The Girlfriend

İngilizce

Spoiler içerir
2025 22. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 10:37
Cherry annesiyle yaşayan, fakirliği iliklerine kadar yaşamış, emlakçıda çalışan bir genç kız. Kardiyoloji doktoru olan Daniel, ailesinden ayrı yaşamaya karar verince kendine satın alacak ev bakmak için gittiği emlakçıda Cherry ile tanışıp ondan hoşlanıyor. Kısa sürede birbirlerine bağlı bir sevgili oluyorlar. Cherry, erkek arkadaşının annesi Laura ile tanışıyor ve bu iki kadın birbirlerinden ilk başta bir parça hoşlansalar da zamanla aralarında tamir edilemez bir hasar ortaya çıkıyor. Laura bu kızın zengin avcısı bir kız olduğunu düşünüyor ve onu oğluna layık görmüyor. Kitabın başından beri Cherry'nin daha fesat bir kız olduğunu düşündüm. Laura da Cherry de bir takım oyunlar yaptı ama Cherry daha kötü olan taraftı bence. Laura'nın yalanları ve eylemleri daha masumcaydı. Cherry fakirliğin verdiği bunalım, gelecek korkusu, Daniel'i elinden kaçırma endişesiyle çok yanlışlar yaptı. Kitabın sonunda haklı olduğumu da kendime onaylamış oldum. Konu bütünlüğü çok iyi olan bir kitap. Sevdim. Okuduğuma pişman olmadığım bir serüvendi benim için.
2022 23. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2022 19:33
Çok uzun zamandır psikolojik gerilim yahut gerilim içeren kitap okumuyordum. Manipülasyonlar ve havada uçan yalanlar birebir benim karnımı ağrıttı bazı yerlerde. ''Ben korku/gerilim filmi niye izleyeyim yahu hayatımda zaten yeterince gerilim var'' diyen babam gibi hissettim, galiba yaşlanıyorum. Merak unsurunun fazla olmasıyla, iki günde elimden bırakmadan bitirebildim. Negatif yönleri ise bazı yerlerde çeviriyi kötüydü, yazım hatası nispeten fazlaydı ve de sonuç olarak o kadar zekice kurgulandığını düşünmüyorum.
·435 syf.·
2024 29. kitabı
| Kız Arkadaş | Selamlar Psikolojik gerilim türünde bir eser olan Kız Arkadaş’ı okumaktan büyük keyif aldım. Akıcı diyemem ama kendini okutturuyor. Olay akışından dolayı ne olacak acaba sırada diye meraktan sayfaları çeviriyorsunuz. Laura, bir anne. Cherry ise Laura’nın oğlu Daniel’in sevgilisi. Laura ve Cherry’nin birbirlerine karşı bitmek bilmeyen mücadelesini okuduk. Laura’yı bir anne olarak kendime yakın bulup kitap boyunca destekledim ama bir yandan onun Cherry’e yaptığından sonra Cherry gibi bir kıza da üzülmedim değil. Sonuyla da ayrıca beni şoka uğratan bu güzel eseri elbette türü seviyorsanız tavsiye ediyorum
Kız ArkadaşMichelle Frances · Yabancı Yayınevi · 2019215 okunma
Böyle Evlat Düşman Başına!!
2020 7. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2020 21:20
Aslında klasikleşmiş bir konuyu yazar farklı bir bakış açısıyla işlemiş. Cherry fakir kız, Daniel zengin oğlan. Cherry yaşadığı sınıfsal ayrımdan bıkmış. Para uğruna kendi annesini harcayabilecek kadar öfkeli, insanları manipüle eden, her şeyi amacı uğruna kullanan, sosyopatın teki. Daniel... Son derece uyuz bir karakterdi beni deli etti. Tamamen kör, gerçekleri görmemekte ısrarlı. Cherry için daima yanında olan annesini üzecek ve ona kendisini paranoyak hissettirecek kadar kötü bir evlat. Laura-Daniel’ın annesi-ilk gebeliği başarılı geçmemiş bir anne. O yüzden oğluna karşı korumacı bir tutumu var. Olaylar bu üç karakterin arasında gelişiyor. •Kitap genel olarak güzeldi ama beklentilerimi tamamen karşılamadı. İlk 200 sayfa çok durgundu zaten. Sonradan ortalık karışmaya başladı ama beni tatmin etmedi. Daha çekişmeli, bol entrikalı şeyler bekledim. Ama basit manipülasyonlar geldi, öyle çok da şaşırmadım. Üstelik karşı taraftan bir atak gelmedi. Gelse daha iyi olabilirdi bunun yerine sürekli huzursuz, korkan bir karakter okudum. Film hakları da alınmış kitabın izleyince daha farklı hissedebilirim belki. Kesinlikle almalısınız demiyorum ama bir şans verilebilir.
