Filistin...
Ben Yusuf'um babacığım. Kardeşlerim sevmiyorlar beni baba, aralarında istemiyorlar beni babacığım. Düşmanca davranıyorlar bana. Taşlar ve sözlerle yaralıyorlar beni. Bana övgüler düzmek için ölümümü istiyorlar benim. Suratıma kapattılar evinin kapısını. Tarladan onlar kovdular beni. Üzümlerimi onlar zehirlediler baba. Oyuncaklarımı onlar kırdılar baba. Meltem rüzgârı esip saçlarımı okşayınca kıskandılar, bana isyan ettiler, sana isyan ettiler. Onlara ne yaptım ki ben baba. Kelebekler kondu omuzlarıma, sümbüller eğildi bana, avuçlarımda kanat çırptı kuşlar. Ben ne yaptım ki baba? Niçin ben? Sen ki Yusuf koydun ismimi. Onlarsa kuyuya attılar beni. Suçu da kurda yıktılar. Kurt bile kardeşlerimden daha merhametli baba! "Rüyamda on bir yıldız, güneş ve ayın bana secde ettiğini gördüm" dediğim an, kime ne zararım dokundu ki baba?
Sayfa 146·Kitabı okudu
Alıntı
Ben Yusuf'um babacığım. Kardeşlerim sevmiyorlar beni baba, aralarında istemiyorlar beni babacığım. Düşmanca davranıyorlar bana. Taşlar ve sözlerle yaralıyorlar beni. Bana övgüler düzmek için ölümümü istiyorlar benim. Suratıma kapattılar evinin kapısını. Tarladan onlar kovdular beni.
Şiir
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Hafıza tazeleme;
Arnavutlar isyan ettikleri zaman fırka farkı aramaksızın bütün Türk memurları kovdular, ele geçirdikleri Türk zabit ve askerleri öldürdüler.
Alıntı
Sahtekar Gazeteci :)
Sekreter, – Çabuk git, neredeyse uçak gelecek... dedi. – Yol parası? – Yarın muhasebeden alırsın... Doğru Babıâli’deki Balkan Köftecisine gidip karnımı doyurdum. Köftenin kalorisiyle zihnim iyice açılınca Meserret Kıraathanesine gidip orada oturduğum yerden, uçakla gelecek heyetle bir güzel röportaj yaptım; o kadar güzeldi ki, gazetedekiler çok beğendiler. Ertesi günkü gazetelerde, bindikleri uçağın arıza yapması yüzünden heyetin İstanbul’a gelemediği haberi verildiyse de, bu benim röportajımın değerini azaltmaz ki... Görmediğim insanlardan bildiri almamdaki başarı kıskanıldığı için beni gazeteden kovdular. Akşamları çıkan bir gazetenin patronu olayı duymuş, “Görmediği insanlardan bile demeç alabilen böyle parlak bir gazetecinin ziyan olması yazıktır, bizim gazetede çalışsın...” demiş.
Sayfa 30 - Nesin Yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı
"Olmaz olur mu! Annem de var, babam da... Ama onlar beni istemediler. Kovdular evden."
Sayfa 84 - Can yayınları #polikuşka
AKİF
Akif, yıkıldı Kudüs biz tivit attık gece kassam füze, haber ajansları fotoğraf canavar yaşıyor çarpmadıkça göğsümüz kahrolsun kelimesi bir el bombası patlamadı unutmuşuz pimi çekmeyi gazap kıvılcımlarından bize ödünç ver Akif, kalbinin dili yoktu bizim kalbimiz yok organ mafyasının elinde nakil bekliyor israilli bir zenginin pilli kalbinin yerine kalbimizle yaşıyor çünkü israil kahrolmadı buzlu kalbimizle yaşıyor buğuzlu değil buzlu camlarında morgun çocuk elleri Akif, söz bitti bizi evlerimizden kovdular kaplumbağa gibi kalın olmasa da derimiz yaşayın dediler yaşama sanatı adlı kitabı tutuşturup elimize hilalsiz bir gecede ateşböcekleri gibiydi gözlerimiz uzaktan yıldızlar gibi görünüyorduk Akif, sessiz yaşama sanatını sen bilirsin kitaplarda yoktur sessiz katetmek mesafeleri trampet çalarak yürüdük bir arpa boyu yolu kan değildi hamburgerli ellerimizden taşan "hayat güzeldir"le düşmanımızı sevdik patlamış mısıra karıştı gözlerimizin tuzu Akif, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremezdi bizi futbol topu sindirdi tribünlerde yükseldi ateş hakeme kızdığımız kadar kızmadık israile kırmızı kartımız çalınmıştı ellerimiz sapsarı sarı sendikalar kadar hazırdık greve sarı yağmurluklarımız vardı insan seline karşı Akif, yine yaz taceddin dergâhının duvarına korkma de, rüzgâra ihtiyacı var şehadetin bir bayrak gibi dalgalansın göğsümüzde can bak zıpkın gibi gençler fışkırıyor topraktan Akif! Akif! Akif! diye dalga dalga kıyına öpmek için ellerini sefere gitmeden önce
Sayfa 81·Kitabı okudu
Şiir