Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Seyit Kutub’un hezeyanları!
Seyit Kutub’un Hazreti Osman efendimiz hakkındaki akıl almaz iftiraları ile zekât konusundaki İslam’a zıt, sosyalizm benzeri sözlerini iki yazımda kaleme almıştım. Pek çok okuyucum Seyit Kutub’u böyle bilmediklerini ifade ederek başka hatalarının olup olmadığı konusunda sorular sordular. Bu itibarla kendisi hakkında bir yazı daha almaya karar
- MÂİDE SÛRESİ -
ALLAH SİZİ, YEMİNLERİNİZDEKİ YANILGIDAN DOLAYI SORUMLU TUTMAZ. FAKAT SİZİ, KASITLI OLARAK YAPTIĞINIZ YEMİNLERDEN SORUMLU TUTACAKTIR. Yemininizi bozacak olursanız ONUN cezasını ödemelisiniz ki, buna yemin kefâreti denir. Yemin KEFÂRETİ şudur; A- Kalite ve miktar olarak KENDİ AİLENİZE YEDİRDİĞİNİZİN ORTA DERECESİNDEN, ON FAKİRİ bir gün boyunca DOYURMAK, B- VEYA ONLARI altlı üstlü takım hâlinde GİYDİRMEK, C- YA DA BİR KÖLEYİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURMAKTIR. Bu üçünden birini seçmekte serbestsiniz. FAKAT FAKİR olduğu için bunlardan hiçbirini BULAMAYAN, ÜÇ GÜN ORUÇ tutmalıdır. İŞTE, YEMİN ETTİĞİNİZ ve onu bozduğunuz ZAMAN, KEFARETİ BUDUR. YEMİNLERİNİZİ KORUYUN! İŞTE ALLAH, SİZE AYETLERİNİ BÖYLE AÇIKÇA BİLDİRİYOR Kİ, ŞÜKREDESİNİZ. (89. Ayet)
Reklam
Maide Suresi 89. Ayet
Allah sizi, kasıtsız olarak yaptığınız yeminlerinizden sorumlu tutmaz. Fakat kasıtlı yaptığınız yeminlerinizden sizi sorumlu tutar. Bozulan yeminin keffareti (cezası), ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek veya giydirmek yahut da bir köle azad etmektir. Verecek bir şey bulamayan kimse için de üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz zaman yeminlerinizi bozmanın cezası budur. Yeminlerinizi koruyun. İşte Allah âyetlerini size böyle açıklar ki, şükredesiniz.
Sayfa 96 - Altınpost YayıncılıkKitabı okudu
NESH
Nesh, birkaç kısımdır. Birincisi, hakikî neshdir. Hazret-i Peygamber ile bir şey konuşmadan veya bir şey istemeden evvel sadaka verilmesi emrolunmuş idi.Sonra bu hüküm neshedilmiştir (Mücadele: 12-13). Neshin ikinci kısmı, eski şeriatlerin hükümlerinin neshedilmesidir. Neshin üçüncü kısmı, bir sebep için emrolunup, sonra bu sebebin kalkması
Allah kasıtsız olarak yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sorumlu tutar. Bunun kefâreti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisiyle on fakiri bir gün sabah akşam doyurmak veya giydiğiniz orta hallisiyle onları giydirmek yahut bir köleyi hürriyetine kavuşturmaktır. Buna gücü yetmeyen üç gün oruç tutmalıdır. İşte yemin ettiğinizde onu bozmanın kefâreti budur. Bununla birlikte, yeminlerinize bağlı kalıp gereğini yerine getirin. Şükredebilmeniz için Allah size âyetlerini işte böyle açıklamaktadır. Mâide / 89. Ayet
Maide Suresi 89. Ayet
Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz! (5-Maide) (7. Cüz-1. Hizb)
Sayfa 121 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
Reklam
Allah sizi, kasıtsız (ve rastgele) yeminlerinizden dolayı sorumlu tutmaz. Fakat kasıtlı yaptığınız yeminlerden dolayı sorumlu tutar. Mâide suresi 89. Ayet
Sabr ve şükür
Unutup gideceğin yer, sana herşeyi gerçekten unutturacağına emin misin? Ömrün boyunca yaptığımız hataların ne kadarını düzelttik hesap ettiniz mi? Kırdığımız insanların bedduasından kurtulmak için ne kadar samimi tevbe ettik? ve kaç kişiden helallik aldık farkındamıyız? Birilerinin yaptığı hatalardan ders çıkarttıkmı? Yada o kadar kusursuzmuyuz hiç düşündükmü? Şuan genç biri olarak düşün herşeye gücümüz, imkanımız varken seçimimiz Allah'a kullukmu? Yoksa nefsimize mi? Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır. Maide Suresi, 89. ayet: Allah sizi, yeminlerinizdeki ‘rastgele söylemelerinizden, boş sözlerden' dolayı sorumlu tutmaz, ancak yeminlerinizle bağladığınız sözlerden dolayı sizi sorumlu tutar. Onun (yeminin) kefareti, ailenizdekilere yedirdiklerinizin ortalamasından on yoksulu doyurmak ya da onları giydirmek veya bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmaktır. (Bunlara imkan) Bulamayan (için) üç gün oruç (vardır.) Bu, yemin ettiğinizde (bozduğunuz) yeminlerinizin kefaretidir. Yeminlerinizi koruyunuz. Allah, size ayetlerini böyle açıklar, umulur ki şükredersiniz.
- İnsanların çoğuna uyan sapıtır. (Enam 116) - Allah'ın mucize yaratabileceğini çoğu bilmez. (Enam 37) - Rızkı Allah'ın verdiğini çoğu bilmez. (Sebe 36) - İnsanların çoğu kâfirdir. (Nahl 83) - Çoğu fâsıktır. (Maide 49, 81, