The Heroes of Olympus #1

İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2010
Disney-Hyperion Books
Orijinal Adı:
The Lost Hero (The Heroes of Olympus #1)
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

Kayıp Kahraman♡
2021 2. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2021 22:41
Percy Jackson serisini bitirdikten sonra direkt bu seriye başlamak istememe rağmen ancak bir yıl sonra seriyi alabildim. Kitaba başlamaya biraz da korkuyordum aslında ilk serideki kahramanlar hakkındaki düşüncelerim değişecek mi?Yazar sırf yazmış olmak için mi yazdı?Yeni karakterlere alışabilecek miyim? gibi birçok soru vardı aklımda. Okuyunca o kadar rahatladım ki. Bu serinin ilk kitabı bize diğer seriyi o kadar da aratmıyordu.Ancak yeni gelen iki karaktere -Piper ve Jason- o kadar da alışamadım.Ama Leo o kadar güzel bir karakterdi kii onun ağzından okumaya doyamadım. Kitabımız aslında Percy Jackson serisinin sonunda bahsedilen kehanet üzerine yazılmış diyebiliriz yani aslında temelsiz tamamen çok sattığı için yan kitapları çıkan serilere benzemiyor.Bu beni aşırı mutlu etti çünkü Percy Jackson serisinin yeri bende ayrı ve böyle bir seride böyle bir şey yapılması çok üzerdi beni. Son olarak birkaç şey söyleyip bitiriyorum eğer buraya kadar okuduysan teşekkürler♡ İlk kitapta Percynin adının sürekli geçmesi ama Percyi bir türlü göremememiz biraz canımı sıktı ama asla üzülmeyin yazar bunu çok güzel telafi ediyor. Percy Jackson serisini okuduktan sonra bu seriyi okumak için tereddüt edenlere sesleniyorum BU SERİYE DE BİR ŞANS VERİN ben okurken çok keyif aldım umarım siz de benim aldığım keyfi alırsınız. ♡
The Lost HeroRick Riordan · Disney-Hyperion Books · 20123,192 okunma
2025 3. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 17:59
Herkese merhabalaar, bu benim ilk incelemem o yüzden muhtemelen pek düzgün olmayacak şimdiden haberiniz olsun. Kitabın konusuna gelirsek; Rick Riordan'ın kitapları benim için bir ev gibi, bu kitabı da çok sevdim. Kitaba başlayınca zaten ileriye doğru sürüklüyordu, hiç 550 sayfa gibi hissettirmedi daha çok 200 sayfalık bir çerez gibiydi. Başlarda Piper'ı hiç sevmedim ama sonlara doğru ısındım. Ama hâlâ bayılmıyorum. Ama Leo tam kafa adam çok sevdim çocuğu. Ayrıca sondaki ters köşe denebilecek şey o kadar da tahmin edilemez değildi. Ama kitap çok güzeldii.
2022 4. kitabı
bu evreni ne kadar çok sevdiğimi ve kitapları büyük bir keyifle okuduğumu söyleyerek başlamak istiyorum :") en yakın arkadaşım sayesinde başladım; benim için harry potter evreni ne ise en yakın arkadaşım için de rick riordan'ın yaratıcısı olduğu bu evren de aynısına tekabül ediyordu değer olarak. okumaya bu kadar çok geç kaldığım için üzülüyorum fakat geç olsun güç olmasın... son olimposlu'da okuduğumuz kıran kırana mücadele ve o büyük, toplu bir kıyımı ve felaketi andıran kronos'u yenen percy, annabeth ve kıvırcık'ın öyküsünden sonra sular duruldu sandık belki de ancak kötülük her daim baş göstermek için köşede bekliyor. kayıp kahraman da tam olarak bunun örneğini oluşturacak yeni bir serüvenin başlangıcını oluşturuyor diyebiliriz. hikâyemize jason adındaki karakterimizin hafıza kaybı yaşamasıyla başlıyoruz; nerede olduğunu, ne yapmakta olduğunu, kim olduğunu ve yanındaki piper ve leo'nun dahi onun için ne ifade ettiğini hatırlamıyor. neler olduğunu anlamaya çalıştığı o savunmasız zaman diliminde bir otobüsle çıktıkları okul gezisinde fırtına ruhlarının acımasız saldırısına uğramalarıyla iş çok daha tuhaf ve belki biraz da korkutucu bir hale bürünüyor jason için. hafızasında bir yere koyamadığı piper ve leo ile kendini melez kampı'nda bulduğunda "kayıp" bir kahraman olduğunu ve onun arandığını öğrenmelerinin yanı sıra, yine kaybolan Hera'yı bulmakla ve gigant Enkelados'u alt etmekle görevlendirilirler. ayrıca bu dünyadaki kimliklerini de tek tek keşfediyor, nelerle başa çıkabildiklerini görüyor ve kendileri hakkında çok daha fazla şey öğreniyorlar. bazı noktalarda bazı karakterlerin ufak tefek sırlarının onları birbirlerine görevde daha çok yakınlaştırdığını ve bağladığını da hissettiğim oldu doğrusu :") riordan percy jackson ve olimposlular serisinden alıştığımız
2020 9. kitabı
İlk seriyi okumuş biri olarak bu seriye çok büyük heyecan ve beklentiyle başladım. Kitaba ilk başladığımda büyük hayal kırıklığına uğradım, sebebi hem anlatım biçimi farklıydı hem de Percy yoktu buda beni sıktı ama büyük bir umutla okumaya devam ettim ve kitabın gittikçe açıldığını fark ettim. Kitabın özellikle son 200 sayfası çok güzeldi. Kesinlikle okuduğum için pişman değilim.
