Xain Ürəyim

Mein Böses Herz
Azerbaycan
Azerbaycanca

2026 4. kitabı
Açıkcası bu kitap üzülerek söylemeliyim ki beklentilerimi asla karşılamadı.Kitab boyunca çok sıkıldığmı hatırlıyorum. Ve kitapda olaylar anidən açığa çıkıyo “ne oldi ya” deyip yendiden aynı satırları okuduğum dahi oldu Xain Ürəyim Wulf Dorn
Xain ÜrəyimWulf Dorn · Teas Press Nəşriyyatı · 20242,748 okunma
Ben. Deli. Değilim!
2025 161. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2025 23:01
Bir insan neden kötülük yapar? Nasıl bir başka canı yakar ya da daha kötüsü ona kıyar? Kötü şeyler sadece düşüncede kaldığı sürece sorun yokken hangi noktada dışarı taşarak davranışlarımıza yansır? İçimizdeki hain tarafın çağrısına uyduğumuz takdirde korkunç biri haline mi geliriz veya deli? Peki ya bunun bir geri dönüşü olmaz mı? Bir anlık cinnetin ardından hayatımızı hiçbir şey olmamış gibi, eski şekliyle sürdürmek mümkün müdür? Özellikle de çoktan birinin canına mal olmuşken? Yoksa yaptıklarımızın pişmanlığı altında ezilerek kendi sonumuzu da yine kendimiz mi getiririz? Vesaire vesaire. İşte bu kitapta yani Hain Yüreğim 'de Wulf Dorn ’la beraber saydığım sorulara birtakım cevaplar arıyoruz. Bir akşam, ana karakterimizin anne ve babası yıldönümlerini kutlamak üzere dışarı çıkınca bebek olan erkek kardeşiyle ilgilenmek de hiç istememesine rağmen ablası Dorothea’ya kalır. Ertesi sabah aile kahvaltı için bir araya gelirken bebeği alma görevi her zamanki gibi Doro’ya verilir ama Kai’in odasına girdiğinde Dorothea’yı karşılayan şey çığırtkan bir bebekten ziyade morarmış vücudu ve sonuna kadar açtığı simsiyah gözleriyle onu bekleyen bir cesetten başka bir şey değildir. İşin en kötü tarafı ise dün akşam çocuğu en son görmüş kişi olması gereken kızın o gece yaşanan hiçbir şeyi hatırlamamasıdır. Kardeşinin ani ve gizemli ölümü, ardından anne-babasının ayrılması, aşırı derecede özel olan sinestezik durumu ve sınav stresi derken Doro tüm bunlarla baş edemiyor ve ağır bir depresyona giriyor. Gördüğü gerçeküstü halüsinasyonlar sonucunda ise kliniğe yatırılıyor. Daha sonra Dorothea ve artık bekar bir kadın olan annesi ufak bir kasabadaki yeni evlerine taşınıyorlar. Yine de Dorothea huzurlu olmaktan çok uzak bir durumda çünkü ne bu taşra yer ne de yeni psikiyatristinin karşı komşusu
DELİLİĞİN ALEMİ YOK ..
2023 53. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2023 01:05
Yazardan okuduğum 4. Kitap. Hain Yüreğim, yazarın diğer kitaplarına kıyasla daha durağan ve sıkıcı bulunmuş genelde. Benim bu kitaptan önceki 2-3 kitap seçimimin kötü olmasından mı kaynaklı mıdır bilinmez, sonu basit ve tahmin edilebilir olsa da bu kitap bana ilaç gibi geldi. Olaya hemen bağlandım, severek okudum kitabı. Sadece gerilim hiç yoktu onun eksikliğini hissettim. KONU: Dora, bir sabah küçük kardeşini odasında ölü bulur. O günden beri kâbuslarla ve halüsinasyonlarla yaşamaktadır. Dora, hayatında yeni bir sayfa açabilmek için annesiyle birlikte başka bir şehre taşınır. Ve bir gece, herkesin intihar edip öldüğünü söylediği bir gençle karşılaşır.
