Off-Campus 1

The Deal (Off-Campus 1)
İngilizce

2022 14. kitabı
Okunma: 20 Mart 2022 21:09
yüzümdeki gülümsemeyi silemiyorum (((": hem güldürdü hem eğlendirdi hem de üzdü ya çok güzeldi. bunu demekten bıktım ama keşke daha önce okusaydim hakkındaki ön yargılarım için de kendime çok kızdım. çok sevdim cidden <33
2022 74. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 13:28
"The Deal", Elle Kennedy'den okuduğum ilk kitap oldu. Sanırım genel manada romantik komedi türünde romanlar yazan birisi ve bu kitabı da öyleydi. Türkçeye çevrilen ve özellikle bundan yıllar önce çok okunan "Off-Campus" serisinin ilk kitabı "Anlaşma". Yabancı Yayınları çıplak erkek göğsü olmayan yeni ve güzel kapaklarla yeniden bastı ve seri de yeniden gündeme geldi. Ben de hazır durum böyleyken orijinalinden okuyayım dedim. Benim gibi İngilizceniz belli bir seviyenin üstü ama belli de bir seviyenin altındaysa bu tarz çerezlik, genç-yetişkin, romantik komedi tarzında günümüzde yazılan kitapları rahatlıkla okuyabilirsiniz. Dili basit ve sade çünkü. Sadece fazla gündelik bir dil (sokak ağzı) kullanıldığından mesajlaşmalardaki bazı kısaltmaları ve bazı imalı uydurma sözleri anlayamadım. Konusundan bahsedecek olursam. Kitap iki ana karakterin anlatımı üzerinden işleniyor. İlki Hannah. Hannah, üniversite öğrencisi. Okulu ve müzik kariyeriyle ilgileniyor, aynı zamanda da ailesinin maddi durumu pek iyi olmadığından part-time bir işte çalışıyor. Herkesin zorlandığı ve düşük aldığı felsefe sınavından A+ alınca da bizim için olaylar başlıyor. Diğer taraftan diğer ana karakterimiz Garrett da okulun popüler, her gün farklı kızlarla takılan, yakışıklı, buz hokeyi takımının kaptanı, babası oldukça ünlü bir buz hokeyi oyuncusu olan bir öğrenci. Felsefe sınavından düşük alınca ve spor hayatında iyi bir yere gelebilmek için notunu yüksek tutması gerektiğinden notunu görünce varlığından haberdar olduğu Hannah'ı onu ders çalıştırması için ikna etmeye çalışıyor. Bu sıralarda okula yeni gelen futbol oyuncusu Justin'den hoşlanan Hannah, haz etmediği Garrett'ın teklifini uzun bir süre kabul etmiyor. Garrett'ın birlikte Justin'i kıskandıralım, sen de bana felsefe çalıştır, demesi üzerine
Roman
2026 23. kitabı
Kitabı okurken kıkırdamadan duramadım. Ekrana sırıta sırıta bakmayı, okurken kahkaha atmayı, romantik sahnelerde sanki kendime yapılıyormuş gibi tepkiler vermeyi özlemişim. Spor romantizmi türünü çok okuyan biri değilim ama dizisini izledikten ve kitaptan farklı şekilde uyarlandığını öğrendikten sonra orijinal halini de okumam gerektiğini düşünerek başladım. Dizi ile ortak yerler vardı ama bence kitapta kurgu çok daha farklı işlenmiş. Hangisinin iyi olduğunu seçemiyorum. Bazen dizi versiyonunu sevdim bazen de kitap versiyonunu ama bence ayrılık sebepleri kitapta bir tık daha mantıklıydı. Biraz klişe kaldı ama yine de okumaktan keyif aldım. Garrett tam kadın bir yazarın elinden çıkmış bir karakterdi. Centilmenliğiyle, romantikliğiyle, anlayışlı olmasıyla favori karakterlerimden biri oldu. Fakat kitapta "Birçok kadınla oldum ama hiçbiri Hannah gibi değil." ifadesini çok kullanıyordu ve bu gözüme battı yani. Sürekli bir kıyas varmış gibi hissettim. Onun dışında eğlenceli, içinizi ısıtan, güldüren ve heyecanlandıran bir romandı. 2026 okuma listenizde olmasını önereceğim bir kitap.
