Selamm! Sürü (The Swarm) "Vay arkadaş, doğa bize küsse neler olurmuş?" dedirtecek bir kitap arkadaşlar…
Hikaye öyle bir yerden giriyor ki, denizin derinliklerinden gelen o gizemli güç ve balinaların, yengeçlerin bir anda insanlığa savaş açması tüylerimi diken diken etti.
Bilimsel kısımlar bazen "Acaba biyoloji dersinde miyim?" dedirtse de yazar o kadar sürükleyici bağlamış ki, elinden bırakamıyorsuuz.
Okyanusun altındaki o devasa sessizliğin aslında ne kadar büyük bir gürültüye dönüşebileceğini görmek hem ürkütücü hem de aşırı karizmatik bir kurgu olmuş açıkcası :)))
Yaş sınırına gelecek olursam, bence bu kitap için +16 ideal.
İçindeki teknik detaylar ve felaket senaryolarının ağırlığı daha küçük yaştakileri biraz bayabilir.
Kimler okumalı derseniz; "Doğa intikamını nasıl alır?" diye merak edenler, bilimkurguyla gerilimi harmanlamayı sevenler kesinlikle kaçırmasın.
Ama "Aman ben aksiyon severim, öyle uzun uzun deniz altı araştırması okuyamam" diyen varsa hiç bulaşmasın:)) , kitabın kalınlığıyla bakışıp durur açıkçası ;)
Doğaya saygısı olan herkesin kütüphanesinde bulunması gereken, sağlam tokat gibi kitap bu kesinlikle..