2015 16. kitabı
Yazarın yeni serisine başlıyıp başlamamakta kararsızdım çünkü yeni karakterlerin ağzından anlatıliyodu ve percy jackson yoktu. Ama çok beğendim yeni karakterlere hemen alistim yazarın anlatimı herzamnki gibi çok sürükleyiciydi. Serinin devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
2020 10. kitabı
Percy Jackson serisi bitti yerine Olimpos kahramanları serisi başladı fakat Percy severler bu kitapta Percy'i göremiyecekler çünkü kayıp. Bunun nedeni ise Roma ve Yunan kamplarının kahramanları yer değiştiriyor. Bu kitapta Anabeth, Percy'i arıyor fakat bulduğu hafızası silinmiş Jason ve Piper ve Leo. Melez kampının yeni melezleri. Dördü birleşip hem Percy'i bulmaya hem de Jason'u hafızasını yerine getirip gerçekleri öğrenmeye çalışıyorlar.
Puan vermedi
Ben bu kitaba Percy Jackson serisini çok beğendiğim ve yazarın diğer kitaplarını da okumak istediğim için başlamıştım. Aslında zaten bu seri Percy Jackson serisinin devamı niteliğinde bir seri. İsminden de anlaşılacağı üzere bu kitapta önceki seriden tanıdığımız Percy Jackson'ın kayıp olduğunu öğreniyoruz. Bu arada da 3 yeni melezle tanışıyoruz:Leo,Piper ve Jason. Bu üç karaktere de ana karakter diyebiliriz ancak Jason biraz da ön planda bu kitapta. Fakat serinin diğer kitaplarında birçok karakterin gözünden olayların anlatıldığı bölümler mevcut. Kitabın bir diğer farklı özelliği Roma mitolojisini de içinde barındırması. Yunan Tanrılarının Roma versiyonu üzerinde oldukça durulmuş bir kitap. Bu sayede Roma Tanrılarını da tanımış oluyoruz. Demem o ki eğer Percy Jackson serisini severseniz bu seriye de bir bakın derim.
2021 35. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2021 14:57
Herkese merhaba! Bugün Olimpos Kahramanları adlı serinin ilk kitabı olan Kayıp Kahraman' ı yorumlayacağım. Harika bir seri başlıyor gibi hissediyorum. Tabii ki ilk kitap olduğu için çok büyük beklentilere sahip değildim. Fakat Percy' den daha çok bahsedilmesini isterdim. Bu seriye başlamak isteyenlere söyleyeyim ki Percy Jackson ve Olimposlular serisini okumadan bu seriye başlamayın. Hiçbir şey anlayamazsınız. Kitabı almadan önce az çok bilgi sahibiydim. Hayal kırıklığına uğramamak için sizde araştırın. Çünkü Percy kayıp. Tabii ki iler ki kitaplarda var fakat bu kitapta Percy' yi okumuyoruz. Yeni gelen 3 melezin Hera' yı kurtarmak için çıktıkları görevi okuyoruz. Bu üç melezin adı Jason, Piper ve Leo. Leo Hephaistos' un oğlu, Piper Afrodit' in kızı, Jason ise Jüpiter'in (Zeus) oğlu. Kitap Jason' ın hafızasını kaybetmiş bir halde kendini Piper ve Leo' nun yanında bir okul otobüsünde bulmasıyla başlıyor. Bence bu kitabın güzel olma sebebi Leo. Yolculukta Piper ve Jason' ın bazı saçmalıkları tamamen sıkıcıydı. Kitap bitince Jason' a biraz da olsa ısındım. Ama Piper' ı hiçbir şekilde sevemedim. Çok fazla "ben diğer kızlar gibi değilim" şeklinde davranıyor. Hatta bir alıntı paylaşayım; "Piper toparlanmaya çalışarak gözlerini sildi genellikle böyle ağlayıp zırlamazdı aslında zayıf mizaçlı birisi değildi. Azılı bir araba hırsızı, Los Angeles' ta ki özel okulların belasıydı ama şimdi bir bebek gibi ağlıyordu." Daha bir sürü var Sanki her şeyi biraz fazla abartıyor. Piper' ı sevemememin nedeni de önceki seride kadın karakterlerin böyle olmayışı olabilir. Leo' ya çok üzülüyorum. Sürekli neşeli bir insan gibi görünüp espriler yaparak acılarını gizlemeye çalışıyor. Neler yaşamış neler. Gelelim Toprak ana Gaia' ya... Percy Jackson ve Olimposlular serisinde Kronos' un ne
2023 11. kitabı
Okunma: 10 Mart 2023 08:24
