Warcross

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

Sanal Gerçeklik Dünyasında Bir Macera
2024 2. kitabı
Siberpunk bir dünyada geçen heyecan verici bir bilim kurgu roman. Lu, okuyucuları San Francisco'daki sanal gerçeklik oyunu Warcross'un çarpıcı dünyasına götürüyor. Kitap, karakterlerin iç dünyalarını ve aralarındaki çekişmeleri detaylı bir şekilde ele alırken, teknolojinin insan doğası üzerindeki etkilerini sorgulatıyor. Lu'nun akıcı üslubu ve derin düşündürücü hikayesi, bir solukta sayfalar arasında sürüklerken, onlara unutulmaz bir macera sunuyor.
Düşünce
WarcrossMarie Lu · Penguin Young Readers Group · 20188,2bin okunma
Puan vermedi
Marie Lu’nun okuduğum ilk kitabı ve yazarın kullandığı dili inanılmaz akıcı, tanıttığı dünya da gelecekte geçen bir bilim kurgu evreni olmasına ve her şeyi detaylı anlatmasına rağmen asla bunaltmıyor. Kitabın işleyişi, olay örgüsü son derece güzeldi. Etkisinin bende uzun bir süre devam ettiğini söyleyebilirim. Ve belirtmek isterim ki kitabı bitirene kadar elimden düşürmek istemedim Ve her mola verdiğim zamanlarda okumak için an kolladığım bir kitap oldu. Bir glitch ile hayatınız nasıl değişir böyle bir dünyada? Bunu çok güzel anlatmış. Çok sürükleyici ve karakterlerine bayıldığım bir kitap oldu. Ters köşeleri çok iyiydi. İkinci kitabı satın alıp hemen okumak istiyorum. “Bir şeyin tamamına bakmayı öğrenmelisin. Yalnızca bir parçasına değil. ”
WarcrossMarie Lu · Penguin Young Readers Group · 20188,2bin okunma
Warcross (Round 2)
2025 36. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 00:46
Hmm.. Kitap biraz elimde süründü gibi oldu ya.. Kitabı ilk defa okuyan hâlim beni nasıl yargılardı kim bilir..
Warcross: Bir Sanal Gerçeklik OyunuMarie Lu · Yabancı Yayınları · 20238,2bin okunma
klişe seviyosam nolmuş??
2025 18. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 19:50
biraz spoiler içeriyor. 20 yaşına gelmeme şurda 10 gün kalmışken 13 yaşındaymış gibi heyecanlanıp AAAAAAA HİDEOOOO diye bağırmak suçsa ben hapse girmeliyim. ARKADAŞLARIMA ZORLA LABİRENT İZLETMEYECEKSEM WARCROSS OKUTMAYACAKSAM BEN KİMİM!!???? NEDEN VARIM BEN?? tamam duygularımı söyledikten sonra devam. burda bir sürü okuyan kişi görmüştüm zamanında, listeme eklemişim kütüphanede görünce aldım. galiba 5 saat aralıksız okuduktan sonra bitirdim. yani sürükleyicilik kısmı check. karakterler çok ergendi tamam mı, biliyorum. şimdi düşününce bu kitaba 8 vermeliyim diye düşünüyorum ama artık çok geç. (değiştirmek istemiyorum.) ulan emika’nın annesi terk etmiş. babası ölmüş üstüne bi de kıza kumar borcu bırakmış. kız gittiği koruyucu ailede tartaklanmış. evsiz kalmak üzere, çeteye bile düşmüş. GELMİŞ BİZİM SÜT ÇOCUĞU HİDEO YOK BEN ACI ÇEKİYORUM BİLMEM NE KARDEŞİM KAYIP. LAN PEMMMMMBE POPOLU GİT Bİ KENDİNE GEL. yani haksız mıyım??? yine de hideo ve emika ikilisini sevmiştim. sonu tahmin edilebilirdi bu arada, puan kırmamın sebebi buydu. yani her şeyi çözmüştüm artık son 60-70 sayfada. sonda ahlaksal sorgulamaya düşmemiz istenmiş ama 1 saniye bile düşünmeden hideo’ya hak verdim. hatta emika’nın durdurmak istemesini bile anlamadım. oralar bence zaten çok yetersiz işlenmiş. abi insanlara tamamen özgürlük verdik de sanki dünyada güzel bi şey oldu. dünyanın haline bak emika, gözlerini aç yani. bence herkesin yararınaysa biri kontrol sahibi olabilir. bu arada ikinci kitabı olduğunu bilmiyordum, birkaç güne gidip alırım. yaşasın warcross. kim yapıyo bu teknolojiyi ya, ben yapiyim mi? oynayacaksanız yapcam bak.
Warcross - Bir Sanal Gerçeklik OyunuMarie Lu · Yabancı Yayınları · 20178,2bin okunma
Warcross Kitap Yorumu
2023 48. kitabı
Herkese selam! Oldukça beğendiğim bir kitabı size anlatmaya geldim, gerçi çoğunuzun okuduğu bir kitap ama olsun. Bu seriyle geç tanışacakların çekincelerini ve aklındaki sorularını gidermeye
2017 59. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2017 00:00
Son zamanlarda okuduğum en iyi bilim kurgu kitabı! Warcross, dünyayı kasıp kavuran bir sanal gerçeklik oyunu. Genç dâhi Hideo Tanaka'nın daha 13 yaşındayken tasarladığı Nörolink gözlüklerle
Zihin Okuma Distopyası
2023 57. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2023 23:06
