Stardust

Neil Gaiman

·273 syf.·
2021 66. kitabı
Neil Gaiman'ın romanlarına başlayacağım sırada bana ilk önerilen kitaptı Yıldız Tozu ama ben Mezarlık Kitabı ile başladım. O yüzden Yıldız Tozu yazardan okuduğum ikinci roman oldu. Yorumumu da buna
2024 3. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2024 14:38
Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu ve kesinlikle son olmayacak, paylaşanların bir bildiği varmış dedim. Kitaba gelecek olursam; masalsı anlatımıyla kitabın için girmekte en başta zorlandım. Sonra hayal edilen dünyaya alıştım ve bir çırpıda bitirdim. Sonu mutlu biten uzun bir masal okuduğumu hissediyorum. Herkese hitap eder mi? Sanmam. Ama benim zevkime uyduğunu söyleyebilirim. Özellikle son sayfaları yüzümde gülümsemeyle okudum:). Gece gökyüzüne baktığımda Yvaine ile aynı duyguları paylaşacağım bir süre..
2026 18. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 14:54
En sevdiğim filmin kitabını okumak sonunda nasip oldu. Defalarca izledim hatta birazdan tekrar izleyeceğim filmi. Genelde önce filmini izlemek sonra kitabını okumak oluyor benim sıram:))) Her filme uyarlanan kitap gibi filmle farklılıklar vardı. Filmi daha eğlenceli, kitabı daha büyülüydü. Ayrıca filmin soundtrack i TakeThat "rule the world" şarkısını dinlemenizi tavsiye ederim. Tatlı, masalsı, büyülü, mutlu sonlu aşk hikayesi. Fantastik, kafa dağıtıcı bir şeyler okumak isteyenlere tavsiye ederim. Kitapla ve sevgiyle...
2019 75. kitabı
Her ailede olduğu gibi bizim evde de akşam vakitlerinde herkes kendi köşesine çekilir. Kimisi telefonla oyun oynar kimisi ödevlerini yapar. Bense bu akşam Yıldız Tozu kitabını elime aldım ve sesli bir şekilde okumaya başladım. "Bir zamanlar gönlünün muradını elde etmeyi arzulayan genç bir adam vardı" diye. Başlarda herkes kendi işiyle ilgilenmeye devam etti bende okumaya... " Şişelenmiş rüyalar şişesi bir şiline" ... "Bu tezgahta para kabul etmeyiz" ... Okumaya devam ettikçe bir baktım annem yanıma oturmuş "eee çocuk annesini görmüş mü?" diye soruyor. Kardeşim (ki kendisi kitap denilince köşe bucak kaçan bir ergen) " Yıldızı nasıl bulacak, bulunca nasıl götürecek?" diye soruyor. Ben de okumaya devam ettim. Kitap ne zaman başladı ne zaman bitti, nasıl böyle masalsı ve tatlı bir üslupla bizi kendi içine aldı anlamadım. Ama bana ve aileme çok güzel bir hatıra bıraktı.
2016 40. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2016 20:13
Yıldız Tozu'nu okurken hiç sıkılmadım, basit ama güzel bir kitaptı. Oldukça da hızlı ilerliyor ancak şu sıra zaman ayıramadığım için ne yazık ki uzun bir sürede okudum. Basit ama masalsı güzel bir kitap olmuş, perili diyarlarda imkansızların gerçekleştiği bir dünyada aşkı için uzun bir yolculuğa çıkan genç bir oğlana eşlik etmek ve bir Gaiman romanı okumak isterseniz tam size göre bir kitap, hiç durmayın derim. Ayrıntılı yorum için; yorumatolyesi.blogspot.com/2016/05/yildiz-...
·273 syf.·
2017 25. kitabı
Neil Gaiman'dan okuduğum ilk kitap Yıldız Tozu. Sıkılmadan okuyabileceğiniz harika bir masal diyebilirim. Yazarın kelimelerle oynayışına ,anlatımına hayran kalmamak elde değil. Kitapta kayan bir yıldız ve sevdiği kadına kayan bu yıldızı ona getireceğine söz veren bir aşık , kimsenin aşmasına izin verilmeyen bir duvar ve duvarın her iki tarafında yaşanan farklı hayatlar var. Bir tarafta normal insanların yaşadığı Duvar köyü.. diğer tarafta cadıların, büyücülerin her türlü efsunlu yaratığın yaşadığı orman. Tristran'ın kayan yıldızı bulma ümidiyle duvardan geçmesi ile başlayan heyecanlı ve macera dolu serüveni... keyifle okuyacağınız bir kitap.