2020 24. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2020 23:13
#kitapyorumu Beni sinirden gerim gerim gerip krize sokan bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Bir erkek annesi olarak ileride olacak gelinime sesleniyorum. Allah sana şimdiden sabır versin. Çünkü benim var olan manyaklığımın üstüne böyle kitaplar okuyarak eklediğim paranoyak düşüncelerle birleşince onlar için hiç sağlıklı bir durum olmayacak çünkü. Neyseeee. Adeta okurken çıldırıyorsunuz. Kitap başlarda durgun başlıyor. Bir aksiyon bekliyorsunuz. Daha sonra konu fakir kız zengin oğlan hikayesi olarak ileriyor. Geçmişinde zorluk çekmiş bir kadın karakter Cherry ve başarılı bir yeni doktor olan aynı zamanda aileden zengin Daniel. Kitap açılmaya başladıktan sonra aslında Cherry’nin yaptıklarına bir yere kadar mantıklı gözüyle bakıyorsunuz. Ne olacak ki diyorsunuz. Fakat bir yerden sonra işler öyle bir hale geliyor ki ağzım açık okudum. Özellikle Laura’nın oğlu için gösterdiği çaba ve yaşadıkları en sevdiğim yerlerdi. Karşısında bu kadar pis dövüşen biri varken onun çoğu zaman doğru yoldan gitmeye çalışmasını takdir etsemde ben asla yapamazdım. Fena çirkenleşirdim. Bir okuyun dediğimi anlayacaksınız.
2023 78. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2023 03:10
Türü psikolojik gerilim olan bir kitabın bu kadar sıkıcı olması nasıl mümkün olabilir? Ay ömrümü yedi kitap resmen. Laura'nın yalan söylediği kısma gelene kadar sıkıntıdan bayıldım. Gereksiz detaylar, bomboş bilgiler ve Laura ile Cherry arasındaki birkaç heyecansız sürtüşmeyle doldurulmuştu kitap. Neyse ki Laura'nın yalanı sayesinde gerilim kısmı başladı. Hatta bu kısımlar o kadar merak uyandırıcıydı ki neredeyse sabahlayarak kitabı bitirdim. Fakat buralarda da saçma bulduğum olaylar oldu. Spoiler başlangıcı Laura'nın, yalanını kabul etmesi çok büyük bir falsoydu. Bu yalanı söylediğini Cherry ile kendisinden başka kimse bilmiyordu. E, gerçekler ortaya çıktığında her şeyi inkâr etseydi ya. Nasıl oğlumla ilgili böyle bir yalan söyleyebileceğime inanırsınız, ben Danel'in durumunun kötüleştiğini söylemek için Cherry'i aramıştım gibi bir şey dese ve aralara birkaç gözyaşı da eklese gayet durumu kurtarırdı. Bunu yapmak Laura'nın aklına nasıl gelmedi? Halbuki Cherry'den kurtulmak için bu kadar ileri giden birisi için en mantıklı yok inkârdı. Daniel da çok pasif bir karakterdi. Annesi, Cherry seni terk etti diyor, hiç soruşturmadan kabulleniyor. Cherry, annen bana senin öldüğünü söyledi diyor, şak diye annesiyle iletişimi kesiyor. Oğlum bir konuşsana karşı tarafla, söylenenler doğru mu değil mi bir araştırsana! En nihayetinde annen ile Cherry birbirini sevmiyor. Nasıl birbirleri hakkında söylediklerine bu kadar çabuk inanırsın? Cherry'nin gerçek yüzünü görememene lafım yok bak. Bazı insanların ne kadar manipülatif olabileceğini ve onlar istemedikçe gerçek yüzlerini göremeyeceğimizi biliyorum. Fakat annenin tüm anlattıklarını Cherry'nin annesi de onayladığı, hatta nakliyeci çocuk bile Cherry için annesini tokatlıyor dediği hâlde nasıl bu konunun üstüne düşmezsin ve bu