2026 21. kitabı
evet korktuğum gün geldi ve kitabı okuduklarıma kaydediyorum. allah kahretmesin gerçekten bu nasıl kapak walk of shame yapıyomuş gibi hissediyorum. ne var kardeşim arada bi hayali kitap karakteri crushlara giggle eylemeyelim mi allah allah. binbir kaygı ve akademik okumaların içinde vitesi böyle boşa alıyorum napim okuma tercihlerimi kimseye açıklamak zorunda değilim (aynaya karşı). evet kitaba gelebilirsem artık bir çırpıda bitirdim çok da şaşılmayacağı üzere. problematik yüz farklı nokta olduğundan olsa gerek dizide birçok şeyi değiştirmişler. kötü olmuş da diyemiycem kitaptaki garrettın cockyliğini sevsem de dizideki garrett çok daha iyiydi. tüm seriyi okuyacağımı sanmıyorum ama her an feedimde başka bi georgeus abs kapak belirebilir çünkü dean ve allieyi de merak ediyorum ehe NAPİM YA NAPİM. iyi tarafından bakarsak, bu sene kitap repertuarıma eklediğim kitaplar sayesinde hockey hakkında en çok şey bildiğim spor oldu. türkiye de bir an önce hockey ülkesi olabilir mi lütfen.
bayağı bayağı bir kitap
kitabı derya sevim severek okuduğu için pek okuduğum bir tür olmamasına rağmen hastayken zaman geçirmek için okumaya başlamıştım ama aldığı ''hype''ı, bir başka deyişle aşırı beğeniyi, hak eden bir kitap olduğunu düşünmüyorum. genel olarak aşk teması işlenen kitaplar benlik değil ama aşk temasının da bu kitapta olduğu gibi yüzeysel, cinselliğin ön planda tutularak işlenmesi hiç benlik değil. kitaptaki iki ana karakterin de ağır travmaları var fakat bunları birbirleriyle paylaşırlarken de pek bir samimiyetleri olduğunu söyleyemeyeceğim, ayrıca karakterlerin birbirleri hakkında tam olarak ne düşündüğünü görme şansı da vermemiş bize yazar. kitapta yoğun duygular, samimi bir iletişim, iç çözümleme gibi unsurların olmaması; yazarın karakterlere ağır travmalar vermiş olmasına rağmen onları böyle ''cringe'' ve çocuksu yazması gibi unsurlar kitabı bayağılaştırıyor. kitabı kötü kılan bir diğer özellik de betimlemelerin yetersizliği, kitabın yazımı size etrafı dolaşma fırsatı da tanımıyor. eğer kafa dağıtmak için komik bir romantik kitap okumak isterseniz aşk hipotezi daha makul olacaktır ya da romantizm ağırlıklı olmamasına rağmen bu kitapta eksik olan unsurları da taşıyan bbir distopya okumak isterseniz bana dokunma serisini okuyabilirsiniz. romantizm kitaplarını pazarlayabilmek için böyle saçma kapakların bir daha yapılmaması dileklerimle... 3/10
2022 20. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 17:15
Bu kitabı neden daha önce okumamışım, nasıl kaçırmışım böyle duygu patlamalarıyla dolu dizgin akıp giden bir hikayeyi! Garrett Graham ve Hannah Wells aşkı çok ama çok güzeldi. Aralarındaki ilişkinin bir anlaşmayla başlayıp zamanla gelişimi o kadar güzel yazılmıştı ki... Birbirleriyle atışmaları, beraber yaşadıkları deneyimler beni kahkahalarla güldürdü, zaman zaman kalbimi ağzıma çıkarıp endişelere düşürdü bazen de geçmişte yaşadıkları travmalarıyla beni derinden üzdüler. Sonda düşündüğüm şeyin gerçekleşmemesi beni çok mutlu etti çok gereksiz bir drama olacaktı yoksa. Onun yerine gelişen drama da çok canımı yaktı ama aşklarının full force geri dönmesine yaradığı için ve tüm o locker roomda biraraya gelme sahneleri yaşandığı için fazlasıyla telâfi etti!! Tam bir duygusal rollercoasterdı, bir nefeste okudum elimden bırakamadım. Kesinlikle favori kitaplarım arasında yerini aldı!!!