2021 49. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 16:59
Neil Gaiman'dan okuduğum 3. kitap olan Yıldız Tozu resimli edisyonu, Sandman' in ödüllü sayılarının çizimlerini yapan Charles Vess' in etkileyici illüstrasyonları, baskı kalitesi, masalsı atmosferi,
2021 29. kitabı
Duvar Kasabası'nı Periler Ülkesinden ayıran tek şey duvardır. Bu duvardan kimse içeri girip çıkmaz, ancak dokuz yılda bir düzenlenen panayırlarda içeriye yabancılar girebilir. Dunstan Thorn , panayırı gezerken bir cadı tarafından tutsak edilmiş olan kralın kızından alış veriş yapar. Alış verişin karşılığında kızı öpen Dunstan, aldığı camdan çiçeği ilerdeki eşi Daisy' e hediye eder ve onu da öper. Lakin adını bile bilmediği tutsak kızla bir birliktelik yaşarlar ve bir çocukları olur. Olaylar da zaten bu çocuğun büyümesiyle ve Victoria denen kıza aşık olmasıyla başlıyor. Tristran Thorn, aşkı için düşen yıldızın peşine takılıyor. Duvarı geçen Tristran ; tüylü adamla, cadılarla, lordlarla, ağaca, kuşa, fareye çevrilmiş insanlarla ve daha nicesiyle karşılaşıyor. Gizemin, aşkın, büyülü dünyası beni mest etti. Ortalama 4 saatte okunacak bir kitap ve akıcı da. Bu sıcak yaz günlerinde yetişkin masalından başka ne isteriz ki :) Bakalım mutlu son Tristran'ı karşılayacak mı..?
Fantastik
2021 48. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 23:27
Hikayemiz Duvar köyünde geçer ve köye adını veren gri taştan yapılmış yüksek duvarla çevrilidir. Duvar da ufak bir açık alan vardır ve köy sakinleri sırayla bu açıklık alanda nöbet tutarlar. Amaçları Duvar dışından yabancı birilerinin köye girmesini engellemek, aynı zamanda köyden de kimsenin Duvar dışına çıkmasını önlemek. Tristran Thorn ise bu Duvar köyünün içinde büyüyüp yetişmiştir. Bütün Duvar köyü sakinleri gibi dışarısının nasıl olduğunu bilmez. Tristran, köyün güzel kızı Victoria Forester'a kalbini kaptırmıştır ve bir akşam sohbet ettikleri sırada kayan bir yıldızın görüntüsüne şahit olurlar. Victoria kayan yıldızı kendisine getirdiği taktirde onunla evlenme sözünü verir Tristran'a. Tristran ise bir şekilde Duvarın dışına çıkarak maceraya atılır. Periler Ülkesi'ne yaptığı bu yolculukta türlü türlü şeyler keşfeder. Tekboynuzlu atlar, cüceler, periler, cadı kraliçeler, bulutların üstünde süzülen gemiler, zihinle oynayan ormanlar, gökyüzünde yaşayan lordlarla karşılaşır. Periler Ülkesi'nde kayan yıldızı bulmaya çıkan bir tek o değildir. Tristran Thorn yıldıza ulaşmak için her türlü engeli aşmak zorundadır. Neil Gaiman'dan okuduğum ilk kitaptı ve çok çok hoşuma gitti. Kitabın ilk başlarında konunun içine girmekte zorlandım hatta ne anlatıyor bu yazar demedim değil. Anlattığı birbirinden bağımsız karakterleri kitabın sonlarına doğru bir araya getirmeyi başardı yazar ve ortaya muazzam bir hikaye koydu. Ayrıca kitabın filmi de mevcut. Netflix de Stardust adında. Onu da en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum ve kitabı da herkese tavsiye ederim. Kitapla kalın.
Yeni Bir Okurun Gözünden 'Yıldız Tozu'
2021 24. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2021 01:52
Gerçeklikten uzak olan fantastik kitapların en azından başlangıç sayfalarında betimlemelerden ve uzun cümlelerden uzak durulmasından yanayım. Bilmediğimiz ve yazarın yeniden kurguladığı bir dünyayı anlamaya çalıştığımız için kitabın ve olayların içine girmemize çok büyük engel teşkil etmekte bu durum. Bu kitapta olayın içine girmemdeki en büyük engel bu oldu maalesef. 100-150. sayfalara geldiğimde olayı kavrayabildim. Yarıda bırakmayı çok fazla düşündüğüm fakat bir o kadar da bitirmek istediğim bir kitaptı. Normalde sürükleyici olsa 2-3 günde bitireceğim bu kitabı 5-6 günde kendimi zorlaya zorlaya okudum. Kitapla ilgili anlayamadığım bir diğer şey ise bölümlerin başlıkları oldu. "Ağaçların Anlattığıdır", "Krallık Yolunda Bir Hayli Çekişmenin Yaşandığıdır", "Havada Duran Şatolardan Ve Diğer Konulardan Söz Edildiğidir" gibi bölüm başlıkları bana son derece anlamsız geldi. Ben mi anlama güçlüğü çekiyorum yoksa bu kitap mı anlatım konusunda sıkıntılı gerçekten anlayamadım. 'Şu an bir şey anlayamadım, ilerleyen dönemde belki bir daha okurum' dediğim bir kitap da değildi. Her ne kadar olayın içine girdikten sonra ve özellikle son kısımda konuyu beğensem de genel olarak beğenmediğim bir kitap oldu. Herkese iyi okumalar!

