Varis
Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
"Kitap okuma zamanı!" Sloganı altında sunulan kitabın konusu gerçek hayattaki olaylardır. Romanda bahsedilen olayların bir kısmı yazarın 1990'lı yılların sonlarında çıkardığı "168 Saat" gazetesinde yayımlanmıştır. Yazar şimdi okuyuculara dramatik olaylar ve maceralarla zenginleştirilmiş aşk hikayesinin kahramanlarının sonraki kaderlerini tanıtıyor.
351 sayfa

Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Okuduğum en etkili eserlerden biri "Ölen son umut". bir çalışmadır. Belki de beni bu kadar etkileyen şey eserin bir yazarın hayal ürünü değil, gerçek bir hayat hikayesi olmasıydı. Naila'nın başına
6/10 puan verdi
Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Umutlar en son ölenlerdir. Bu Varis Yolchuyev'in eserlerinden okuduğum 6. kitap. Yazarın kalemini çok sevdiğim için pek fazla okumam ama bu yazara ve kitaplarına her rastladığımızda bir şans daha
Sonuncu Ölən ÜmidlərdirVaris · Qanun · 20101,180 okunma
Ümidlər heç sonda da ölmür...
8/10 puan verdi
"Sonuncu ölən ümidlərdir" Varis Yolçuyevin yaradıcılığından oxuduğum ilk kitabdır və Varis Yolçuyevin də ilk kitabıdır. Kitabın adı məni özünə çəkən ən böyük faktor oldu. Ümumilikdə
Sevgi
10/10 puan verdi
Kitab tək kelime ile mohtesem.Bütün olanlara reğmen hələ də sevmeyi bacaran kəslər var .Çox təssüf ki dövrümüzdə ani hissə qapılıb adını sevgi qoyanlar çoxdu .Və sevgi kelimesini ucuzlasdiran urekbulandirici adamlar da həmçinin ..Nailə hər şeyə rəğmən ayaqda qala bilmək çabası möhtəşəm .
3/10 puan verdi
Spoiler içerir. Doğum günümde hediye olunmuştu bu kitap. Fakat okumaya geç başladım. Bestseller olmağı hakettiğini söyleyemem. Kitabın ilk kısmı sıkıcı geldi. İkinci kısım birinciye kıyasla daha ilgiçekiciydi. Nailenin teker teker kendine düşman bellediği insanlardan intikamını alması kısmını beğendim. Belki de kitabın bir tek o kısmını severek okudum. Romanda en sevmediğim karakterse İlgar. Hiç bir işi-gücü olmayan, gününü içki ve karı kızla geçiren hiç bir şeyden memnun olmayan, hem de eski kız arkadaşını kullanıp bir kenara atıyor ve zengin bir kızla evleniyor. Aynı "eski Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi". Doğrusu bu iki kızın da neden böyle bir serserinin peşinden koştuklarını anlamak zor. Romanın öncesinde mantıken iyi düşünemeyen Nailenin ikinci kısımda nasıl kurnazca planlar yapmasını 8 yıl içindeki hayat tecrübesi olarak nitelendiriyorum.
Spoiler içerir)
9/10 puan verdi
Yene bir Varis yaradiciligi, yene mohtesem bir hekaye.. Bestlellere girmeye heqiqeten layiq olan yaziçidir Varis Yolçuyev. Bu kitab Varis yaradicigilindan oxudugum 4 cu kitabidir. Bu kitabda neler neler yox idi ki... Sevgi, cesaret, xeyanet,nifret, peşmanciliq ve daha neler..Hekayenin qehremanlarina geldikde ise ilk baslarda mende coxlari kimi Naileni qinayirdim, her seyi daha basqa cur hell ede bileceyine inanırdım. Ancag sonlara dogru Naileye olan esebim kecdi ve onu anlamaga basladim yavaş yavaş. Ancaq yene de her sey tamam ferqli ola bilerdi, sonda nifret yox sevgi qalib gele bilerdi. Naileni butun bunlara vadar eden de en sevdikleri- ailesi, sevdiyi adam, her defe komek isteyende ondan istifade eden müdiri, "metallon" deyilmiydi? Hekaye başdan başa ibret hekayesi idi, ne qeder ibratamiz şeyler yaşadi Naile.. Hetta onun pis yola düşmesinden bele ibret götürmek olar. Sevdiyi adam- İlqar oz elleriyle iteledi bir baxima Naileni bu yola. İlqar Naileni atdi ve pula, var dövlete göre basqasiyla evlendi. Gunumuzde de bele şeylere sixliqla rastlanılir. Hekayede en cox beyendiyim yerlerden biriyse Nailenin onun heyatini mehv eleyen her kesden bir bir intiqam almagı oldu. Pul hersey deyil. Pul ucun Naileni atib geden Ilqar sonda qatil olur ve 5 qepiksiz qalir. Naile ise xeyalindaki modalar evini acir ve var dovlet icinde yaşayir. Bu da bize heyatda her seyin deyisen oldugunu, her şeyin deyerini vaxtinda bilmek lazim oldugunu xatırladır. Belke de umidler heç ölmür? En sonda bele...