2026 33. kitabı
Tüm zamanlarımın favorisi olan kitabın yorumu ile geldim.İlk okuyuşum çok uzun zaman önceydi ,ben ikinci defa bir kitabı hiç okumadım.Bu ilk Anlaşma ya aittir.Dizisi çıkmadan da okumak istediğim için 3.okuyuşum oluyor. Çok sevdiğim bazı kitapların bu platformda yorumlarını o dönem aktif kullanmadığım için yazmamışım, tekrar okuyup yazma kararı aldım. Benim için bu seri, yani off campus evreni olmak istediğim yerdir.O yüzden kitapla alakalı eleştirim yoktur,bol bol övme içeren bir yorum olacak.Dizisi de dün yayınlandı,onunla alakalı da yorum yapacağım. Kitabın konusu,Briar hokey takımının kaptanı Garrett etik dersinden düşük not alıyor.Hokey oynaması için de ortalamasını yüksek tutması gerekiyor.Aynı dersi aldıkları Hannah ise o dersten yüksek not alınca ondan özel ders vermesini istiyor.Hannah da müzik öğrencisi ve çok yoğun bir programı olduğu için başta kabul etmiyorum.Ama sonrasında hoşlandığı çocuğun dikkatini çekmek için Garret’la sahte sevgili anlaşması yapıyorlar.Çiftimizin arkadaşlıktan aşka geçen hikayelerini okuyoruz. Evet bu kitap gerek karakterleri gerekse kurgusuyla ilk okuduğumda beni kendine aşık etmişti .Bu türde çok fazla kitap okudum,sevdiklerim olsa da bu seriden aldığım tadı hiçbirinden almadım.Garrett benim en sevdiğim erkek karakterlerin başında yer alır.İğrenç babasına rağmen çok güzel iş çıkardı,onunla gurur duyuyorum.Hannah da aynı şekilde başına gelen o kötü olaya rağmen kurban değil hayata devam eden çok cesur bir karakterdi.Hasar aldığı yanlar oldu elbette ama onu da Garrett ile çok güzel aştı.Aralarındaki diyaloglar çok güzeldi ,tekrar okuyunca kitabı daha çok fark ettim.Her cümlelerini sırıtarak ve keyif alarak okudum.Son zamanlarda o kadar vasat buna benzer kitaplar okudum ki neden bu kitabı bu kadar sevdiğimi bir kez daha
AnlaşmaElle Kennedy · Yabancı Yayınevi · 20163,169 okunma
Eveeeet büyük olay yaratan serinin ilk kitabını okudum. (TW: T*cavüz kurbanı) Gelelim yorumuna! (SPOİLER) Anlaşma- Elle Kennedy Puanımdan başlamak istiyorum ilk olarak. Benim puanım kitabın 140. sayfasına 1 olarak belirlendi. Sebebini de 2. fotoğraftan görebilirsiniz. Kitabı okurken o kadar sinirlendim ki yer yer nefes almak için durmak zorunda kaldım. Kabul ediyorum bu tarz smut kitaplarda bir seviyeye kadar saçmalıkları, fantezileri, mantıksız davranışları bekliyorum ve okumak günün sonunda bir hobi ve dünyanın en saçma kitabı bile olsa okurken keyif verdiği sürece sorun yok. Ama bu kitap bana stres verdi, mide bulantısı verdi. Peki neden mi? 1) Kitabın ana karakteri Hannah sürekli ben diğer kızlar gibi değilim diyor. Bakın ima etmiyor. Karakter birkaç kere ben o kızlar gibi değilim dedi. Ve bu karakterimiz tökezleyen, renkli çoraplar giyen sakar bir kız :). 2) Kötü çocuk diye yansıtılan Garrett asla kötü değil. 2022 yılında birisi size ilişki istemediğini söylemesine rağmen siz böyle bir beklentiye girip aksi olduğunda tepki gösteriyorsanız sorun sizdedir. Garrett'da harika bir karakter değil kesinlikle. Sürekli onun povlarında kadınları objeleştirdiğini okuyoruz :). 3)Beni kitaptan en koparan şey şu oldu. Her şeyi bilen inanılmaz akıllı Hannah'mız o kadar terapilere gitmiş bilinçli Hannah, izin almadan odasına daldığı çocuğun yatağında başka kız görünce kıza "orspu" diyor. BU KİTAPTA SLUT SHAMING VAR. Bu hayatta en gelemediğim şeylerden biri kendi rızası dahilinde sevişen bir kadına saçma sapan damgalar vurulması. Ben okurken utandım yazarken utanılmamış belli ki. 4)SON şey t*cavüz. O kadar yorumunu okudum biri de demedi ki bu kitapta böyle bir şey var bilerek okuyun diye. Bu kitapta yazar aralara kızın
2026 42. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2026 08:30
