Unutkan Aşk

Haziran 2020
Doğan Kitap Yayınları

2026 20. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 17:11
Hayatta kendine ikinci bir şans vermiş olan Atlas ve Maya'nın alzheimer ile olan mücadelesini konu alan eser,farklı konusuyla dikkat çekiciydi. İkilinin aşkları gerceklikten uzak olacak kadar mükemmel. Kötümser bir tabloyu imrenilir kılacak bir aşk konu edilmiş. Akış sade ancak entelektüel dokunuslarda şu kitabın da ismi geçsin şu eser de söylensin çabası yorucu geldi.
hüzünlü bir aşk hikayesi
2025 17. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 20:06
Çok yavaş aksa da Alzheimer konusuna parmak basan bir kitaptır kendisi. Yazar olan kahramanımız Maya ile Atlas'ın hikayesi bu. Maya ikinci baharını tiyatrocu eşi Atlas'ta bulur ama 60 li yaşlara gelince bu illet yakasına yapışır, az çok çevresinde bu hastalığın gelişmelerini duyanlar bilir nasıl bir illet olduğunu.. Maya da öyle peyderpey sevdiklerini unutur ve bir klinige yatırılır. Vay be var mı böyle aşklar, ya da sadece romanlarda olur boyle aşklar dedirtecek bir kitabı okumaya hazır olun
2021 21. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2021 17:54
''Lütfen bana kendini unutturma!'' Sevdiğiniz bir insana böyle bir cümle sarf etmenin ağırlığını bir düşünsenize.. Entelektüel, mutlu bir evliliği olan bir kadının Alzheimer hikayesi bu kitap. Yazmakta zorlanıyorum satırları.. Ben de anneannemi bu illetten kaybettim çünkü.. Tedavisi olmayan, umutsuz bir hastalık.. hep Allah düşmanımın bile başına vermesin dedim sonradan da.. Düşünsenize, zamanında bebekken size bakan insan bir bebek gibi sizin bakımınıza muhtaç oluyor, üstelik sizi ve anılarını hatırlamadan, boşlukta.. Bu kitabı okuyunca O'nun neler yaşadığını, neler hissettiğini o kadar iyi anladım ki, sonlara doğru artık gözyaşlarımı tutamadım.. Çünkü romanın kahramanının ailesinin yaşadıkları da, hastanın duyguları kadar iyi anlatılmış kitapta.. Sevgiyle kuşatılmış olsa bile beklenen sona adım adım gidişi gerçekten fazlasıyla duygusaldı.. Bir yazar olan Maya, hayal dünyasında ve o boşluğun içinde bile sevgiyi hissedip onları teselli ediyordu.. Olmayan Ülke'nin vatandaşıydı o.. Umarım hiçbirimiz ve hiçbir sevdiğimiz karşılaşmaz bu hastalıkla.. Anlamak isterseniz okuyun derim..
