Soruşturmada

9786054702039
Türler:

2018 60. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2018 06:18
Aziz Nesin'in yurtiçi ve yurtdışı çeşitli dergi, gazete ve gazetecilere verdiği soru-cevap şeklindeki birçok konu üzerindeki görüşleri aktarılmış. Öyle güzel konular var ki dikkatlice okumaktan kendimi alamadım. 1980 darbesi sonrası ikibinin üzerinde aydının imza attığı ve bu konuda yargılandıkları kitabın sonunda detaylıca anlatılmaktadır. İmza atan birçok ünlünün çeşitli bahanelerle imza sorumluluğundan kaçmak için yalana başvurdukları görülmekte. Sorulara verdiği ustaca cevaplar Aziz Nesin'in çok bilgili ve kültürlü olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Herkese iyi okumalar.
Soruşturmada
2025 1. kitabı
Aziz Nesin’in yurtiçi ve yurtdışı çeşitli dergi gaze te ve gazeteciler verdiği soru cevap şeklindeki bir çok konu üzerindeki görüşleri aktarılmış.Öyle güzel konular var ki dikkatlice okumaktan kendi mi alamadım.1980 darbesi sonrası ikibinin üze rinde aydının imza attığı ve bu konuda yargılan dıkları kitabın sonunda detaylıca anlatılmaktadır. İmza atan birçok ünlünün çeşitli bahanelerle im za sorumluğundan kaçmak için yalana başvur dukları görülmekte.Sorulara verdiği ustaca ce vaplar Aziz Nesin’in çok bilgili ve kültürlü olduğu nu bir kez daha ortaya koymaktadır. Herkese iyi okumalar.
Kitap Alıntısı
Aziz Nesin
2021 3. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 23:11
Bu kitap; Aziz Nesin'in ulusal ve uluslararası gazetelerin sorduğu soruları cevapladığı kitabıdır. Aziz Nesin'i tanımak ve anlamak için okunacak en güzel kitaplardan birisi. Bir mizah yazarı olarak aslında hayatı hiçte kolay geçmemiş bir insan. Zaten onu mizah yazarı yapan da bu zorluklar olmuş. Kendi anlatımıyla "Rahat bir çevrede, normal koşullarda yetişen, insanlardan mizahçı çıkmaz. " diyor. Toplumun sorunlarını alıp mizaha çevirmiş. Ve öyle bir yer edinmiş ki bu konuda "Tam Aziz Nesinlik" deyimi oluşmuş. Aziz Nesin sadece bir mizah yazarı değil aynı zamanda gerçek bir aydın da. Bunun yanında gerçekten çok birikimli bir insan olduğunu sorulara verdiği cevaplarda görüyorsunuz. Benzer sorulara bile farklı cümlelerle, farklı anlatımlarla cevap vermiş hep. Yani ezbere cevaplar göremiyorsunuz. Bu kitabı mutlaka okuyun demeyi gerçekten sevmiyorum ama eğer Aziz Nesin hakkında bir kitap okuyacaksanız ilk tercihiniz bu kitap olmalı diyebilirim.
2019 82. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2019 14:06
Kitabın adı: Soruşturmada Yazarın adı:Aziz Nesin Okuyanın adı: Nezaket Topal Kitabımız yazarımızın mahkeme salonları soruşturmaları,gazete röportajlarından oluşuyor uzun cümleler olduğu için okurken zorlandım çoğu zaman da uyuyarak okudum böyle olmasına rağmen büyük bir istikrarla Aziz Nesin kitaplarımı bitireceğim Sevgiyle kitapla kalın
2024 195. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 15:16
Kitabın adı: Soruşturmada Yazarın adı: Aziz Nesin Sayfa sayısı:198 Kitabımız Yazarımızın Mahkeme salonlarında yaşadıklarını sorulan sorulara cevaplarını Nesin Vakfını niçin kurduğunu anlatmış. YÖKLERE Sabahtan uğradım üniversiteye Dedim özerk misin? Söyledi YÖK YÖK Cümle rektörler çıkmış TV'ye Dedim bayram mıdır? Söyledi YÖK YÖK ***************************************** Dedim öğrenci ne? Dedi bir hiçtir Dedim ya asistan? Dedi ki açtır Dedim düşüncen ne? Dedi ki suçtur Dedim söyler misin? Dedi ki YÖK YÖK Aslında uzun bir şiir ancak bu kadarını yazabildim . Kitapla kalın ....
SoruşturmadaAziz Nesin · Adam Yayınları · 198656 okunma

Aziz NesinYazar · 190 kitap
20 Aralık 1915’te İstanbul’da doğdu. İki yıl Darüşşafaka Lisesinde öğrenim gördü. Kuleli Askeri Lisesini bitirdi. Kara Harp Okulu ve Askeri Fen Okulundan mezun oldu. Üsteğmen rütbesindeyken "görev ve yetkisini kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılanıp ordudan uzaklaştırıldı. Bir süre bakkallık yaptı. Ardından gazeteciliğe başladı. Yedigün, Karagöz ve Tan Gazetesinde çalıştı. Cumhuriyet adlı bir magazin dergisi yayınladı. Sabahattin Ali ile birlikte, Marko Paşa, Malum Paşa, Merhum Paşa, Alibaba mizah dergilerini çıkardı. 1951de bir kitapçı dükkanı, ardından bir fotoğraf stüdyosu açtı. 1954ten itibaren Akbaba mizah dergisinde takma isimlerle mizah öyküleri yazdı. Yazın yaşamı boyunda 100ün üzerinde takma isim kullandı. Kemal Tahirle birlikte Düşün Yayınevi’ni kurdu.Yeni Gazete, Akşam ve Taninde köşe yazıları yazdı. Yazarlığı, Öncü, Yeni Tanin ve "Ustura" isimli bir mizah eki de hazırladığı Günaydın gazetesinde sürdürdü. 1962de Zübük isimli mizah dergisini çıkardı. 1963te yayınevinin yanmasının ardından sadece yazmaya başladı. 1972de Çatalcada kimsesiz çocukların eğitimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Nesin Vakfını kurdu. Kitaplarının tüm gelirini bu vakfa bağışladı. 1976-1980 arasında her dalda edebiyat ödülleri veren Nesin Vakfı Edebiyat Yıllığını çıkardı. 1979da seçildiği Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanlığı görevini yıllarca sürdürdü. Sadece Türk edebiyatının değil dünya mizah edebiyatının da sayılı isimleri arasında yer alan Aziz Nesin, düşünceleri ve yazıları nedeniyle siyasi iktidarlardan sürekli baskı gördü, tutuklandı, yargılandı, sürgün edildi, cezaevlerinde kaldı. 6 Temmuz 1995 tarihinde yaşamını yitirdi. Öykülerinde Türk toplumunu ayrıntılarıyla yansıtır. Anlatımında halk edebiyatının ana öğelerinden yararlanır. Yer yer masal temasıyla ve mizah aracılığıyla günlük olayları, toplumsal aksaklıkları eleştirir. Türk edebiyatında çağdaş mizah yazarlığı tekniklerini geliştiren, genç mizah yazarlarının doğmasına yolaçan yazardır.