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ hani kitap o kadar falsolarla dolu ki sadece eğlenip okuyayım diye düşünemedim maalesef. tek tek fikir de belirtmeyeceğim sadece şu şekilde -kaçırdığım birkaç falso elbette vardır- sayacağım: -yazarın sosyal medyada 36 numara ayak diyen erkeklerin zihninde olduğunu düşünüyorum maalesef çünkü bana kimse mükemmel *m betimlemesine pembe demesinin başka bir anlamı olduğunu söyleyemez.. -kız arkadaş harika bir şey çünkü istediğim zaman seks yapabiliyorum cümlesi?? dünyanın en green flag karakterlerini yazmıs gerçekten onur duydum -beyaz ayakkabılarla siyah ceketin kombin edilmeyeceğini bilecek kadar birlik kızını becerdim demesi. (hani aslında bu o kadar umrumda değil ki aptal bir erkek düşüncesi işte ama kitap boyunca birlik kızlarına yapılan bu slut shaming kusturttu beni. daha feminist olmayan bir şey görmedim. erkekler kadınlarla istediği gibi yatıp her haltı yiyerek övünürken kadınlara bir beden parçası olarak bakılıyor. (dizide büyük ihtimal ASSSLA bu düşünceler olmadığı için çok sevildi) -bence en büyük en berbat olay Hannah’ın sarhoşken Garret’ın ‘bu durumdan faydalanmak istiyorum’ demesi. şunu bana bir Allah’ın kulu savunamaz. tecavüz, taciz düşüncesi. 1 saniye aklından geçirse bile bu o kadar İĞRENÇ bir şey ki. sonra da bunu istesem bile şeyim kalkmıyor neyse iğrenç bir düşünce bunu asla yapmam diyor. Hadi ya. taciz etmek iğrenç bir düşünce miymiş. berbat bir yazar, son feminist bükücü olarak gelmis ve bu kitapları yazmıs. -slut shaming meselesinden tekrar bahsedeyim. yazar erkeklerin kadınlarla yatmasında bir sorun görmüyor fakat kadınların yatmasında görüyor sanırım lakin odada iki kişi basıldığında ana karakter kıza ‘o*spu’ diyor’ bu neydi -kadın nefreti olduğunu düşünüyorum. şuan sosyal medyada kızlar olarak neden diğer kızlar gibi
Alıntı
2026 44. kitabı
Asla okumayı düşünmediğim şu kitabın, 13 mayısta gösterime girecek dizisinin tanıtımlarına, övgülerine ve ayılıp bayılınmalarına o kadar fazla denk geldim ki sonunda dayanamayıp merağıma yenik düştüm. Popüler kültürün ve kaydırmalı reelsların kölesiyim sanırsam. Yazarın uzun zaman önce bir kere kitabını okumayı denemiştim ama dakika bir yetişkin içerik sayısı beş olunca, kendisinin bana göre bir yazar olmadığına karar vermiştim. Aslında yazarın kalemi tam benim sevebileceğim bir kıvamda idi. Komik, akıcı, keyifli, zekayla işlenmiş ince espirilerle dolu ama, ama çok fazla smut sahne, kadını cinsel obje olarak görme ve bu durumu fazlasıyla normalleştirme var be ablacım. Spor romantik kitaplarının olayı bu farkındayım ama yok yani hiç bana göre değil bu bakış açısı. Kitabın ana karakterlerini de yan karakterlerini de sevdim. Herkesin Garrett Graham a neden aşık olduğunu anlayabiliyorum, aşırı sevilesi bir cazibesi var. Kurgu ise bilindik bir örüntüden oluşuyor ama yinede kendini akıcı bir şekilde okutturdu. Eğer kitap 16 yaş ve üstünün okuyabileceği bir uygunlukta yazılmış olsaydı puanım kesin 8 yada 9 olurdu. Ayrıca diziyle ilgili de canımı çok sıkan bir durum var. Seçtikleri kadın oyuncu 19, erkek oyuncunu ise 28 yaşında. Koca piyasada bu tarz sahneleri oynayacak yaşı yaşına uygun olacak başka kimseler yok muydu yani, hiç bilemedim. Diziyi izler miyim bilemiyorum ama yazarın başka bir kitabını okumayacağıma eminim.
Kitap Yorumu
AnlaşmaElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20223,169 okunma

Elle KennedyYazar · 21 kitap
Kanada doğumlu olan Elle Kennedy , New York Times , USA Today ve Library Journal çok satan yazarıdır. Erken yaşta yazar olmak istediğini biliyordu ve genç yaşlardayken bunu faaliyete geçirdi. Elle şu an çeşitli yayın evleriyle çalışıyor ve genellikle romantik komedi tarzında romanlar yazıyor. Yazarın Off - Campus serisi Yabancı Yayınları tarafından çevrildi ve okuyuculara sunuldu.