#okudumbitti
2019 66. kitabı
Zengin oğlan fakir kız durumunu okudum dersem yerinde olur sanırım Laura; zengin, başarılı, üst düzey standartlara sahip, tek varlığı hayatını adadığı oğlu olan, sahiplenici bir anne Daniel; Laura’nın biricik oğlu, anneye ne kadar yakınsa babaya da bir o kadar uzak yetişen, zengin, servet ve ihtişam içinde büyüyen bir çocuk, genç bir adam Ve Cherry.. Fakir bir mahallede yokluk içinde büyüyen, maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan, son derece güzel, insanın baktıkça içini eriten, kendisini son derece özenle ve titizlikle yetiştirmiş çalışan bir genç kız. Cherry doğup büyüdüğü çevreye ve annesine son derece öfkeli ve uzak Okuyamamış ama kendine internet ve kitaplar aracılığıyla kültürel anlamda üst düzey birikimler katmış dolayısıyla donanımlı ve oldukça zeki. Bir gün Daniel ve Cherry’nin yolları kesişiyor ve başlıyor böylece hikaye Standart bir ilişki olarak ilerliyor aralarındaki duygusallık fakat zamanla tutkulu bir aşka dönüşüyor Laura başta sıcak baksada sonradan Cherry’nin oğlundan daha çok Daniel’ın hayat standartlarına Laura’nın zenginliğine ve görkemine aşık olduğunu bir anne hissiyatıyla anlıyor :) Sonra nemi oluyor? Ne siz sorun ne ben söyleyeyim Öyle bir yalan var ki ortada akıllara zarar Adeta iki ustanın oynadığı bir satranç oyunu izledim Laura ve Cherry birbirlerine öyle hamleler yapıyor, öyle tuzaklar kuruyor ki dehşetle okuyorsunuz sayfaları Film olarak izleseniz sürekli ileri sardırırsınız bir an önce sonucunda kim galip geldi görmek için :) Puanım 9/10
2022 75. kitabı
Laura, herkesin gıptayla baktığı bir hayata sahip, güçlü, kendi ayakları üzerinde duran bir kadındır. Dışarıdan oldukça mutlu bir hayata sahiptir. Oğlu Daniel, onun dünyası ve yaşama sebebidir. Oğlunun hayatına onun aklını başından alan bir kız girdiğini öğrendiğinde Laura, hayatının bu derece değişeceğini bilemezdi. O kızda kendine yanlış gelen bir şeyler olduğuna emindi ama bunu oğluna hatta en yakın arkadaşına anlatmak bile imkansızdır. Çünkü kendisinin gördüğü ile çevresinin gördüğü kız arasında uçurumlar vardır. Ve günden güne mükemmel hayatı bu kız yüzünden çekilmez olur. Ama asıl savaş yaşanan bir kaza sonucu hiç söylenmemesi gereken bir yalanın açığa çıkması ile başlar. İki kadın resmen savaş baltalarını çıkarır ve bu savaştan yara almadan çıkmak kimse için mümkün değildir. Bir erkek annesi olarak kitaptaki kız arkadaş Cherry ile tanıştığımdan beri bi tirsmadım değil. Acaba ilerde oğlumun hayatına nasıl biri girecek diye. Ama sonradan zengin olmadığımız aklıma geldi de rahatladım Okurken neler hissettiğimi tarif etmek gerçekten çok zor. Ve kesinlikle Daniel'in yerinde olmak istemezdim bir yanda annesi bir yanda sevgilisi. Ama sanırım Laura yerinde olmayı hiç mi hiç istemezdim. Her şeyi görüp kimseyi inandıramamak daha kötü. Entrika severler için tam bir baş tacı
Kız ArkadaşMichelle Frances · Yabancı Yayınevi · 2019215 okunma
