretmeni de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.