Marie Lu 'dan okuduğum 4. kitap. Bayılıyorum bu kadının kalemine yaa! Genç Elitler serisi kadar olmasa da bu da harikaydı. Okumayı düşünen ve düşünmeyen herkese tavsiye ederim. Bir gecede değişen bir hayat.. Emika Chen, Amerikalı 18 yaşında bir genç kız. Geçim sıkıntıları var ve ödül avcılığı yaparak para kazanmaya çalışıyor. Tabi bu meslek öyle kolay bir iş değil. Polisin yakalayamadığı ve zaman ayıramadığı suçluları yakalayan ve polise teslim eden avcılar bunlar. En önce yakalayan parayı kapıyor. Bu yolla para kazanamayan , kazansa bile aldığı miktar çok az olan Emika bir risk alıyor ve dünyaca ünlü bir sanal gerçeklik oyunu olan Warcross 'u açılış oyununda hackliyor. Bir gecede tüm dünyanın tanıdığı bir hacker oluyor. Emika, yakalanacağını ve çok büyük bir ceza alacağını beklerken oyunun kurucusu olan Hideo Tanaka ona iş teklif ediyor. Kim bu Hideo? Amacı ne? Emika'ya teklif ettiği iş ne? Emika'nın başına neler gelecek? Warcross 'un kimsenin bilmediği sırları ne? Hideo ve Emika aşkı nasıl başladı , nasıl devam etti? Hepsi ve daha fazlası bu kitapta. "Planlarınızı iptal edin çünkü Warcross'u bitirene kadar elinizden düşüremeyeceksiniz. Bağımlılık yapıyor,hızla ilerliyor ve sizi tamamen içine çekiyor. " -AMIE KAUFMAN (Katılıyorum) İkinci kitap olan
Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi
'ı okumak için sabırsızlanıyorum. Ayrıca bu kitabı tavsiye eden kitap arkadaşım
Ophelia
Ophelia
'ya da teşekkür ederim. :)) Okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar.
heyecandan patlıyorumm
2026 1. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 22:56
az önce bitirdim ve ikinci kitaba geçmemek için kendimi çok zor tutuyorum. elimden bırakmayacağımı biliyorum çünkü. uzun süredir elime kitap alıp doğru düzgün okuyamadığım için bu kitap ilaç gibi
Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
2024 38. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2024 17:47
Son zamanlarda okuduğum en iyi bilim kurgu kitabı! Warcross:Bir Sanal Gerçeklik Oyunu Ve Wildcard:Joker Oyuncunun Hikayesi İKİLEMESİ Hideo Tanaka'nın tasarladığı Warcross oyunu Nörolink gözlüklerle oynanıyor. Şimdiyse Hideo 21 yaşında ve bu gözlükler aracılığıyla dünyaya hükmediyor. Nörolink gözlük veya lensleri takan kişiler anında sanal evrene adım atıyor ve beynin istekleri doğrultusunda kendi evrenini kontrol edebiliyor.Oyundaki amaç; kendi takımının cevherini kaptırmadan karşı takımın cevherini elde etmek.(Cevher takım kaptanının başının üzerinde süzülen parlak taş) Ana karakterimiz Emika Chen, çok iyi bir Warcross oyuncusu fakat maddi imkanı ve sabika kaydı el vermediği için oyunu daima kaçak yollardan oynar. Yanlışlıkla oyunu hackleyen Emika'nın kimliği deşifre olur. Ve Dünya gündemi haline gelir. Hideo Tanaka' da bu kadar yetenekli bir insanla tanışmak ister. Kurgu bu şekilde başlar. Tamamen orijinal ve sürükleyici bir seriydi. Okuduğum ilk Marie Lu eseri tek kelimeyle BA-YIL-DIM
Warcross - Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
Warcross - Bir Sanal Gerçeklik Oyunu
Wildcard
Wildcard
Marie Lu
Kitabi okudum ve çok güzel bir bilim kurgu kitabıydi. Açikcasi okurken cok etkilendim . Sayfalarin sürükleyici olmasinin yaninda cok sağlam bir kurgusu vardi. Bence bilim kurgu fantastik tarzi kitaplar okumayi seviyorsanız kesinlikle okuyun derim

Marie LuYazar · 17 kitap
Marie Lu (doğum ismi Xiwei Lu), Amerikalı yazar. Distopik bir gelecekte geçen askeri içerikli romanları "Efsane" serisi ile tanınır. Lu, Çin'de Wuxi'de 1984 yılında doğdu ve daha sonra Pekin'e taşındı. 1989'da ve ailesi, Tiananmen Meydanı Protestosu sırasında beş yaşındayken ABD'ye taşındı. Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne girdi ve Disney Interactive Stüdyolarında çalıştı. İlk kitabını yazmadan Lu, video oyun endüstrisi için bir sanat tasarımcısı olarak çalıştı. Legend, The Young Elites, Warcross, Skyhunter ve Stars And Smoke gibi 15'ten fazla romanıyla New York Times'ın en çok satanlar listesinde 1 numarada yer alan bir yazardır. Yetişkinlere yönelik ilk romanı Red City, 14 Ekim 2025'te yayımlamıştır. Şimdi tam zamanlı bir yazar olan Lu, boş zamanlarında okuma, çizim yapma, oyun oynama ve trafikte sıkışıp kalma gibi aktivitelerle vakit geçiriyor. Ailesiyle birlikte Los Angeles'ta yaşıyor.