Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Geçmişin üstümüze aynı bir hastalık gibi yapıştırdığı korkularımız, biz ancak onlara yaklaşıp yok edebilecek cesareti bulursak ortadan kalkacaktır.
Kaçtığımız korkularımız, bizi, yolun sonunda bekliyor.
Bu, benim yaşadıklarımdan çıkardığım bir ders. Ne yaşadıysam, beni bu sonuca çıkardı. 7'sinden 77'sine... Kimi gördüysem, onlarda da bunu gördüm. Gözler yalan söyleyemez. Nihayetinde ruhun aynasıdır. Yılları pişmanlıklarla geçmiş yorgun bakan ihtiyarda, neşe dolu ürkek ışıltısıyla acılarını maskeleye genç bir kadında, sokakta geç saatlere kadar top oynayıp annesi dövecek diye korkan çocukta... Hepsinin gözlerinde aynı korku vardı. Neden korkuyoruz? Neyden korkuyoruz? Neden kaçıyoruz? Bilmiyor muyuz ki yolun sonu belli? İnsanoğlu azıcık cesaret edip de o tiksinç korkunun üzerine gidebilseydi ya! Korktuğumuz o sonuçlar aslında hiç de o kadar korkunç değil. İnsanoğlu bilmediğinden korkar ve bilinmeyenle yüzleştiğinde korku yerini tecrübeye bırakır. Kimisi tekrar etmez lakin kimisi it gibi arsızlaşır. Velhasıl kelam; yolun önemi yok çünkü eninde sonunda hepsi aynı yere varır. O ihtiyar pişmanlıklarını düzeltemedi, o kadın acılarını kaldıramadı ve o çocuk dayak yedi. Kaçtığımız korkularımız, bizi, yolun sonunda bekliyor.
Reklam
İkimiz de korkularımızı asla doğrudan isimlendirmiyor ya da onların adını yüksek sesle söylemiyorduk. Bunu yapacak olursak korkularımız vahşi bir geyik gibi koşup karşımıza dikilebilirdi.
Yüzlerce veda 31 EKİM 2016 ‘Bana bir hikâye anlat’ dedi adam. Sesi, yaşamaktan yorulmuşların bezgin tınısını taşıyordu. ‘Bana bugüne dek duymadığım bir modern zaman hikâyesi anlat’. Durmuş kalp için bir elektroşok. Ona içinde nefes alacağı bir hikâye sunabilir miydim? ‘Veda etmeyi biliyor musun?’ dedim, ‘hiç vedalaşamadan bir sevdiğini toprağa
Geçmişin üstümüze aynı bir hastalık gibi yapıştırdığı korkularımız, biz ancak onlara yaklaşıp yok edebilecek cesareti bulursak ortadan kalkacaktır.
"Döngünün içinde olmakla dışında olmak arasındaki farkı düşünmek için ne zamanımız var ne de cesaretimiz.Ama heyula gibi korkularımız var."
Sayfa 23 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Üstün Dökmen
Üstün Dökmen
yazmış olduğu
Küçük Şeyler 2
Küçük Şeyler 2
kitabıyla, insanlara rehberlik etmeye, yeni yollar göstermeye, seçeneklerini fark ettirmeye devam ediyor. (suflörlük yapmak yada kendi doğrusunu empoze etmek değil). Kitap 3 bölümden oluşuyor; •Suflörlü yaşamlar; (Bireyin kendi iradesini kullanmaktan vazgeçip başkalarının yönlendirmesi/etkisi altına
Küçük Şeyler 2
Küçük Şeyler 2Üstün Dökmen · Sistem Yayıncılık · 20061,790 okunma
Her birimiz, bu döngünün dışına çıkarsak hayatta kalamayacağımızdan adımız gibi eminiz. Döngünün içinde olmakla dışında olmak arasındaki farkı düşünmek için ne zamanımız var ne de cesaretimiz. Ama heyula gibi korkularımız var. O döngüden çıkacak olursak başımıza korkunç şeyler geleceğinden eminiz de muhteşem şeyler de olabileceğini aklımız almıyor.
Riyakarlık ve ahlak üzerine...
Riyakarlık diyince aklımıza   "ibadette gösteriş yapmamak"  gelse de aslında çok geniş  bir bağlama sahip. TDK riyakarlığı  "toplumun, insanlığın etiğine, dinine aykırı yapılmakta olan davranışlar" veya "insanları yanıltmak veya aldatmak amacı ile, kendi çıkarları dahilinde yalan söylemekten kaçınmayan kişi" olarak
936 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.