Üzerinde 19 Var

Ekim 2017
Ozan Yayıncılık

2020 20. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2020 14:49
MERAKLISINA BİLGİ AMAÇLIDIR. BEĞENİLME İSTEĞİ VE ESTETİK KAYGILAR TAŞIMAMAKTADIR Tüm okuyucularımızın bilimsel anlamda kuşkucu davranmalarını, "rastlantı" olasılığını matematiksel sınırlar içerisinde sürekli olarak düşünmelerini isteriz. Nitekim nice saf kişilerin "rastlantıları" birer "mucize"veya "keramet" olarak değerlendirdiğine tanık olmuş biri olarak, bu tavrı alkışlarız. Kuran'ın ilk ayeti olan Besmele, 19 kodlu matematiksel sistemin temelini oluşturur. Besmelelerin harflerini saymanız için Arapça bilmeniz gerekmez. Yirmi sekiz harften oluşan Arap alfabesini tanımanız veya referans için yanınızda bulundurmanız gereklidir. Bu kitapta açıklanan sisteme göre Kur'an'ın 74.suresi olan Müddesir'in 30.ayeti şöyle der: "Üzerinde 19 var." Yine açıklamalara göre bu surenin ana teması da 19'dur. Eleştiriler Rastlantı adına yapılabilir. Besmele'nin 19 harf oluşu rastlantı olarak hafife alınabilir. Peki surelerin sayısının 19'un tam katı oluşuna ne dersiniz? Sondan 19.sure(Alak), neden 19 ayete sahiptir? 19 ayete sahip sondan 19. surenin harflerinin sayısının tam 19'un katı oluşunu nasıl açıklarsınız? Bunları rastlantı olarak karşılayanları saygı ile karşılarız, okuyuculara sistemin bunlardan ibaret olmadığını, kitabı okumalarını, ön yargılı olmayıp, argümanları ve sistemi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Matematiksel sistemin yaratıcısı, bizi ufak bir problemle karşı karşıya getirerek ve sonra ilginç bir çözüm sunarak: Matematiksel sisteme karşı bizde merak uyandırıyor. Matematiksel sistemin mükemmel olması gerektiği biçimindeki entelektüel kanımızı destekliyor. Sure başlarındaki Besmelelerin bir rastlantı veya keyfi bir alışkanlık sonucu olmadığını bildiriyor.( Her surenin başında Besmele bulunsaydı, Besmelelerin sayısının 19'un tam katı olması bağımsız bir
Üzerinde 19 mu var?
2019 10. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2019 22:22
Kuran'da olduğu iddia edilen ve Müddesir (Gizlenen) suresinde kendisine atıf yapıldığı düşünülen, 19 asal sayısı üzerinden şekillenmiş matematiksel sistemin argümanlarının derlediği piyasadaki en başarılı kitaptır. (Zaten az sayıda kitapta anlatılmıştır). Öncelikle kitap, "her ne olursa olsun inkar edecek" ya da "her ne olursa olsun kabul edecek" insanları hedeflemiyor. Bu iki gruptan birinde iseniz bu kitabı boşuna okumayın derim. Sistemi ilk gündeme getiren Reşad Halife'nin aykırı görüşleri, daha popüler olmasını sağlayan Edip Yüksel’in provokatif tavırları, sistemin ciddi iddiaları, insanların yorumları vb. gibi nedenler sistemi incelemenizi engelliyorsa yeterince açık fikirli değilsinizdir. Fakat açık fikirli olduğunuzu düşünüyorsanız, dini görüşünüz ne olursa olsun şu gözle kitabı incelemenizi tavsiye ederim: - İddia edilen sistem nedir? - Çelakılvari veya Bahçelivari, her kitaptan bulabilecek bir nümeroloji midir yoksa gerçekten kitabın yazarı tarafından tasarlanmış eşsiz bir matematiksel sistem midir? (Bilerek kitabın yazarı diyorum, kitabı Muhammed yazmış da deseniz sistemi görmenize bir engel teşkil etmez). - İddia edilen veriler anlamlı ise, tesadüf olabilir mi? - Tesadüf değil derseniz, 1400 yıl önce yaşamış bir Arap tarafından yapılmış olabilir mi? Yoksa kitabın Tanrısal olduğuna kanıt mıdır? (Ya da uzaylılar yapmış dersiniz, burası size kalmış :) - Bu veriler, kitabın değiştirilmediğine kanıt olabilir mi? - Kuran'daki, sisteme atıf yaptığı iddia edilen ayetler tesadüf veya yanlış yorumlama mıdır, yoksa gerçekten var olan sisteme kitabın yazarı tarafından yapılmış atıflar mıdır? Buradan sonraki sorular sadece Müslümanları hedef alıyor: - Sistem Allah tarafından bilerek tasarlandıysa, bununla ne amaçlıyor olabilir? - Allah neden bu zamana kadar saklamış bu
2013 71. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2013 13:06
Üzerinde 19 kuran da geçen bazı kelimelerin 19 'ün katları şeklinde olup bir matematiksel örüntü oluşturması ve sonucunda olasılık sınırlarını zorlayan bir kitap olduğunu vahyin gerçek olduğunu matematik le ikna etmiş olabilmesi olabilirmi acaba . Arapça bilgim bu konuyu teyit edecek derecede yok ama edip yüksel kitabında mealen bunu ispata çalışıyor zannımca.