Okumamalisin
2024 11. kitabı
Hayatımda okuduğum en kotu kitap, neden Çünkü aslında konu güzel fakat çok tekrar var micik micik bir aşk hikayesi yazmış yazar.Ana karakter sürekli övülmüş ve bu beni çok rahatsız etti neden çünkü ana karakter yazar. Ve ben ana karakteri yazarla ozdestirdigim için sanırım kendini ovuyormus gibi geldi. Maya yani ana karakter alzheimer oluyor ve onu çok sevdiğini söylediği kocası Atlas sanki Maya'nın hasta olduğunu bilmiyormuş gibi karısının yaptıklarına şaşırıyor ve üzerine gidiyor.Anlatimi sevmedim.Atlayark dinledim.grupla okumamış olsak asla bitirmezdim ve işin kötüsü yazar sanırım tahlile gelecek ve ben bütün bu kötü yorumlari söyleyemeyeceğim.O nedenle burdan yazmak istedim üzgünüm Nermin hanım ilk okudugum kitabınızı hiç begenmedim o nedenle diğer kitaplarınızı da okumayacagim diyemiyecegim üzgünüm hemde çok
2023 16. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 00:00
Merhaba Nermin Bezmen'den okuduğum ilk kitap. Zeki, başarılı, herkes tarafından sevilen, sevgi dolu bir yazar olan Maya ve tiyatro oyuncusu, kibar, çello çalan entelektüel kocası Atlas'ın inanılmaz aşkı anlatılıyor kitapta. İkisininde ikinci evliliği, biirer oğulları var 20 yıllık evliler ve hala aşkla, sevgiyle yaşayıp gidiyorlar. Mutlu bir aileleri var çocuklarıyla beraber. Maya ufak tefek unutkanlıklar yaşamaya başlayınca yakın dostları olan bir doktora gidiyorlar ve acı gerçekle malesef yüzleşiyorlar. Maya Alzheimer olmuştur. Alzheimer hastalığının detayları, etkileri, sonuçları büyük bir aşkın Alzheimer hastası bir eş karşısındaki tutumu, çaresizliği ve bulduğu çözümler anlatılıyor. Yazarın kitap içinde kitap yazması, tekrarlanan diyaloglar, uzun uzun tiyatro oyunu, kitap boyunca sürekli yabancı müzik ve yabancı sanatçılar üzerinde durması sıkıcıydı. Bende anneannemi aynı hastalıktan kaybettim. Süreci iyi biliyorum yaşanan çaresizliği de. Ben çok sevdim diyemem kitabı herkese keyifli okumalar dilerim
2021 16. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2021 11:37
İkinci baharını yaşayan orta yaşlı karı kocanın, mutluluk ve huzurla dolu mükemmel ötesi aşklarıyla başlıyor kitap. Ikisinin dışında ailenin diğer fertleriyle( ilk evliliklerinden olan oğulları, torunu, gelini , gelin adayı ) de ilişkiler sorunsuz , adeta rüya gibi bir yaşam dedirtiyor ....sonrasinda Maya'nın asrın hastalığı olan alzheimer olmasıyla, tüm yaşamları tepetaklak oluyor. Sonu gerçek bir aşka yakışır şekilde bağlanmış, ben çok beğendim. En etkilendiğim bölüm, Atlas'ın bir takım materyallerle eşinin neler hissettiğini anlamak için "empati deneyi" yapması. Keşke birilerini anlayabilmek adına; sorgulamaktansa , sadece bir kaç dakika onun yerine geçmeyi deneyebilsek:))
2021 63. kitabı
Okumakla vakit kaybedemeyecegim bir kitap olmuş. Kağıda yazık. Bence gerçekten iyi bir okur olduğunuzu düşünüyorsanız ve sırada çok kitabınız varsa ne vaktinizi ne paranızı harcamayın. Değmez.
2020 43. kitabı
Uzun zamandır kitap okuyamamıştım. Unutkan Aşk son dönemde okuduğum birkaç kitaptan biri oldu. Özgün, ne anlattığına hakim, ayakları yere sağlam basan bir roman. Gayet anlamlı ve keyifli bir kitap. Bugün dünya alzheimer günüymüş bu sebeple bu kitaba dair bir inceleme bırakmak istedim çünkü kitabın omurgası alzheimer hastalığına karşı direnen bir aşkın üzerine kurulu. okuyup pişman olmayacağınız bir kitaptır. tavsiye edilir.
