Watson Ailesi

Orijinal Adı:
The Watsons

2021 59. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2021 21:39
Jane Austen’ın muhtemelen babasının ölümünden dolayı yarım bıraktığı  kitap. Karmakarışık isimler,durumlar.. Jane Austen'ı bu kitapla tanımayın yoksa yazara küsersiniz. Üzülerek ilk defa okumayın diyeceğim.
Puan vermedi·56 syf.·
2024 12. kitabı
Jane Austen'a ait Watson Ailesi Watson Ailesi, Jane Austen'ın ölümünden ön dört yıl önce yazmaya başlamış olduğu 70 sayfalık bir kitabı bir kenara kaldırdığı ve bir daha da yüzüne bakmadığı bir şekilde öylece kalmış bir kitap.Karmakarışık kişiler okumayı zor kılmış. Jane Austen'ı bu kitapla tanımayın.Almak istediğim kitabın tadı malesef yoktu.
2025 41. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2025 13:15
Watson Ailesi, Jane Austen’in tamamlanmamış romanlarından biridir. Austen bu metni 1803 civarında yazmaya başlamış, ancak ailesindeki ölümler ve kişisel olaylar nedeniyle yarım bırakmıştır. Roman, babaları rahip olan altı kardeşli Watson ailesinin en küçük kızı Emma Watson’ın bakış açısından anlatılır.
2025 19. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 19:03
Yeni bir kitap yorumuyla geldim. Yaklaşık üç saat içinde Jane Austen’in Watson Ailesi adlı eserini okudum. Aslında bu kitaba daha önce başlamıştım ama yarım bırakmıştım. Bu sefer kendimi zorlayıp baştan aldım. Bitirdim ama içimde hâlâ tam olarak yerine oturmayan çok şey var. Kitap, ağırlıklı olarak Emma Watson üzerinden ilerliyor. Emma, annesini küçük yaşta kaybettikten sonra (yaklaşık yedi yaşındayken de diyebiliriz) ailesinden ayrılıp halasının yanına gönderiliyor. Burada amaç aslında ona daha iyi bir hayat sunmak. Halası ve eşi maddi olarak daha iyi durumda ve Emma orada büyüyor. Ancak halasının eşi vefat edince işler değişiyor. İki yıl sonra halası yeniden evleniyor, bu kez bir İrlandalıyla. Yeni eşi Emma’yı istemiyor ve bu yüzden Emma, 19 yaşında tekrar baba evine dönmek zorunda kalıyor. Baba evi Emma için pek de sıcak bir yer değil. Babası hasta, ev kalabalık; ablaları ve kardeşleri var ama Emma onlarla gerçek bir bağ kurmakta zorlanıyor. Yıllar sonra geri dönmüş olmanın verdiği yabancılık hissi çok net. Bu süreçte en çok yakınlaştığı kişi ablası Elizabeth oluyor. Bu kısımlar bana daha anlaşılır ve samimi geldi. Hikâye Emma’nın bir baloya katılmasıyla biraz hareketleniyor. Yeni insanlarla tanışıyor, sosyete ortamına giriyor. Ablasının onu önceden uyarması, balodaki sahneler ve karakterler gerçekten keyifliydi. Özellikle ilk 20–30 sayfa akıcıydı ve severek okudum. Austen’in klasik balo atmosferini burada net bir şekilde hissediyoruz. Ancak kitabın sonlarına doğru benim için her şey dağılmaya başladı. Özellikle son 20–30 sayfada bir sahneden diğerine çok ani geçişler oldu. Bir gün anlatılıyor, sonra birden ertesi günlere atlanıyor. Konular derinleşmeden başka bir konuya geçiliyor. Açıkçası bu kısımları canım sıkıla sıkıla okudum ve “artık bitsin” dediğim anlar
Watson AilesiJane Austen · Mavi Çatı Yayınları · 0577 okunma
Neden kitaplaştırıldığını anlayamadığım bir kitap
2026 5. kitabı
Yarım kalmış hikayelerden hoşlandığımı söyleyemem. Aslında tam olarak neden basıldığını da çok anlayamadığım bir kitap oldu. Ancak en problemli kısım çeviriydi. Ekler, harf eksiklikleri, anlatım bozuklukları… Okuduğum yayınevinden kaynaklandığını düşünüyorum.
2021 132. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 13:54
Yarım kalmış bir kitap. Çok kısa olmasına rağmen çok fazla karakter var kitapta. Tam olarak anlaşılamıyor aralarındaki ilişki. Arka kapak yazısına takılmayın. Yazarın daha güzel eserleri var.
2023 4. kitabı