2021 86. kitabı
Yazar bu kitabı şöyle tanımlıyor: Kuran'ın Muhammed Peygamber'e vahyedilmesinden tam 1406 (19*74) kameri yıl sonra, 1974 yılında Reşad Halife adında Amerikalı bir biyokimyacı Kuran'ın elementlerinin, yani harf, kelime, ayet ve surelerinin, 19 sayısının tam katları olarak iç içe geçmesi bir matematiksel sisteme göre düzenlendiğini keşfetti. Ve "GİZLENEN" adlı 74.surede söz verilen haber gerçekleşti...1406 yıl boyunca Kuran'da bir sır olarak gizlenen matematiksel sistemin bilgisayar yoluyla keşfedilmesi, din ve felsefe alanında yeni bir çağ başlatacaktır." عَلَيْهَا تِسْعَةَ عَشَرَۜ ‘Aleyhâ tis’ate ‘aşer(a)' yani Üzerinde 19 Vardır. (074/Muddessir 030) ayeti aslında Kurân'ın matematiksel mucizesini ortaya koyuyor. Kitapta herşey anlaşılır bir şekilde hesaplamalarla birlikte anlatılıyor. Atatürk için de ayrılan bir bölüm var.
2018 2. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2018 14:43
Neredeyse bilinmeyen ve suana kadar hiçbir hocadan duymadigim muddesir suresi üzerinden başlayan gizem. Bu sistemi anlayabilmek için sakız orucu bozar mı dan öte ilgilenmek gerek. Şöyle anlatayım elektronik haberleşme doğrulama ve düzeltme yöntemleri vardır. Kimi yöntem sadece hata var derken uydu alicilarimizdaki fec ayarı doğru bilgiyi bulur. Basitçe böyle diyebiliriz. Can alıcı nokta ise tövbe süresi 128 129 aletlerinin rivayetleri ve eski kopyalarinin sadece oralarin yirtilmasi.