2023 35. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2023 21:54
Beni yazarla tanıştıran ilk kitabıydı. Enerji dolu anlatım gücüne mest oldum. Resmen romanın içinde kayboldum. Alzheimera yakalanan bir yazarın yaşadığı zorlukları kaleme almış. Ve onunla birlikte çevresindeki tüm sevdiği insanların duygu durumlarını ele almış cesurca. Eşini çok seven Maya, bir gün etrafını saran sislerle nerede olduğunu, nereye gideceğini bilemez bir hale gelince bu durumun hiç de iç açıcı bir hal olmadığının ilk sinyalleri verilmiş oldu. Eşi Atlas'la bir kaç defa tekrarlanan bu durumun adını koymak için yakın arkadaşları Doktor Murat'a başvururlar. Bir dizi tetkikten sonra acı gerçekle yüzleşirler ; Alzheimer... Ve sonrasında hızla gelişen unutmalar , mutlu hayatlarının ortasına kabus gibi çökecektir. Duygu durumumu had safhada tutan bir kitaptı. Psikolojik içerikli kitapları çok sevmemin de etkisi var sanırım bunda . Ne diyebilirim ; akli melekelerimizi kaybetmemek umuduyla...
2021 48. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 21:36
Maya; ikinci evliliğinde mutluluğu bulmuş, güzel bir ailesi olan, mutlu bir evliliği olan, çevresindeki herkes tarafından sevilen, tiyatro oyuncusu Atlas ile evli, kitapları geniş kitlelerce okunan, oldukça başarılı bir yazardır. Maya, birden kendini kaybetmesi, her şeyi unutması, hiçbir şeyi hatırlayamaması şikayetleri ile doktora gider ve genç yaşta Alzheimer olduğunu öğrenir Kitabımız böylelikle başlıyor ve bir Alzheimer hastasının yaşadıklarını anlatıyor. Maya’nın hastalığın ilk günlerinden son günlerine kadar yaşadığı her duygu, çelişki, gel git, çaresizlik, kişilik değişimi ve daha kaleme dökülemeyen her türlü olgusu mükemmel şekilde anlatılmış. Hastanın kendini unutması, birden agresif biri olması, anlık değişikliklerle eşine, oğluna, gelinlerine ve torunlarına yabancı olması, hiç tanımıyor olması mükemmellikle işlenmiş bu kısımlarına hayran kaldım. Ancak bence kitabın bir de ikinci bir noktası var ki bu beni oldukça rahatsız ediyor. Yazarlarımızın romanlarında kusursuz, mükemmel kahraman yaratma veya işleme sevdasını anlayabilmiş değilim. Hiçbir insan mükemmel değildir olmamalıdırlar. Ancak yazar burda öyle bir kahraman işlemiş ki; herkes seviyor, herkes hayran, herkes gıpta ile bakıyor, herkes etrafında pervane, keza oda herkesin etrafında pervane, tamamen batı hayranlığı ( yanlış anlaşılmasın batılılığa karşı değilim sadece bu denli sıvanması çok rahatsız ediyor beni ) ile kendine bir dünya çizmiş tabiri caizse hayat kendisine altın tepsi içerisinde sunulmuş bir karakter. Oysa gerçek hayat bu değil ki! Gerçek hayat Her insanın seveni, sevmeyeni olduğu, bir çok karşıt duyguların beslendiği ilişkiler kesitidir. Bir insan herkesi sevemez, herkes bir insanı sevemez. İyilik, güzellik, fedakarlık, merhamet, iyi niyet gibi, kötülük, kin, hamaset,

Nermin BezmenYazar · 22 kitap
Maçka İlkokulu'nu bitirdi. Atatürk Kız Lisesi'nde okurken, son sınıfta AFS bursuyla Amerika'ya gitti. Dönüşte Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'na devam ederek 1974 yılında mezun oldu. 1975 yılının Ocak ayında 21 yaşındayken, yanında çalıştığı 39 yaşındaki iş adamı Pamir Bezmen'le evlendi. İki çocuğu oldu. 29 Ocak 2009'da eşini kaybetti. Bezmen televizyon sunuculuğu, dergi yazarlığı ve halkla ilişkiler faaliyetleri yürüttü; gelenekli Türk sanatları ile ilgilendi. Kendi atölyesinde yetişkin ve çocuklara resim dersi verdi. Popüler edebiyat dalında rağbet gören kitaplar yazdı.