Film Özel Baskısı

Amerika Birleşik Devletleri
Ciltli

·516 syf.·
2021 37. kitabı
Arada kalmıştım çünkü hiç fantastik okumamıştım , ama yazarın dili çok basit ( iyi anlamda) herşeyi anlamanız için kolay yazılış tarzı , kitapta tris kısa boylu dört çok büyük biri eğer film olmasaydı muhtemelen bu çifti sevemezdim çünkü yaşça büyük tristen ama filmde dört ve trisin yaş araları çok az birde shailene boyu kısa değil , filme göre değerlendirm de oyuncular olmamış gibi , ama theo ve shailene kimyası tutmasa film de başarılı olmazdı diye düşünüyorum neyse kitap hakkında konuşmak gerekirse , akıcıydı ama ilk kitap olduğu için karakterleri tanımamızı istiyor aksiyonu bol olsada ben asıl şimdi 2. Kitapta konunun başladığını düşünüyorum ve 2. Okumak için heycanlıyım.
2024 12. kitabı
Çok güzel bi macera kitabı. Ben okurken heyecandan okuyamadığım yerler oldu :) kitabın filmi de var. Hem filmini hem kitabını çok seviyorum. Kitap aslında bir seri fakat seriyi henüz okumadım.
2021 15. kitabı
Veronıca Roth un acemilik kitabı olduğu belli. Yazarın başka kitaplarını okudum kaleminin bayağı düzeldiğini söyleyebilirim. Serinin ikincisini okur muyum bilmiyorum ama filmimi kesinlikle izleyeceğim.
2020 4. kitabı
Spoiler Var Hangi bölümde olacaklarını seçerken Tris'in doğruyu seçtiğine inandım.Çünkü uyumsuz bir insan cesurdur.Ve diğer arkadaşlarıyla Tris'in uyumu güzeldi.Dört ile ilişki yaşamasını garip algılamadım.Olağandı zaten.Ben beğendim ve seri olarak okumak istiyorum.Kitapla kalın
Bilim
2024 6. kitabı
"Bazen acı çekmek, daha büyük bir iyiliğe gebedir..." Uzun bir süreçten sonra belki de adapte olabilmek adına sayfalarına kendimi kaptırdığım, güzel de bir zaman geçirdiğim kitaplardan birisiydi Uyumsuz. Film olarak kıyaslayacak olursam evet farklılıklar vardı, filmin tadından yenmiyordu ve ilk etapta filmini izlediğim için de pişmanım :) Anlatım konusunda, kitabın dili bana pek uymuyor şahsen, bu tarz anlatımın uzaması da kitapta bir tık sıkılmama sebep olmuş oalbilir, gerekçe değil belki ama anlatım yüzünden değil, film ile arasında farklılıkları bulmak için -bir nevi bulmaca çözmek amacıyla- okudum ve bitirdim. Bazı şeyleri eklemeden geçmek doğru mu bilmiyorum ama göze batan yazım yanlışları fazlasıyla mevcut kitapta, tabii bu güzel kitapların okunması gerçeğini değiştirmez. Hata düzeltilir.... Son olarak eklemem gerekenler şu şekilde olabilir: Film ile paralel olduğu için kitabı çok merak etmeyen -kısacası fanatiği olmayan- okur arkadaşlarıma pek önermem, sıkabilir :) ama yine de okudum ve bitti. Okuyacak olan arkadaşlara şimdiden iyi okumalar 10/8
1K
2017 2. kitabı
Veronica Roth'un uyumsuz kitabı gerçekten çok sürükleyici hatta öyle ki benim gibi fantastik kitap sevenler için çok uygun bir kitap "Uyumsuz, Kuralsız, Yandaş" kitabın serisi keşke devam etse çok başarılı bir çalışma.
2025 93. kitabı
Lisede okumak istediğim ama asla okuyamadığım bir seri ile karşı karşıyayız. Bir de heyecanlanıp gittim özel baskı falan aldım. Neyse bu sene bu seriyi bitirmeye karar verdiğimde heyecanlıydım çünkü zamanında filmlerini izlemiştim. Ama son filmin part 2'si iptal olduğu için sonunu asla öğrenemedim ve bu benim peşimi hiç bırakmadı. İlk başta okuduğum için heyecanlıydım ama kitabın dili çok yavan geldi. Neden bilmiyorum. Sonradan alışınca bu konu beni o kadar rahatsız etmedi. Aksine daha hızlı okumamı bile sağladı diyebiliriz. Tris'in adaylık sürecini okumak heyecanlıydı. Sonlara doğru heyecan giderek arttı. Karakterimizin yaşı 16 olmasa belki daha iyi olabilirdi. Ama olsun, sonuçta YA bir seri bu. Karakterlerden en çok Dört'ü sevdim. Tris'i sevmiyorum gibi hatırlıyordum filmlerden ama hiç öyle olmadı. Al karakterine çok üzüldüm, biraz kıyamadım ona. Ama kararlarını hep yanlış kararlar verdi. Tris'in anne ve babasına da bayağı üzüldüm. Bilgeliğin, Cesurluk topluluğundakilere serum verip kontrol etmeleri de tam bilgeliğin yapacağı bir hareketti. 5 verecek kadar bir mükemmelliği yoktu kitabın, en azından bence. O nedenle biraz puan kırdım diyebilirim ama yine de okuması keyifliydi.
