Ahmet Altan

7.410 üzerinden
344 Kişi · 47 İnceleme
Puan vermedi
Bir Seyler Eksik
Yazar konuyu yakalamis ancak anlatim sekli cok yuzeysel kalmis. Net bir karakter tahlili yok. Kadinlarin psikolojisi ve yazarla iliskisi tam anlasilmiyor. Yazarin ic dunyasida cok net diil. Surekli yemek yenilen uculan ve sevisilen bir dunya var ama arkasindaki nedenler ve psikoloji net diil. Ilk defa Ahmet Altan okudum. Umarim diger kitaplari daha iyidir.
Puan vermedi
"Başkalarının beni anlayamamasından gizlice övünüyorum ,ama sonra benim de onları anlayamadığımı fark edince, onları küçümsediğim gibi kendimi de küçümsüyorum.." Diye bitiyor kitap.. Hiçbir zaman ne istediğini tam anlamıyla bilmeyen , bildiğini sanan bir yazarın hikayesiydi. Çok daha iyi romanları olduğunu düşünüyorum "Ahme Altan'nın". Sizi kitabın içerisine çeken müthiş bir iç çatışma olduğunu inkar edemem, 'yeter artık sıkıldım' dediğiniz anda, hikayeye geri dönmesi ustamızın kaleminin kuvvetinden .. Her yazar hikayelerinde kaderi biraz daha değiştirir. Kelimelerinin, cümlelerinin , noktalama işaretlerinin bile etkisi vardır üzerinizde. Bu etki kitabın kapağını kapatığınız anda geçmez, duygularınız o kapağı gördüğünüz anda gün yüzüne geri çıkar. İşte bu iyi bir hikayenin ilk belirtileridir. Bitsin diye çabalar, bittiğinde büyük bir üzüntü duyarsınız işte o his.. Sanırım çelişki benimde ruhuma işledi :)) köle yatan misali .. Kitapla ve sevgiyle kalın
248 syf.
10/10 puan verdi
Tehlikeli Masallar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Kimi özlediğimi tam anlayamıyordum. Özlem içimi yırtıyordu ama özlediğim insanın yüzünü tam seçemiyordum; bir Berrin'i görüyordum, bir Sevda'yı; ikisini bir arada özlüyordum. Bunu, bu tür bir ikilik yaşamamış birine anlatmak çok zordu ama sanki birbirlerine yapışıp bir bütün olmuşlardı aklımda, onları birbirinden ayıramıyordum. "Hangisinin şu anda yanımda olmasını isterdim diye soruyordum kendime ve bulduğum yanıta kendim de şaşırıyordum; hiçbirini istemiyordum, hiçbirinin varlığı şu anda duyduğum özlemi dindirmeye yetmeyecekti; aksine aralarından biri biranda salonda beliriverse, öbürlerine duyduğum özlem daha da artacaktı. "Bir fırtınanın içinden geçer gibiydim; o fırtınanın içinde, Berrin'in sevişirken inler gibi sorduğu soru geliyordu aklıma. 'Kimdi o yazdığın kadın? Nerede o?' Yalnızlık ve sessizlik beni boğuyordu; başkalarının yanındayken özlediğim yalnızlık, ona kavuştuğum anda öldürmeye başlıyordu beni. "Şimdi çıkıp birilerini bulsam, daha onlarla konuşmaya başladığım an yeniden yalnızlığımı özleyecektim. Bunu geçiren tek şey vardı: Sevişmek."
Tehlikeli MasallarAhmet Altan · Everest Yayınları · 20131,693 okunma
7/10 puan verdi
Kafası karışık ilişkiler..
Ahmet Altan, bu romanında vazgeçilmeyen bir eski sevgiliyle,yeni bir sevgili arasında gidip gelen bir yalnızın öyküsünü anlatıyor. Kafası karmakarışık, ne istediğini bilmemesi, ne aradığını bilmemesi.. Mutlu olmak istemesine rağmen mutluluğu yanlış yerde, yanlış kişilerde arıyor. Açık, anlaşılır bir anlatımı var kitap beni sıkmadı ortalamaydı benim için.
248 syf.
5/10 puan verdi
Ahmet Altan’ın bugüne kadar okuduğum tüm kitaplarını beğenmiştim ancak bu romanı çok başarılı bulmadım. Sürekli olarak bir tekrar vardı. Gerek sonunu gerekse o sona ulaşma şeklini de beğenmedim.Daha vurıcu bir son bekliyordum.
Tehlikeli MasallarAhmet Altan · Everest Yayınları · 20131,693 okunma
43 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.