Hain YüreğimWulf Dorn · Pegasus Yayınları · 20152,748 okunma
"Yara almış bir özgüveni toparlamak kolay olmuyordu."
2023 20. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2023 23:12
Hain Yüreğim ile yanılmıyorsam yazarın çıkan tüm kitaplarını okudum. Kendisi de psikiyatri kliniğinde çalıştığından, yazmayı tercih ettiği tür olan psikolojik-gerilim romanlarında baş karakterimizin çalkantılı sıkıntılı psikolojisini de oldukça iyi ve başarılı yansıttığını düşünüyorum. Wulf Dorn bu kitabında; baş karakter Doro, 2 yaşındaki kardeşi Kai'nin ölmesi sonucunda ağır bir depresyon geçirir. Yaşadığı sıkıntılı durumun yanı sıra anne ve babasının boşanması nedeniyle annesi ile birlikte yeni bir hayata adapte olmaya çalışmaktadır. Ancak yeni hayatına adapte olmaya çalışırken Doro bir yandan da kendisinin iyileştiğini insanlara ispat etmeye çalışmaktadır. Çünkü halüsinasyonlar devam mı etmektedir yoksa iyileşiyor mudur? Tüm bunların yanı sıra kardeşin öldüğü geceye dair hatırlayamadığı ya da hatırlamak istemediği ne vardır? Yazarın kitabı yazmasındaki çıkış noktası hem kendi ülkesinde hem de dünyada yaşanan acı korkunç olaylara karşı sorduğu " insanlar nasıl böylesine kötülüklere kalkışabiliyor?" sorusu olmuştur. Her insanın içinde karanlık derin bir yer vardır ancak var olan bu karanlık sadece düşüncelerimizde mi kalmakta yoksa hareketlere yansır mı? Dorn, bu ana noktadan yola çıkarak konuyu işlemektedir. Anlatmak istediği derdi, romandaki çıkış noktasını beğendim ve sevdim. Kalemine yabancı olmadığın bir yazar olmakla birlikte bu kitabında tempo biraz daha ağır ilerlemektedir. Merak unsuru mevcut ancak diğer kitaplarındaki kadar yoğun değildi. Yazar işlediği konuyu derdi yormadan dolandırmadan ele alarak okura anlatıyor. Dili yalın anlatımı akıcı. Bu kitabın da severek okudum fakat son bölümde Doro ve annesinin ilişkisini, son durumunu daha ayrıntılı okuyarak özellikle de annesinin yaşananlar hakkındaki düşüncelerini öğrenmek isterdim. Bu yüzden sonu bir nebze
2024 28. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2024 18:48
Hain Yüreğim Deli kızımız (kendi tabiri) Doro bir sabah kardeşini uyandırmaya gidiyor ve kardeşinin ölüsüyle karşılaşıyor. O günden sonra hiç birşey eskisi olmuyor Doro için… Halüsinasyonlar, kâbuslar… Bir süre tedavi görüyor. Annesi ila başka bir şehire taşınıyorlar. Tabi ki burda da olaylar olaylar… Yazarın Wulf Dorn okuduğum dördüncü kitabı. Uzun zamandır psikolojik-gerilim okumadım bir Wulf Dorn kitabı okuyayım dedim amaaa bu kitapta gerilim eksikti maalesef. Bence epey basit bir kurguydu ve kalp atışlarımı hızlandıramadı :)) Yazar kitabı yazarken medyada yada çevresinde gördüğü felaket haberlerden, korkunç olaylardan esinlenmiş. Yazar diyor ki; “Ne zaman bu tür haberler duysak insanların nasıl böylesine kötülüklere kalkışabildiğini sorup dururuz. Bence hepsinin yanıtı içimiz de gizlidir. Hepimizin aklından zaman zaman hain düşünceler geçebilir. İnsanız çünkü. Bunlar düşünce düzeyinde kaldıkları sürece