Sevgili oğlan anaları, işte şimdi yandınız :D
·435 syf.·
2019 484. kitabı
Herkese selam. Bu anlattıklarım SPOILER olabilir mi bilmiyorum ama incelememi bu şekilde yazmak istiyorum. Bu sebeple dikkat!!Başlamadan önce kitabı çok beğendiğimi ve gerilim kitabı olarak başarılı bulduğumu söylemek isterim. Bir filmi olsa izlemekten keyif alırdım. Şimdi olay şu, annesi ünlü bir senarist olan Daniel, kendi ekonomik düzeyinden oldukça düşük yaşam standartlarına sahip Cherry ile bir birlikteliğe başlar. Ama Daniel'in annesi kızı hiç sevmez çünkü oğlunu ondan uzaklaştırıyordur ayrıca üstüne bir de para avcısı olduğunu düşünür. Daniel rafting yapması sonucu başına aldığı kürek darbesiyle 7 ay boyunca komada kalır. Anne bu krizi Cherry'den kurtulmak için şöyle bir fırsata çevirir; kıza oğlunun öldüğünü oğluna ise kız arkadaşı tarafından terk edildiği hikayesini uydurur. Ama işler öyle senaristliğini yaptığı hikayelere benzemez. Cherry kolay kolay Daniel'in yakasını bırakmayacaktır. Çünkü asıl istediği annesinin hayatıdır. :) Herkese keyifli okumalar. Kız Arkadaş Michelle Frances Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
2022 67. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu Uzun bir aradan sonra muhteşem bir kitabın yorumu ile aranıza döndüm.Bir annenin verdiği mücadeleye konuk olalım.Yoruma bekliyorum. . Yapımcı olan Laura'nın hayatı üniversitede okuyan oğlu Daniel'in eve dönmesi ile daha da güzel bir hâl almıştır.Daniel hazırlık programına girmeden Laura güzel bir tatil planı yapar.Daniel hazırlık programı süresince kendine ayrı bir ev tutmak ister ve bir emlakçıya gider.Orada tanıştığı Cherry Daniel'i hem zekâsı hem güzelliği ile etkilemeyi başarır.Laura'da bu ilişkiye sıcak bakar.Ta ki Cherry'nin asıl niyetini öğrenene kadar.Laura ve Cherry öyle bir savaşa girmişlerdir ki,her iki taraf içinde tehlike çanları çoktan çalmaya başlamıştır. . Cherry'nin planı ne? Laura ve Cherry arasında neler yaşanacak? Daniel'i bekleyen olay ne? Laura,Cherry hakkında ne öğrendi? Laura ve Cherry'i nasıl bir son bekliyor? . Vallahi gerim gerim gerilmekten, tüm damarlarım şişti.Allah tüm evlatlarımızı iyi insanlar ile karşılaştırsın.Benim de oğlum var ve bu kitabı okurken bir an kendimi Laura'nın yerine koydum.Ben de olsam aynısı yapardım hatta daha beterini yapardım.Allah yarattı demezdim gırtlağını sıkar gebertirdim.Şeytan bile Cherry'nin karşısında hizaya gelir.Ne hırsmış arkadaş?Pes dedim.Her iki taraf içinde empati yapayım dedim ama yok yapamadım.Annelik yanım baskın çıktı.Cherry için iyi düşüneyim dedim ama kızın hiç iyi tarafı yoktu ki...Yaptıkları insanın akıl sağlığını bozan türdendi.Tabi ilahi adalet denen bir olay var.Çok güzel tecelli etti ama o son güzel bir sürprize gebe oldu.Hiç kimse göründüğü gibi değildir.Maskeler altına gizlenen o kadar insan görünümlü varlıklar var ki,işte Cherry'de buna bir örnek.Psikolojinizi alt üst edecek bir hikâye ve sinir komasına girip gerim gerim gerileceğiniz bir