Can Gözüyle Bakan Görür

Yunus Emre

Bilal Kemikli
Tahmini Okuma Süresi:
1 sa. 49 dk.
Sayfa Sayısı:
64
Basım Tarihi:
Ocak 2015
Yayınevi:
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
ISBN:
9789751963994
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası?
Puan vermedi·64 syf.··
2022 11. kitabı
Esenlikler! Bugün sevgi maksadında kendisine ayriyeten bir gönül bağımın bulunduğu şahsiyeti elen alan bu kitapçıkla karşınızdayım. Bilal Kemikli'nin kaleme aldığı bu eserin varlığından haberdar değildim ta ki diyanet yayınları'ndan kitap sipariş edecekken kargoya para vermemek için bu eseri sepetime ekleyene dek. İçerik bakımından ise hepimizin tahmin edebileceği üzere, diyanet yayınları, taraflı ele alınmış yine belli başlı kişiler efendimiz kabul edilmiş yine malum kişilere üstad denmiş, bu konuları ele almayı bile lüzumsuz görüyorum. Olumsuz eleştiri olarak değineceğim kısım, verilen şiirlerinin günümüz Türkçesine çevrilmemiş olmasıdır. Olumlu olarak ise kaynakça eklenilmiş. Yunus Emre'yi merak edenlere, araştırmak isteyenlere yönelik güzel bir başlangıç öncesi kitabı olduğunu tahmin ediyorum, sayfa sayısı az olmasına rağmen "çerez" diye nitelendiremiyorum maalesef. Keyifli okumalar, esen kalın.
Tasavvuf
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma
9/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2025 60. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 28 Kasım 2025 23:09
Şair İsmet Özel, "Şiir, şairin neresinden doğduysa, okurun da orasına ulaşır" diyor. Okuduğumuz bu kitapta Yunus Emre hazretlerinin ki; O'nun şiiri -şiirin fevkinde olmak üzere- tam olarak gönlümüze ulaşmakta. Hem de bin yıldır. Kendi asrında Anadolu'nun toprağını mayaladığı gibi şimdi de bilmem kaç nesil sonra yine bu toprağı sulamaya devam ediyor. Yunus bin sene evvel doğdu ama herhalde hayatı kıyamet sabahı vaki olacak gibi. Üzerine nice kitaplar yazıldı, niceleri de yazılacak ama Yunus hiç bitmeyecektir. Kimin için? Gönlü Allah'a doğru olanlar içindir elbet. Ne diyelim, Mevlam şefaatlerine nail eylesin. Müellife de sıhhat, selamet ihsân eylesin...
Din
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma
9/10
·64 syf.··
Beğendi
·
2020 21. kitabı
·
13 saatte okudu
·
Okunma: 14 Mart 2020 11:14
İrfanıyla bu toprağı mayalayan, gönül dünyamızı mamur eden Yunus Emre'yi merak edenler için kısa, güzel bir bilimsel çalışma. Bir çırpıda okuyabileceğiniz güzel bir eser.
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma
Puan vermedi·64 syf.··
2023 80. kitabı
·
27 saatte okudu
·
Okunma: 11 Ekim 2023 23:18
Yunus Emre'den hayatını anlatan bir kitap. Sesli kitap olarak dinledim ve daha önce de yunus Emre ile alakalı kitaplar okumuş biri olarak genel bir tekrar yapmış gibi oldum
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma
7/10
·64 syf.·
2020 45. kitabı
Yunus Emre hakkında kısa biografik bir eser. Tabii Yunus Emreyi anlatmaya yetmez ama bilgi sahibi olmak isteyen okuyabilir. İki saat gibi kısa sürede bitirebilirsiniz kitabı.
Biyografi
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma
8/10
·64 syf.··
2019 5. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 21 Şubat 2019 00:45
Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; Okunu kör nefsin, kılıçla çelmiş... Bizim Yunus, Bizim Yunus... Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; Ölüm dedikleri perdeyi delmiş... Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; Eli kaatile de kalkamaz elmiş... Zaman, onun kemend attığı selmiş... Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; Toprakta devrilmiş, göğe çömelmiş... Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; Sayıları silmiş. BİR'e yönelmiş... Bizim Yunus, Bizim Yunus... ..(N.F.Kısakürek)
Edebiyat
Yunus EmreBilal Kemikli · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015115 okunma

Yazar Hakkında

Bilal KemikliYazar · 24 kitap
Bilal Kemikli, akademisyen, şair ve yazar. 1998'de doktor ve 2002'de doçent oldu. Ankara, Yüzüncü Yıl ve Süleyman Demirel Üniversitelerinde öğretim üyesi ve idareci olarak görev yaptı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı başkanıyken Dumlupınar Üniversitesinin yeni açılan İlahiyat fakültesine dekan olarak atandı. Halen dekanlık görevine devam etmektedir. Kemikli, 2008'de profesörlüğe yükseltildi. Daha çok tasavvuf şiiri üzerine yapığı çalışmalarla tanınmaktadır. Eski Türk şiiri üzerinde de çalışmaları vardır. TRT Radyolarında programlar yaptı.