Neil GaimanYazar · 107 kitap
Sandman, Coralin, Stardust gibi modern fantastik kurgu edebiyatında iz bırakmış olan roman ve çizgiromanların yazarı. Fantastik kurgudan bilim kurguya, grafik romanlardan filmlere kadar geniş bir alanda ürün vermiş olan Gaiman; Hugo, Nebula, Bram Stoker gibi kurgu edebiyatının en prestijli ödüllerinin sahibidir. Neil Gaiman, Polonyalı Musevi bir ailenin çocuğu olarak, 10 Kasım 1960 tarihinde, Portchester, Hampshire, İngiltere’de dünyaya geldi ve Fonthill, Ardingly ve Whiftgift’in de arasında bulunduğu bir dizi Church of England okulunda eğitim gördü. Gençlik yıllarında, J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe, Ursula Le Guin gibi fantastik kurgunun ve Roger Zelazny, Robert A. Heinlein gibi bilim kurgunun büyük ustalarının eserlerini takip etti. 80’li yılların başlarında gazeteci olarak çalışmaya başlayan Gaiman, bu sayede ileride kitaplarını basacaklarını umduğu basın dünyasının önemli isimleri ile tanıştı. İlk yayınlanan kitabı, Duran Duran adlı müzik grubunun biyografisiydi. Bir yandan farklı İngiliz dergilerinde makaleleri yayınlanırken, bir yandan da British Fantasy Society’ye yazdıklarını gönderiyordu. Kendisi gibi İngiliz olan grafik roman yazarı Alan Moore’dan etkilenek, grafik romanlar için senaryo yazmaya başladı. İlk olarak Moore’un yarım bırakmasının ardından Marvelman’i tamamlayan Gaiman, bu yapıttan sonra, Future Shock, Violent Cases, Black Orchield gibi erken dönem eserlerine imza attı. 1989 yılında, kendisine büyük ün ve servet kazandıracak olan Sandman’i çıkarttı. Dream karakterinin baş rolünde yer aldığı çizgiroman serisi, 1989-1996 yılları arasında 75 fasikül olarak piyasaya çıktı ve daha sonra yapılan eklemelerle birlikte 11 cilt olarak kitaplaştırıldı. Sandman sonrasında farklı çizgiroman firmaları için Elric, Lady Justice, Shadow Death gibi eserleri kaleme alan Gaiman, 2009 yılında, Batman R.I.P. serisi için yazdığı “Whatever Happened to the Caped Crusader” adlı çizgiroman senaryosu ile grafik roman piyayasındaki uzun süreli sessizliğini bozdu. Grafik romanların dışında uzun romanlar ve kısa hikayelerle düz yazı alanında önemli eserler veren yazar, Diskdünya’nın yazarı Terry Pratchett ile beraber yazdığı Good Omens ile dünya çapında üne kavuştu. 1990 yılında çıkan romanı, 1996 yılında Neverwhere, 1999 yılında, daha sonra sinemaya da uyarlanan Stardust ve 2001 yılında, en iyi eseri olarak bilinen Amerikan Tanrıları takip etti. Amerikan Tanrıları’nın başarısı üzerine, romanda ek bir karakter olan Anansi’nin adı altında, yeni bir roman kaleme alan Gaiman, Anansi Boys adlı bu roman sayesinde New York Times Best Seller listesinde bir numaraya kadar yükseldi. Yazarın son romanı, 2008 yılında yazdığı ve çocuklara yönelik olan The Graveyard Book (Mezarlık Kitabı) oldu. Gaiman’ın Anansi Boys dışındaki kitapları Türkçe’ye çevrildi. Amerikan Tanrıları adlı kitabının yazımı sırasında kendisine bir web blog’u açan Gaiman, eserlerinin yapım aşamasını ve hayatından kesintileri yansıttığı ve journal.neilgaiman.com adresinde bulunan blogunu açıldığı tarihten beri aktif tutmakta ve yazılarını haftalık olarak sürdürmekte. Minneapolis, Minesota, A.B.D’de, Addams Family House adını verdiği bir evde yaşayan yazar, eski karısı Mary McGrath’la olan evliliğinden Michael, Holly ve Madeleine adlı üç çocuğa sahip ve 2009 başından bu yana, şarkı sözü yazarı Amanda Palmer ile uzun dönemli bir ilişkisi var.