Felsefe
2019 17. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2019 21:17
Elli dereden su getirip ispat yapmaya çalışanların metoduyla sözümona ondkuz mucizesiyle zevahiri kurtarmaya çalışan açıklamalar..hayatta herşey için matematiği kullanabilir ve kendine yontabilirsiniz..edip de burada hatta heryerde aynı argümana sarılıyor..kurandaki ayetleri sureleri kendince bi takım hesaplamalarla bölüyo çarpıyo çıkarıyo topluyo ne hikmetse ondkouza ulaşıyo hep..sonrada bak görüdnmü bu işte mucize var ondokuz ile korunuyor kştap diypr özetle..bence bomboş bir uğraş..iman dediğimiz öyle rakamlarla vs ispatlanıp açıklanmaz..inanırsın yada inanmazsın nokta
2024 8. kitabı
Bu kitabı okurken insan, nasıl daha da çok kendine gelebilirin ve zeka sınırlarını nasıl aşabilirin hesabını yapıyor. Şükretmeyi öğrenmenin bambaşka bir boyutuna varıp iyi ki böyle bir mantığa sahip değilim diye yaratıcısına şükrediyor. Elbette bu iddialara örnekler de mevcut. 09.19 mesela.. Kendimin de bir mucize olduğunu, olağanüstü hikmetlerimin olabileceğini tespit etmeme vesile olan kitaba şükrediyorum. Mesela benim dokuzuncu ayın 19’unda doğmuş olmam mucizenin başlangıcı sayılabilir. Tıpkı 9.surenin 19.ayetiymiş gibi 19.09.1983 te doğmuşum. 9 ve 19 yetmemiş gibi yılım da 19’un iki katı 38’in tersi 83’tür. Yani ters çevir 38 o da =19•2 İnançsızlar her şeyin tesadüf olduğunu ileri sürebilir ama bunlarla beraber 19’un hikmeti devam etmiş ve akşam 19’da doğmuşum. Belki de 19’u 19 geçe doğmuşumdur. O kadarını annem hatırlamıyor. Her neyse… İşin garip tarafı bu kitapla 19•2=38 yaşımda tanışmış olup incelediğim de sekizinci aya denk gelmem. Yani 19’un iki katı yaş ve sekizinci ay sayılarını (3+8+8) toplarsak yine 19’a ulaşırız. Bu detayları fark etmem mucize ve hikmetimin devam ettiği anlamına gelir. Diyelim ki bunlara da inanmadınız, peki ya Çorumlu olmama ne diyeceksiniz? Yani doğduğum şehrin plakasının da 19 olması büyüleyici değil mi!?? Üstelik 19 plakalı şehrimden 19 yaşında ayrılıp 57 plakalı yani 19’un üç katı plakalı Sinop şehrine gitmem rastlantı olabilir mi?? Hepsini geçtim, köydeki evimizin kapı numarasının 19 olması da mı tesadüf. Hadi ona da inanmadınız bu elimdeki kitap 19. baskı desemmm!! Şaka şakaaa 7. baskı…
2017 3. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2017 22:57
Haksızlığa uğratılan bir kitap. Ortaya koyduğu çok ciddi, çok ilginç ve yansız bir gözle değerlendirince kabul edilen bir gerçeğe oranla çok düzeysiz ve laubali "eleştiri"lere muhatap oluyor. Ben tek ciddi eleştrisine rast geldim, o da yurt dışındandı. Bu nitelikli eleştiri Layth Shaiban'dan geliyor, ki bu eleştiriyi ironik bir biçimde yine Edip Yüksel'in Running Like Zebras kitabının içinde buluyoruz. Kitabın eksiği şu: Kitapta serimlenen sayımlarda hatalar ve belirsizlikler var. Ancak yazar bu hata ve belirsizlikleri yokmuş gibi geçiyor. Sayısal verilerin doğru olan kısmı, hipotezi kanıtlamaya yetiyor. Ancak eksik ve belirsiz kısımların tamamlanması ve hipotezin kusursuz biçimde ortaya konması için Arapça metin üzerinde çalışma yapmak ve yazım hatalarından arındırılmış standart bir metin oluşturmak gerekiyor. Yani aslında bu kitap henüz bitmemiş, yarım kalmış bir çalışma. Belki de yeryüzünde bitirilmeyi en çok hak eden yarım kalmış iş. İnanılmaz bir şey ki, Müslümanlar kutsal kitaplarına sahip çıkmıyor ve bu işin ucundan tutmuyor. Kitaptaki formüller tutar veya tutmaz ayrı konu. Şu ilgisiz kalma ve merak etmeme durumu bile bir "gösterge". "Gizlenen", gizlenmeye devam ediyor. Okuyacaklara şunu söylemeliyim. Sayımları doğrulamak ve öne sürülen "mucizeye" tanık olmak için bu kitabı okumak yetmiyor, zaman ve emek tüketip sayımları tekrarlamanız ve sunulan çizelgelerin yanlış olduğunu görmeniz gerekiyor. Daha bunu yapmaya üşenenler ne yazarı eleştirmeye kalkışsınlar, ne de övsünler. Çünkü ikisi de dürüst bir davranış değil ve eğer Kuran'a saygınız varsa, ikisi de Kuran'a saygıyla bağdaşmıyor.