Çok kısa bir kitap olmasına rağmen çok fazla karakter var ve betimlemeler güzel değil. Pek beğendiğimi söyleyemem. Kısa sürede unutabileceğim kitaplardan.
2022 102. kitabı
Emma Watson çocuk yaşta halasının yanına gönderilir. Artık genç bir kız olduğunda halası yeni bir evlilik yaptığı için hasta babasının yanına, taşradaki evine döner. Daha önce hiç vakit geçirmediği kardeşleriyle mutlu olacağını düşünürken onların bazen umursamaz, bazen kindar, bazende kıskançlık halleriyle karşı karşıya kalır. Bu arada katıldığı bir davette iki erkeğin oldukça ilgisini çeker ve bu adamlar onu görmek için sık sık ziyaretine gelir. Onun aklı ise o davette ilgisini çeken başka bir adamdadır. Kitap bu şekilde bitiyor arkadaşlar. Çünkü yarım kalmış bir yazı. Fakat yazarın kız kardeşi Cassandra bu el yazması hikayenin devamı ile ilgili Jane'in konuştuğunu söylemiş. Hikayenin devamında hasta baba kısa süre sonra ölüyormuş, Emma bir süre abisi ve yengesiyle kalıyormuş sonrasında da aşık olduğu adam Bay Howard ile evleniyormuş. THE AND
Watson Ailesi
2023 15. kitabı
Çokta okunması gerektiğini düşünmüyorum, bence zaman kaybı olan bir kitap. Fakat çerezlik okumak istiyorsanız göz atılabilecek düzeyde. Zaten terk edilmiş bir kitap.
İngiliz Edebiyatı
2022 89. kitabı
Jane Austen / Watson Ailesi Jane Austen tarafından 1803 yılında yazılıp kenara koyulmuş ve tamamlanamamış bir eser #WatsonAilesi . 1806 yılında bu hali ile basılmış. O zamandan beri diğer yazarlar kitabı tamamlama görevini üstlenmişler. Austen’ın yeğeni tarafından 1850 yılında bir devamı yayınlanmış ama ben ulaşamadım. Emma adlı eserindeki karakter isimleri uysa da bu kitapta tanıdığıma Emma ile oradaki arasında farklılıklar olması ve yazar hayatta iken Emma’nın yayınlanması sadece isim benzerliği olduğunu düşündürdü. Bu kadar güzel bir kitabın yarım kalmış olması çok üzücü. Yıllarca halasının yanında yaşayan Emma, eniştesi ölüp halası tekrardan evlenince ailesinin yanına döner. Köyde yoksul bir hayat süren ailesinin yanına geldiğinde, ilk kış balosuna gitmek için hazırlıklar içinde bulur kendini. Babası hasta ve evde sadece bir ablası ile kendisi olduğu için ablasının da teşviki ile baloya Emma gider. Diğer insanlar tarafından ilk kez görülen Emma, güzelliğiyle özellikle iki erkeğin dikkatini çeker. Emma ise bambaşka birinin rüzgarına kapılmıştır. Kardeşleriyle birlikte büyümediğini için birbirlerini tanımaya çalışmaları, onların Emma’ya karşı kaba ve kıskanç tavırları, kendisini bir yük gibi görmeleri onu ne kadar bunaltsa da neşeli bir yapısı olduğu için bu tarz tavırların üstesinden gelmeye çalışmaktadır. Yetmiş sayfalık bir kitap. Çoğu konu sonuca bağlanamıyor. Tam olaylara hakim olduğunuz anda kitap bitiyor. Benim gibi “Yazarın kalemini seviyorum, yine de okurum” derseniz, keyifli okumalar dilerim.
Watson AilesiJane Austen · Zeplin Kitap Yayınları · 2019577 okunma

Jane AustenYazar · 31 kitap
Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepsi de mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Austen, 1816'nın başlarında kendini iyi hissetmemeye başladı, ancak uyarı işaretlerini görmezden geldi. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak 18 Temmuz 1817'de henüz genç denebilecek bir yaşta ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedrali'ne gömülmüştür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. Romanları - Sense and Sensibility (Sağduyu ve Duyarlılık), 1811 - Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı), 1813 - Mansfield Park (Mansfield Parkı), 1814 - Emma (Emma), 1815 Ölümünden Sonra Yayımlananlar - Northanger Abbey (Northanger Manastırı), 1818 - Persuasion (İkna), 1818 - The Watsons (Watson Ailesi), 1892