5/10 puan verdi
"Sonuncu ölən ümidlərdir" Varis yaradıcılığından oxuduğum ilk kitab.Bu kitab yazıçının ilk kitabıdır mövzusu real həyatdan götürülüb və bu fakt məni çox kədərləndirdi...Romandan gözləntim
8/10 puan verdi
Eser gozeldi.Macera dolu sevgi yasiyan iki gencden behs edilir.Seven insan,ne olur olsun sevdiyini hec vaxt yari yolda qoymaz.Qiz kasib,oglan varli oldugu ucun oglanin ailesi onlarin evlenmeyine razi olmur.Neticede oglan basqasi ile evlenir.Her seyde ondan sonra bas verir. Deyirler umid en sonda olur.Amma umidi en basda oldurmek lazimdi.Cunki umid olduse qorxu da olur,umid olduse insanin hereket etmek isteyi de artir,umid olduse serbestliyin de artir.
10/10 puan verdi
Həyatımda önəmli ilklərdən birinə səbəb olan kitab. Önyargıları aşmaqda, fikrən humanistləşməkdə kömək edir insana. Oxunmağı məsləhətdi.
7/10 puan verdi
"Sonuncu ölən ümidlərdir" həyat stimuluma çevrilən bu söz...Həyat sənə nə qədər gözəl və ya çirkin sürprizlər hazirlasa da,onu sənə ən gözləmədiyin anda təqdim etsə də onun tam əksini bir gün əlbət sənə qaytarmağa borclu olacaqdır.O zaman həyatda möhkəm qalmağı öyrədən də,yaşamdan tutunamayan səni məhv edən də məhz həyatdir.Odur ki ,sonuncu ölən ümidləriniz olmasi diləyi ilə...

Varis
VarisYazar · 13 kitap
Varis YOLÇİYEV 7 Haziran 1966 yılında Sumgayıt şehrinde doğdu. 1990 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesini bitirdi. 1991 yılında "168 saat" gazetesine baş editörlük, 1993 yılında "7 gün" gazetesine editörlük yaptı. 1995 - yılında Azerbaycan Devlet Televizyonu'nun "Gece kanalı" programının kurucularından olup. 2004 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanının İşler Kurulu'nun "Azerbaycan" yayınevinin baş editör atandı. 2007 yılında "Azerbaycan Televizyon ve Radyo Programları" QSC-de (Hyper) Periyodik Yayınlar ve Sosyolojik Araştırmalar Bölümünün Müdürü atandı. Ayrıca Azerbaycan'da ilk "TV plyus" milli yayıncı dergisinin baş editörüdür. Azerbaycan'da ve yabancı ülke mətbuatlarında yüzlerce makalesi çıkıp, 2001 - 2005 yıllarında peşpeşe 5 kez çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından ("European Market Research Center", "Editorial Ofice" vb.) medya ödüllerine layık görüldü. Çeşitli yıllarda "Dan yıldızı" yüksek gazetecilik ödülüne, "Yılın en iyi editörü" ödülünü almıştır. On sekiz kitabın ("Asıl insan hakkında", "Azerbaycan Cumhurbaşkanı", "Azerbaycan gençliği - Azerbaycan'ın geleceği" vb.) Editörü oldu. Halk yazarı İsmail Şıxlın ın tanıtımı ile ilk hikayeleri "Yıldız" dergisinde yayınlanmıştır.90'lı yıllardan başlayarak ise onun edebi basında diğer hikayeleri ("Bir avuç toprak", "Tenha yalquzağın masalı", "Ebedi aşk destanı", "Sabah asla açılmayacak", "Sana inanıyorum", "Yol ayrımında kayar kalanlar") ışık yüzü gördü. İlk sanatsal kitabı ("Sonuncu ölen ümidlərdir") 2008 yılı Kasım ayında yayınlanmıştır. 2009 yılında yazarın "Bir avuç toprak", 2010 yılında "Sana inanıyorum", 2011 yılında "Yetmiş yedinci gün" adlı sonraki kitapları ışık yüzü gördü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.