1997
Altın Kitaplar
Orijinal Adı:
Ticktock

2023 9. kitabı
Şimdi diyorum ki ben kendimce kendime 350 sayfa boyunca ben ne okudum yazarım çizerim bozarım sağ olasıca yazarım ki çok severim eserlerini şahsını ki tanımam etmem tanımakta istemem hayal gücü fazla girişken ve gelişmiş insanlardan haz etmem dünya hali malum ortalık feci bu şahane yazarım kendigiller korku ve gerilim yazarıdır yazmasına yazar yazabildiği ölçüde oda ama ben gelin görün okuyun ki bu kitabın ana mevzusuna nail olamadım zira vodoo dan girmiş ufodan çıkmış stabil değil dengesi kaymış ve de şaşmış romanın neyse sonuç olarak okudum bitti gitti tavsiye eder miyim mübarek günde vallahi etmem.
Tik TakDean R. Koontz · Altın Kitaplar · 199767 okunma
Tik Tak... Şafakta Öleceksiniz.
Puan vermedi
Herkese Merhaba Dean Koontz'un bu romanı mizah türünde bir korku kitabı. Bir akşam Alacakaranlık çökerken, Vietnamlı Tommy'nin kapısına bir bez bebek bırakılır. Ve Tommy bez bebeği evine alır, bez bebek bir süre sonra iblis bir canavara dönüşür. Tommy'nin bu bez bebekten kurtulması için şafaga kadar vakti var. Tik tak... Açıksası güzel bir konusu olsada, kitap biraz beklentimin altında kaldı. Eserin anlatımında mizah olacağını düşündüm ama karekterler arasındaki konuşmalarda mizah türü yapılmaya çalışılmış. Bu da belli bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor. Birde hikaye de aşırı iyimserlik vardı, sanırım Koontz bu romanı çok mutlu olduğu bir dönemde kaleme almış. Benim fikrimce, bu hikaye bir kış gününde ormandaki bir kulübe etrafında geçseydi daha iyi işlenirdi konu. Karakter kulübede sıkışıp kalacaktı ve bez bebek her geçen gün büyümeye devam edecekti. Böylece karakter hem dondurucu soğuktan dolayı ormana kaçamayacak, hem de iblisten dolayı kulübeden de çıkamayacaktı. Bazen okuduğum romanları ben yazabilseydim böyle yazardım diye düşünmeden edemiyorum. Yine de eserin dili sade ve akıcı, olay örgüsü de fena değildi. Verebileceğim Puanım 7.0/10 Kitapla kalın ve Sağlıcakla.
Edebiyat & Roman
2021 204. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 22:26
Vietnam kökeninden neredeyse utanan ve ailesinin temsil ettiği geleneklerden ve onlardan uzak duran Tommy en sonunda hayatta en çok istediği şeye sahip olur ve bu şahane bir arabadır. Annesinin yemek davetini, çok sevdiği yemekler olmasına rağmen inadından reddedip, gidip fast foodla karnını şişirir. Artık o bir amerikalı ve bir yazar değil midir, hem neden ailesi aile fırınında çalışması için ısrar ediyor ki? Evinde sakince otururken kapı çalar ve kapı önünde bez bir bebek bulur. Eve aldığı bez bebek ona ve güzel garson Del' e dehşet verici saatler geçirmeyi garantilemektedir. Kitabın sonunda böyle dost düşman başına dedim. Dean R. Koontz gönlümde korku ve gerilim türünde bir yer edinmeyi başarmıştır.