Uyumsuz serisi #1
2024 37. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2024 19:01
Uyumsuz serisi aynı zamanda filme uyarlanan bir kitap. Ben filmini izlemiştim ve bayılmıştım ama kitabı okuduktan sonra filmdeki olayların baya kopuk kopuk ilerlediğini fark ettim. Artık ilk önce kitabı okuyacağım daha sonrasında filmi ya da diziyi izleyeceğim.Kitabın konusundan bahsedeyimm;) İnsanlar teknolojinin çok geliştiği bir dönemde yaşarken Bilgelik, Cesurluk, Fedakarlık, Dürüstlük ve Dostluk olmak üzere 5 topluluk oluşturuyorlar. Buradaki insanlar 16 yaşına geldiklerinde bir simülasyona giriyorlar ve orada hangi topluluklara katılacakları belirleniyor. Beatrice ve abisi Caleb da 16 yaşına geliyorlar ve simülasyona girmeye gidiyorlar. Beatrice simülasyona girip çıktıktan sonra ona simülasyonu yapan kadın (Tori) onun sonucunun uyumsuz olduğunu bunu ailesine bile bahsetmemesi gerektiğini söylüyor. Beatrice uyumsuz ne demek bilmiyor ve o anda korkup şaşırdığı için ailesine bir şey söylemiyor. Tori Beatrice'in sınav sonucunu Fedakarlık olarak yazıyor. Topluluk seçme günü geldiğinde Beatrice o ana kadar 3 seçeneği zaten elemişti (Nasıl ve neden 3 topluluğu elediğini kitapta anlatıyor.) Geriye sadece Cesurluk ve Fedakarlık kalıyor. Beatrice'in anne babası Fedakarlık topluluğunda olduğu için çoğu insan onun Fedakarlığı seçmesini bekliyor. Fakat o anda Beatrice Cesurluğu seçmeye karar veriyor. Topluluğunu seçtikten sonra anne babasıyla vedalaşıyor ve topluluğunun bulunduğu yere doğru gidip diğer Cesurlukta olan insanların arasına katılıyor. Cesurlukta Beatrice birçok şey yaşıyor. Zorlu dövüşler, psikolojik sınavlar ve uyumsuz olduğunu saklamaya çalışmasıyla çok zorlanıyor. Zaten kitabın %90'ı Beatrice'in Cesurlukta yaşadığı şeylerden bahsediyor. Kitabın son kısmında Bilgelik Cesurluktaki insanlara bir iğne yapıyor ve onları yönetiyor fakat Beatrice uyumsuz olduğu
2016 40. kitabı
Son okuduğum 3 distopik(!) kitaptan sonra (Mülksüzler, Cesur Yeni Dünya ve 1984) sıkça karşıma çıkan bu seriye başlamanın iyi olacağını düşündüm. Serinin ilk kitabı yine çok farklı bir dünya farklı teknolojiler farklı düşünceler. Başlamamda en büyük sebeplerden biride filminin olması her ne kadar kitapları filmlere tercih etsem de yinede hayal ettiğim karakterle sinemadaki uyarlanan oyuncunun benzeyip benzemediğini yada ne ölçüde benzediğini görmek için arada sırada filmlerini de izlerim. Uyumsuzun filmiyle ilgili ise söyleyeceğim öncelikle oyuncuların kitaptaki karakterlerle hiç ilgisi olmadığı özellikle baş karakter Tris kitapta minyon tipli, kısa boylu ve özellikle Christina'dan kısa biri olarak anlatılmasına rağmen filmde tam tersi arkadaşlarından uzun ve daha kalıplıydı tek benzettiğimse Dört karakteri oldu bunun dışında bazı önemli konuları, kitabın seyrini değiştiren detayları filmde atlamış bu yüzden kitabı okuduysanız filmini izlemenizi tavsiye etmem. Kitapla ilgili olarak ilk kitap için mükemmel diyemem ama konu olarak beni tatmin etti.
Sinema
2021 35. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 18:00
Bu kitabı ikinci okuyuşum. İlk okuduğumda pek hoşlanmamıştım ama şimdi kitabı sevdim. Neden böyle oldu bilmiyorum jshdjd. Bazen Tris e çok kızdım ama yine de güzeldi. Tris böyle aptal olmasa 10 puanlık bir kitap olabilirdi.

Veronica RothYazar · 11 kitap
Veronica Roth (19 Ağustos 1988) New York Time'ın en çok satanlarından Uyumsuz üçlemesi ile tanınan Amerikalı yazar ayrıca Goodreads 2011 Choice Awards'ın sahibi.Roth film haklarını Summit Entertainment'e sattı.Uyumsuz serisinin ilk kitabının çekimlerine başlandı. Roth,Şikago Barrington kasabasında bir kenar mahallede büyüdü ve Northwestern Üniversitesin'de ödevini yapıyor olması gerekirken ilk kitabı Uyumsuz'u yazdı. 2011 yılında fotoğrafçı Nelson Fitch ile evlendi.Roth'un bir abisi var,müzisyen Karl Vincent Roth. Northwestern Üniversitesi'nde yaratıcı yazar derecesine sahip ve şuanda Şikago'da bulunmakta.