de sorun yoktur zaten. Birisi bizi çok sinirlendirdiğinde ya da kırdığında bu düşünceler bir tür ruhsal temizlik aracı gibi bazı şeylerin üstesinden gelmemize yardımcı olurlar. Ama başkalarına zarar verecek adımlar atarsak, işte o zaman hain ve kötü oluruz. Bu adımlar en küçükten başlayıp en büyüye kadar gidebilir.” Yazarın kalemi ile tanışmamış arkadaşlara önerim psikiyatrist veya şizofrenle başlamalarını öneririm. İçimizdeki kötülüklere inat iyi olmak, iyi kalmak dileğiyle…
Puan vermedi
#WulfDorn #HainYüreğim 380 sy #PegasusYayınları #KitapYorumum Ben,senin inkâr ettiğin bir parçanım. Senin hain yüreğinim. Geçmişi unutmaya çalışıp, bugünde yaşamak.. !! Peki Bugün, geçmişte yaşadığımız olayların bir sonucu değil miydi ?? Renkler ve seslerle hayatınızı nasıl sürdürebilirsiniz ?? ------------------------------------------------ Merhaba arkadaşlar 🪽 sizlere sevdiğim bir yazar olan Wulf Dorn'un kaleminden “HAİN YÜREĞİM” kitabının tanıtımı ile geldim İnsan zihni genelde pusuda bekleyen kötü yaşanmışlıklarla dolu anılarla beslenir çoğu zaman... Öyle ki, hatırlamak istemediğimiz/ istemeyeceğimiz yaşanmışlıklar insanı bambaşka bir kişiliğe büründürüp hastada edebiliyor malesef.. Zihnimizde/ benliğimizde bastırmaya çalıştığımız bu yaşanmışlıklarla harmanlanan anılar, her an bizimledir halbuki.. DORN, bütün bunları öyle bir hikaye ile kaleme alıyor ki... Her ayrıntısı harika olay örgüleri ile dolu... Yazarımız yine, zekasını ve kalemini fazlasıyla konuşturup, bilgisinin, birikiminin, donanımının yanı sıra hayal gücünün ne kadar başarılı olduğunu, ne derece en'lerde olduğunu okuduğum dördüncü kitabı olan HAİN YÜREĞİM ile bizlere bir kez daha gösterip kanıtlamış oldu. Kitabın kurgusu, inceliklerle dolu işlenişi, ilerleyişi, betimlemeleri, yerlerin tasvirleri ,zihinde görsel bir şölen oluşturan anlatımı öylesine ustacaydı ki resmen sayfalar arasında sinema tadında bir kurgu izledim okurken..
2015 894. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2015 00:12
Doro, kardeşi Kai öldükten sonra kabus ve halüsinasyonlarla tanışmıştı. Tedavisi devam ederken annesi onun yaşadığı sıkıntıları hafifletmek için başka bir şehirde yeni bir hayat kurmak amacı ile taşınma kararı vermişti. Doro ise bu küçük şehir yerine Berlin'e taşınıp orada ki kalabalığa karışıp kaybolmak istiyordu çünkü küçük şehirlerde herkes meraklı ve onun gibi birinin geçmişine ilgi duyabilirlerdi. Doro yeni taşındığı bu şehirde terapilerine devam ederken intihar eden Kevin ondan yardım istemişti.Sanrı mı gerçek mi olduğunu ayırt ettiyse de onun gibi halüsinasyonlar gören bir kıza kim inanacaktı? Doro öğrendikleri karşısında kendi ile çelişmekten vazgeçse de olaylar zinciri onu acımasız bir gerçekle yüzleştirecek ti. Kendinden çok annesini düşünüp bir daha akıl hastanesine yatmamaya kararlı olsa da, bunu başarabilecek miydi? Kitap kurgusu ile sizi esir alacak.İnsan psikolojisi üzerine roman tarzında iyi bir kaleme sahip olan Wulf Dorn bu kitap ile de sizi şaşırtacak...