2018 68. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2018 00:00
Edip Yüksel'in yıllardır savunduğu 19 ile alakalı kitaplarından biri. Belki rastgelip kendisini TV tartışma programlarında görmüşsünüzdür. Kendisi yaklaşık 10 yıldır falan YouTube'ta da yayın yapar. Kanalı: youtube.com/@edipyuksel?si=.... Modernist müslüman diye tabir edilen kategoride. Edip Yüksel eskiden akıncılarda yer alırmış. Bu akıncılar, 80 öncesi sağ-sol (aslında aşırı sol ve mhp ülkücüleri) çatışmalarının dorukta olduğu yıllarda dinci kesimin bizde örgütlenelim deyip kurduğu bir oluşum gibi. Bu oluşumda işte birçok dinci yeralıyormuş, kardeşini de bir MHP'li öldürmüş.(Sebebi büyük ihtimal Kürt kökenli olmaları, Edip Yüksel kürttür.). Bu ve kardeşi bu oluşumun önde gelenlerindenmiş. Erdoğan vs falan benden alttaydı der genelde. Sonra? Sonra işte Rashad Khalifa diye bir adamı keşfediyor ve tabi 19'u. Kendisini buna veriyor. Yurtdışına kaçmak zorunda kalıyor. Çünkü kendi çevresi de bunu dışlamış bu sebepten. Herneyse konuya dönecek olursak, kuranda geçen Müddessir Suresinde 'Üzerinde 19 var' ayetinden yola çıkarak böyle bir mucizeye inanmış. Neden derseniz bu ayeti okuyun. Çok muğlak ne dediği anlaşılmayan bir sure. İçinde, Sakar, 19 gibi ne olduğu bilinmeyen şeyler geçer. Ve ne anlattığı da pek anlaşılmaz. Kimden, neyden, nereden bahsettiği vs. Aslında bu tip neyden bahsettiği belli olmayan birçok kısım var kitapta. Ama bu en muğlak olanlarından. Bu daha çok şiire benzeyen sureden mucize çıkarır. Herşeyi 19 ve katlarına kesip, çıkarıp bölüp denk getiriyor. Ayrıca birçok modernist gibi o da eleştiri getirilen ayetlere 'orada öyle demek istemiyor' diyenlerden. Hatta meal de yapmış kendince ve bu eleştirilen yerleri özellikle kafasına göre değiştirmiş. Ömer Çelakıl ile farkı Edip Yüksel dini çevrelerden gelen biri yukarıda da bahsettiğim gibi. Ayrıca

Edip YükselYazar · 23 kitap
Edip Yüksel, 1957 yılında Güroymak'da Sadrettin Yüksel'in oğlu olarak doğdu. Metin, Müfid, Süreyya ve Nedim Yüksel'in kardeşidir. 12 Eylül Darbesi öncesi İstanbul Akıncılar Derneği bünyesinde etkinliklerde bulundu. Darbeden sonra yargılandı. O yıllarda İslamî camiada genç ve popüler bir yazar olan Edip Yüksel, 1 Temmuz 1986 tarihinden itibaren hadis, sünnet ve icmâyı, mezhepçi öğretiler ve Allah'ın hükmüne ortak koşmak olarak gören "reformist" düşüncelerini yaymaya başladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi almıştır. Bu düşünceleri nedeniyle, babasının da dahil olduğu İslâm ulemâsı tarafından İslâm dairesinin dışına çıktığı ilan edilince ABD'ye yerleşti ve Reşad Halife'nin öğrencisi oldu. Daha sonra Tucson'a tașınan Yüksel, burada hukuk alanında doktor unvanı aldı ve United Submitters International'in tanınan üyelerinden biri oldu. 1993'te ABD vatandaşlığını elde etti. Düşüncelerini yaymak için bazı web siteleri oluşturdu ve kitaplar yazdı. Türkiye'de çeşitli tartışma programlarına katıldı. 1998 yılında Arizona Üniversitesi Hukuk Fakültesinden hukuk dalında doktora almıştır. Edip Yüksel, Arizona'da bir yükseköğrenim kurumunda yarı zamanlı olarak felsefe hocalığı yapmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.