Bitirdim, sonunda bitirdiimm!! Biraz elimde süründü diyebiliriz, bazı günler canım hiç okumak bile istemedi ama sakın kitabın kötü olduğunu düşünmeyin. Kayıp Kahraman şa-ha-ne!! Olaylar aynen şöyle başlıyor: Jason gözlerini bir lise servisinde açıyor ama kim olduğuna dair zerre fikri yok. O kadar ki adını bile hatırlamıyor. Buna rağmen omuzlarında çok ağır bir yük var. Kıyametin kopup kopmaması resmen Jason ve arkadaşlarına bağlı. Ha bu arada akadaşlarından biri sevgilisi olduğunu söylüyor, diğeri ise en yakın arkadaşı. Jason'ın onlara inanmaktan başka çaresi yok gibi ama bir yandan da her şey yanlış geliyor. Oraya ait olmadığını iliklerine kadar hissediyor. Kim olduğunu acilen çözmesi gerek. Melez Kampı'na gelirsek tanrıların sözlerini tuttuğunu görüyoruz. Sahipsiz melez kalmıyor, kampta kulübe sayısı artıyor vesaire vesaire. Ama Annabeth için kampta işler pek de iyi gitmiyor. Percy kayıp. Akıllarına gelen her yere bakıyorlar ama yok. Bir gece aniden sırra kadem basıyor. Eveeet arkadaşlar, benim kitap hakkındaki düşüncelerime gelirsek: ben beğendim ya ama maalesef Kayıp Kahraman'ı okurken bir PJ ve Olimposlular'ı okuduğum kadar heyecanlanmadım veya gülmedim. İlk serideki karakterlere o kadar alışmış ve bağlanmışım ki onların bu kitapta olmaması veya bir başta bir sonda birer bölüm bulunmaları beni üzdü. Percy'nin o esprili diline, Kıvırcık'ın stres anlarına, Clarisse'in atışmalarına, Annabeth'in olaylara el atıp taşları yerine yerleştirmesine ve arkadaşlarına yol göstermesine falan alıştıysanız benim gibi, eh bu kitapta biraz boşluğa düşebilirsiniz. Yine de bu seriye de bir şans verip okumaya devam edin, içimden bir ses serinin devamının deli manyak bir şey olduğunu söylüyor. Bu sıralar Olimpos karışık, aman dikkat edin de tanrıların dikkatini üzerinize çekmeyin.
2019 44. kitabı
Şimşek hırsızı serisinin ikinci bölümünün ilk kitabı. İlkler her zaman efsane olur sanırım. Çünkü ikinci serinin bu ilk kitabı öyleydi. Farklı olan şu: burada Percy Jackson yerine yeni katılmış ve daha yaşları küçük olan üç çocuk üzerinden olay dönüyor. Önceki kitapla bağlantısı var ama durum şu ki Percy kayıp. En az ilk kitap kadar sürükleyici olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Rick RiordanYazar · 45 kitap
Rick Riordan 5 Haziran 1964'te Texas'ta doğdu. Çocuğunun disleksisi olduğundan dolayı okumasını kolaylaştırmak için ona kendini tanrılara benzetmesini önerdi. Daha sonra bunla ilgili çeşitli hikâyeler yazdı ve en sonunda Percy Jackson ve Olimposluların ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı ortaya çıktı. Şimşek Hırsızından sonra Canavarlar Denizi, Titan'ın Laneti, Labirent Savaşı ve Son Olimposlu'yu yazdı. Percy Jackson ve Olimposlulardan sonra Mısır mitolojisi ile ilgili Kane Günceleri adlı bir seriye başladı ve serinin ilk kitabı Red Pyramid ( Kırmızı Piramit ) 4 Mayıs 2010'da basıldı ve adını vermek istemediğim bir yayın tarafından Türkçe'ye çevrilip basıldı. En son The Heroes of Olympus Serisinin ilk kitabı The Lost Hero adlı kitabı basılan Rick Riordan her yıl bir kitap çıkarmayı planladığını açıkladı. 1. Seri: Percy Jackson ve Olimposlular Kitap 1: Şimşek hırsızı (2005)-Türkiye'de (2009) Kitap 2: Canavarlar denizi(2006)-Türkiye'de (2009) Kitap 3: Titan'ın Laneti(2007)-Türkiye'de (2009) Kitap 4: Labirent Savaşı(2008)-Türkiye'de (2009) Kitap 5: Son Olimposlu(2009)-Türkiye'de (2009)-Serinin Son Kitabı 2. Seri: Olimpos Kahramanları Kitap 1: Kayıp Kahraman(2010) Kitap 2: Neptün'ün Oğlu(2011) Kitap 3: Athena'nın İşareti(2012) Kitap 4: Hades'in Evi (2013) Kitap 5: Olimposun Kanı (2014) Bu 2 serinin dışında Rick Riordan, bağımsız olarak başka bir seriyi yazmaya başladı   Kane Günceleri Kitap 1: Kırmızı Piramit(2010) Kitap 2: Ateş Tahtı(2011) Kitap 3: Yılanın Gölgesi(2012)-Serinin Son Kitabı