2025 14. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2025 23:34
Yazarın okuduğum dördüncü kitabı ve gene şaşırtmadı.Yani öyle bir bağlıyor ki kitaba okumadığım her an aklımda dönüp duruyor. Doro kimsenin inanmadığı,özel bir yeteneği olan Doro.En sona doğru şüphelendiğim konular ve kişide haklı çıkmanın gururunu yaşadım ama bir tahminim olmasa güzel bir ters köşe olurdu.Korkutucu,ürkütücü,gerilim dolu kitap sevenler kaçırmayın
2021 5. kitabı
Öncelikle belirtmek isterim ki; her kitap beni sarmaz. Yani elime aldığım her kitabı sonuna dek okuyamam. Bu kitap olay örgüsü itibariyle en başından beni sardı. Sürekli elime alıp okumak istedim. Dora gerçekten deli mi? Yoksa yaşadıkları gerçek mi? Katil kim? Sürekli sorular sorarak okudum. Bu kitapta da katili buldum:) spoiler yok korkmayın söylemeyeceğim. Dora nın hastalığına gelince kitap ilerledikçe aslında anlıyorsunuz gerçekle halüsinasyon arasındaki farkı üstü kapalı bir şekilde yazar güzel betimlemiş. Yazarların seri kitaplarında illa ki 1-2 si kusurlu boş çıkar. Ben 4 kitabını da set halinde aldım ve hepsini okumuş birisi olarak söylüyorum. 4’ü de okumaya değer psiko-gerilim kitapları. Tavsiye ederim.
Psikolojik-Gerilim
2020 111. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2020 13:28
Wulf Dorn benim için mükemmel bir yazar olma yolunda ilerliyor. Hain yüreğim de diğerleri gibi çok sevdim. Gizem, gerilim ve merak her şey var kitapta. Daha fazla detaya girmiyorum okuyunca yavaş yavaş olaylar çözülüyor zaten. Wulf Dorn kitaplarını okuyun arkadaşlar hepsi bir birinden güzeller.

Wulf DornYazar · 7 kitap
20 Nisan 1969 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Muhabir olarak başladığı yazın yaşamına kısa öyküler yazarak devam etmiştir. Kısa zamanda korku-gerilim türünde ses getiren eserler yazmıştır. Wulf, on iki yaşında kısa öyküler yazmaya başladı ve ilk yayınını on altı yaşında yerel bir gazetede yaptı. Sonraki yıllarda gazete, dergi ve antolojilerde öyküleri yayımlandı. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce Wulf, bir psikiyatri terapisti ve klinik araştırmacı olarak çalıştı. Yirmi yıl boyunca zihinsel engelli insanlara mesleki rehabilitasyon ve iş koçluğu yaptı. Wulf Dorn, Jan Forstner, Mark Behrendt, Doro Beck, Simon Strode, Robert Winter gibi karakterler yarattı. Psikolojik gerilim romanları uluslararası en çok satanlar haline geldi ve ona En İyi Uluslararası Roman dalında Fransız Prix Polar da dahil olmak üzere pek çok ödül kazandırdı. Ekim 2009'da, ilk gerilim romanı TRIGGER, büyük bir başarı elde etti; psikiyatrist Ellen Roth'un büyüleyici hikayesi birçok dile çevrildi ve dünya çapında bir milyondan fazla sattı. Wulf, yazılarının yanı sıra David Bowie, Mario Puzo, David Lynch, Francis Ford Coppola ve Jack the Ripper'ın metinlerini Almanca'ya çevirmiştir. Aynı zamanda sesli kitap anlatıcısıdır ve Iris Berben, Anna Thalbach, Bibiana Beglau, Ekkehardt Belle, Benno Fürmann ve Alman punk efsanesi Bela B gibi oyuncularla sahne okumaları yapmıştır. Wulf ve eşi Anita, Güney Almanya'da yaşıyorlar.