2018 238. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2018 13:59
Dikkat spoiler içerir. Tommy Phan Vietnam'dan Amerika'ya göçtükten sonra tüm kalbiyle Amerikalı olmaya çalışan muhabirliği bırakıp kendini tamamen dedektif romanı yazmaya veren bir yazardır. Bir gün annesinin yemek davetini reddeder ve evinde bir bez bebek bulur. Bebeği eve alır ve hayatı tamamen değişir. Bebek canlanmaya ve ona saldırmaya başlamıştır. Bebekten kaçarken yemek yediği yerdeki garson Del Payne ile karşılaşır ve beraber kaçmaya başlarlar. Sabaha kadar kaçabilirlerse bebek bir şey yapmayacaktır. Del ile aralarında bir yakınlaşma olur ama annesi bayan Phan bu duruma şiddetle karşı çıkmaktadır. Ailesinin istediği hiç bir şeyi yapmayan bu adam bir de Del'e aşık olmuştur. En sonunda annesinin bir arkadaşının bu bebeği büyülediği ve büyü yaparken bir hata yaptığı ortaya çıkar. Acaba Tommy ve Del bu işten sağ salim kurtulabilecek mıdır? İlişkileri mutlu sona ulaşabilecek mıdır? Del'in pek çok mucizevi şeyi kaçarken yapabilmesinin sebebi nedir? Annesi ve babasının yaşadığı hangi maceranın ürünüdür? Bayan Phan bu ilişkiye onay verecek mıdır? Keyifle bir solukta okunan bir roman.

Dean R. KoontzYazar · 63 kitap
Dean Ray Koontz (d. 1945 - ABD), Genel olarak romanları gizemli gerilim türünde değerlendirilmekle birlikte korku, fantezi, bilimkurgu, gizem ve hiciv ögeleri de içermektedir. 14 sert kapaklı ve 14 karton kapaklı kitabı ile New york Times Bestseller listesinde 1 numaraya yükselmiştir. Kariyerinin ilk yıllarında aralarında “David Axton”, “Leigh Nichols” ve “Brian Coffey”nin de bulunduğu farklı müstear isimlerle pek çok eser kaleme almıştır. Resmi internet sitesinde kitaplarının toplam satışının 450 milyon adedi geçtiği belirtilmektedir. 9 Temmuz 1945 tarihinde Everett, Pensilvanya’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında, daha sonra kitaplarını da etkileyecek şekilde, alkolik babasının düzenli biçimde şiddet ve istismarına maruz kalmıştır. 1967 yılında Pensilvanya’da üniversite eğitimini tamamlayarak İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamış, ilk eserlerini de bu yıllarda kaleme almıştır. Boş zamanlarında yazmış olduğu ilk romanı “Star Quest” 1968 yılında yayınlanmıştır. 1970’li yıllarda hem kendi adıyla hem de farklı müstear isimlerle gerilim ve korku romanları yazmaya başlamış, bazı yıllarda sekiz kitabı basılmıştır. Kullandığı müstear isimlerden bazıları Deanna Dwyer, K. R. Dwyer, Aaron Wolfe, David Axton, Brian Coffey, John Hill, Leigh Nichols, Owen West, Richard Paige ve Anthony North’tur. Pek çok kitabı daha sonra kendi ismi ile yayınlanmış olmakla birlikte, kitapların büyük çoğunluğu tekrar yayınlanmasını engellemek amacıyla yazarın kendisi tarafından hakları satın alınmıştır. Tekrar basılan kitaplarından Demon Seed, Invasion ve Prison of Ice gibi kitapların büyük ölçüde tekrar yazıldığı bilinmektedir. On yıldan fazla bir süre boyunca tam zamanlı yazar olarak çalışan Koontz’un ilk önemli çıkışını yapmasını sağlayan romanı 1980 yılında yayınlanan Whispers(Fısıltılar) olmuştur. Fısıltılar’dan önceki son iki kitabı The Key to Midnight ve The Funhouse da bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmış ancak müstear isimlerle yayınlanmıştır. İlk çok satan romanı Demon Seed 1977 yılında gösterime giren aynı isimli film uyarlamasının ardından iki milyonun üstünde bir satış rakamına ulaşmıştır. Sert kapaklı ilk çok satan romanı Strangers yazara finansal açıdan güvence kazandırmış ve üst düzey yazarlar arasına çıkmasını sağlamıştır. Romanlarının pek çoğu Orange County, California ve çevresinde geçen Koontz eşi Gerta ile Newport Coast, California’da yaşamaktadır. 2008 yılında, John Grisham'la birlikte yıllık 25 milyon dolarlık geliri ile dünyanın en yüksek para ödenen altıncı yazarı olmuştur.