Sultanların Aşkı

Ekim 2019
Nesil Yayınları

2026 5. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 23:10
Yazar, bu kitabında "cihan sultanı" olarak tanınan hükümdarların bile aşk karşısında nasıl aciz kaldıklarını, çaresizliğe düştüklerini ve sıradan bir insan gibi sevdiklerini anlatır. Devlet yönetiminde sert ve tavizsiz olan padişahların, özel hayatlarında ne kadar kırılgan ve duygusal olabildikleri işlenmiş ve tarihe yön veren isimlerin bile bir gönül sızısıyla nasıl "eridikleri" ve zayıfladıkları çarpıcı örneklerle sunulmuştur. Yavuz Bahadıroğlu bu kitabında günümüzdeki "kirlenmiş" ilişkiler yerine tarihteki o temiz ve derin aşk duygusunu okuyucuya yeniden hatırlatmaktır. Eğer tarihin sadece savaşlardan ve antlaşmalardan ibaret olmadığını; padişahların da bizler gibi üzülen, aşık olan ve bazen pes eden insanlar olduğunu görmek isterseniz, bu kitap size hitap edecektir.
Puan vermedi·192 syf.·
2026 11. kitabı
Zebûn kelime anlamı olarak güçsüzlüğü çağrıştırıyor. Konu aşk olunca cihan titreten hükümdarların bile aşk karşısında nasıl çaresiz kalabildiklerini anlattığından olsa gerek ,ilgi çekici idi. Tek kusuru bilindik hikayeler oluşu. Çoğunu biliyordum zaten, o yüzden bana biraz eksik geldi. Tarihi bilgiler güzeldi, Hürrem'le ilgili gözden kaçan detaylar özellikle ilgimi çekti. Kösem Sultan'ın başına gelenleri saymıyorum bile. Konu aşk olunca haremden de bahsedilmesi normal pek tabii ama aşina olanlar için yine de bir tık sığ kaldığını düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
2026 36. kitabı
Osmanlı padişahlarını hep savaşçı kimlikleriyle tanıdık lakin sevdalandıklarını, sevdalarından bi çare düştüklerini hiç düşünmedik. Padişahların, aşkından kölelerine köle olduklarını, ne şiirler ortaya çıktığını görüyoruz bu kitapta. Saf, temiz aşkın yüreklerde nasıl yeşerdiğini öğrenmek isterseniz bir gün muhakkak okuyunuz.
2020 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2020 21:55
Yavuz Bahadıroğlu'nun okuduğum klasik tarih kitapları yerine ,padişahların sultanların paşaların aşklarını,birbirlerini nasıl sevdiklerini, normal her insanın yaşayabileceği ve yaşadığı anları (savaşlar, antlaşmalar, isyanlar vb hariç) güzel bir şekilde hikayelestirerek anlatan hoş bir kitap olmuş... Okuyucu olarak bana bilmediğim şeyler kattı açıkçası... Özellikle Hürrem ve Kösem Sultan için düşünülen abartılı tepkilere karşı güzel bir açıklama getirmiş. Kitap kısaca söylemek gerekirse parça parça kişilerin aşklarından, sevgilerinden bahsetmektedir. Yazarında dediği gibi; Tarihi zaferlerin hikayesini paylaşan çoktur ama bireyin yüreğini paylaşan yoktur. Bizde yazma geleneği olmadığı için kim bilir kaç yalnız yürek, kendi kişisel sürgününde, iz bırakmadan gelip geçmiş, kim bilir kaç dramatik hikaye, yazılmadan silinmiştir...
2023 5. kitabı
Okunma: 20 Mart 2023 13:02
Yavuz Bahadıroğlu benim çocukluğumun yazarı. Kalemi o kadar kıymetli biriydi ki.. Nur içinde yatsın. Zebun kitabını elime aldığımda bir aşk hikayesinden daha fazlası olacağını biliyordum. Nitekim yanıltmadı. Tarihi bana sevdiren adam bu defa sultanların da yüreğini titreten aşkları olduğunu ve bunu ne kadar naif yaşadıklarını gösterdi. Her şeyin dizilerde gördüklerimiz kadar olduğunu düşünürken bu fikrimizden ar ettim açıkçası.
2023 Okuma Raporları
ZebunYavuz Bahadıroğlu · Nesil Yayınları · 201987 okunma
Padişah dahi olsan aşkın karşısında hükümsüzsün
2024 10. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 23:39
"aşk dahil bütün duyguların kirlendiği bu dünyaya temiz ve gerçek duyguları hatırlatmak istedim" Yavuz Bahadıroğlu Cihan padişahını bir köleye köle, köleyi Cihan padişahına Efendi yapan Duygu dünyasının adı "aşktır"
Aşk
2021 4. kitabı
Doğru bildiğimiz yanlışlar çok kitabı okuduğunuzda bazen ağzınız istemsiz açık kalacak. Tek günde bitirilebilecek sade bir dille yazılmış güzel bir kitap mekanı cennet olsun inşallah.
1000Kitap Gerçek Okurlar
2020 7. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 00:00
es-Selâmu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakâtuh Aşk nedir? Nasıl bir duygudur?.... Bana göre Aşk; merhamettir, bağlılıktır, kusur aramamaktır ve her daim yanında (aklında, kalbinde) taşımaktır. Sadece bir beşere değil belki bir Şehir'e ya da Âlemlerin Rabbi olan Allah'a (ﷻ) karşı beslenen bir duygudur. Ve eminim ki hayalini kurduğumdan daha güzeldir. İnsan önce Rabbi'ni sonra kendini ve daha sonra da Rabbi'nin kendisine sevdirdiğini sever. Çok sevdiğim bir yazar olan Yavuz Bahadıroğlu (Rabbim rahmet eylesin) bu eserinde Ceddimizin saf ve naif sevdalarını konu almış. Her satırını hayal ederek okudum ve bana tarif edemeyeceğim farklı duygular yaşattı. Tarihimizin bu yönünü daha önce bilmiyordum merak edenlere tavsiye ediyorum. Umarım Rabbim bizleri ceddimiz gibi güzel sevenler ile karşılaştırır. Selâmet ile..

Yavuz BahadıroğluYazar · 201 kitap
Yavuz Bahadıroğlu; yazar, tarihçi, gazeteci, radyo programcısıdır. Gerçek adı Niyazi Birinci'dir. Veysel Akpınar, Şeref Baysal, Bahadır Alp, Nurcan Sevinç müstear isimleri altında da yazıları, Hayreddin Sağbaş adı ile kitapları vardır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 1971′de İstanbul'da gazeteciliğe başladı. Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınlandı. Aynı dönemde bir gazetede Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle iki köşe yazısı yazdı. Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığı romanlarla yaptı. İlk romanı "Sunguroğlu" ve ardından yazdığı "Buhara Yanıyor" romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı'nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır, bunlardan biri "Biz Osmanlıyız". Yavuz Bahadıroğlu; roman, çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayınlandı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazarın cenazesi Eyüp Sultan Camisi'ndeki hazireye defnedildi.