Editör:
Ekim 2013
İletişim Yayınevi

Puan vermedi·240 syf.·
2025 36. kitabı
Her şeyden önce şunu söylemek isterim.Bu inceleme bir güzelleme değil.Yazarın 1908 ve 1945 yılları arasında geçtiğini belirttiği bir aile hikayesi.Daha doğrusu bir ailede yaşayan bir kaç kişinin hikayesi. Masalsı bir tarzda anlatımı olmasına rağmen böyle önemli bir dönemi anlatırken I.Dünya Savaşı ,Kurtuluş Savaşı,II.Dünya Savaşı ve pek çok siyasi olayı es geçerek, bu olayları hiç yaşamamış gibi sanki günümüz Türkiyesinde yaşayan bir insanın bakış açısından anlatması ilginç.Romanın sonuna doğru bir kaç tarihi gönderme yapılmış.Öte yandan saraya köle olarak alınan Nergis'in 1500 lerde yaşıyormuş gibi yeniçerileri anlatması karşısında dehşete düşmedim değil.Tarihi alt yapısında çok büyük boşluklar olduğunu düşündüğüm bir kitaptı Bu yüzden beni içine çektiğini söyleyemeyeceğim.
2022 27. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2022 18:37
İlginç bir kurgu.. Değişikti, hem çok beğendim, hem burun kıvırdım. Üslubu çok hoşuma gitti. Bazı yerlerinde yazarın düşüncelerine katılmamakla birlikte üslubu yüzünden çok kızmadan okumaya devam ettim. Güzeldi ya, tavsiye ederim. Farklı bir dünyaya gittim geldim.
2017 330. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2017 18:01
Yazar için zehirli gül bahçesi gibi diyebilirim sanırım. Öyle güzel ifadeler, onca güzel tasvirler, öylesine sıradışı tanımların arasına gizlenmiş çirkin imalar, aşağılamalar ve küçümsemelerle karşılaştım bu kitapta. Örnek verecek olursam yazar, Hitler'in Yahudilere yaptığı soykırımı Türklerden örnek aldığını söylemiş. Ne demek istediğini benim gibi sizde anladınız elbette. Sonra belki herkesi rahatsız etmez ama(beni rahatsız etti) Atatürkle ilgili cinsel içerikli ilginç sahneler söz konusuydu. Daha bir çok şey yazabilirim ama bu kadarı da kafi. Yani kısaca o çirkin imaları daha az görünür kılmak için yazarın o kadar güzel kelimelere, o hoş ve dikkat çekici cümlelere elbette ihtiyacı varmış diye düşündürten bir eserdi. Yazarın bir kitabı daha var elimde onuda en kısa zamanda okuyacağım bakalım o kitapta beni neler bekliyor olacak.
2017 177. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2017 13:29
Venüs Bir Aile Tarihçesi, Bir Yaşamöyküsü, Şebnem İşigüzel'den okuduğum sanırım 5. kitap.Şebnem İşigüzel okuyanlar bilir ki cesurdur kimsenin dokunmak istemediklerine ( gerçi son yıllarda değişiyor
VenüsŞebnem İşigüzel · İletişim Yayınevi · 2013232 okunma
İnsan kendi kendisi için bir muammadır aslında
Puan vermedi·240 syf.·
2025 30. kitabı
İnsanın kendisini anlatması zordur. Çünkü insan kendisini tanıdığını sanır ama tanımaz. İnsan kendi kendisi için bir muammadır…. İnsanların olduğu gibi ailelerinde sırları vardır
2021 30. kitabı
Kitap bir aile tarihçesi olarak sunuluyor. Boğazın sularında dünyaya gelen karakterin ağzından, zamanda git gel lerle anlatılıyor. Roman Şekina hala , Nergis ve karakter arasındaki dialoglarla, onların yorumlarıyla sunuluyor. II.Abdülhamit dönemi, aile, saray, evlilik, aşk hakkında güzel saptamalar içeriyor. Yazara katılmadığınız hatta sizi rahatsız eden fikirleri de mevcut. Bazı cümleler çok güzel ama yazarın anlatımı karmakarışık. Romanı okurken ben kendimi sürekli kim , nerede, ne oldu diye sorgular oldum. Çünkü bir hikaye başlıyor, o bitmeden bir başkasına atlıyorsunuz. . Tam bir kafa karışıklığı.. Sonunda ustalıkla birleştiriliyor ama ben yine de konuyu tam anlayabildim mi emin değilim. Bir de bence Şükela ve Nergis in hayatı çok ön plana çıkmış, oysa ben Venüs ün hayatını, evliliğini daha çok okumak isterdim sanki.
2015 713. kitabı
Şebnem İşigüzel mutlaka okuyun. Yazara başlama kitabınız Venüs olmasın. Gözyaşı Konağı ve Kirpiklerimin Gölgesi ile başlamanızı öneririm. Venüs'ün dili gayet akıcı ancak tam hikayeye kendinizi verdiğiniz anda yazar başka bir hikaye anlatmaya başlıyor sonra başladığı yere geri dönüyor ve her şey yarım kalmış hissi yaşatıyor. Okunması sadece bu anlamda biraz zor.
2022 40. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2022 20:53
Şebnem Hanım, çok güzel yazmış. Burnuma mis gibi Latife Tekin, Cahide Birgül kokusu geldi. Kendine has uslubuyla, özgün konusuyla, biraz tanıdık biraz yabancı bir dünyanın güzelliklerini sermiş önümüze. Şekina ve Nergis'in hikayesi aslında bu kitap. Bir "kadın manifestosu" içerir. Muşmula ağacı altında ve Boğaz'ın serin sularında başlıyor kitabımız ve yine aynı yerde bitiyor. Okuyunuz efendim!
2019 59. kitabı
Gerçekten çok kötü bir kitap,ben bu kitabı nasıl oldu da okudum hiç okuma listemde bile olmamalıydı.Ahlaki değerleri alaya alan,umursamaz koşturan bir edebi tavır,tarihi kißilikleri küçümseyen ve surekli bel altı şakalar içeren basit,yetersiz,saçma bir kitap.Kendine yazar diyen bazı insan müsveddeleri tarihe mal olmuş kişiler hakkında bu kadar basit bir dil kullanmak hakkını kendisinde hangi egoya dayanarak görüyor.Kullanılan bu basit dili size şöyle anlatırsam kitaptan iyice soğumanıza yardımcı olabilirim.Bu kitap bir insan ismi olsaydı Aleyna Tilki olurdu.Umarım soğumanıza yardımcı olmuşumdur.
2021 11. kitabı
23 Temmuz 1908 yılında, doğuyla batının tam ortasında, babasının "Neden erkek değil de kız!" diye ter ter tepinmesinden alabora olan kayıktan İstanbul Boğazı'nın derin sularına düşen

Şebnem İşigüzelYazar · 20 kitap
İlk ve orta öğrenimini Yalova'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Antropoloji bölümüne girdi. Pek çok dergi, gazete ve televizyon kuruluşunda muhabirlik ve editörlük yaptı. 1993 yılında ilk kitabı olan Hanene Ay Doğacak ile Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü kazandı. Bu kitabı Öykümü Kim Anlatacak (1994) ve ilk romanı olan Eski Dostum Kertenkele (1996) takip etti ve Eylül 2009 da "Kevnedostê Min Gumgumok" ismiyle Ronî War tafından Kürtçeye çevirildi. Bir kız (Tamar) ve bir oğlan (Ararat) annesi olan yazar hayatını yazarak sürdürmektedir.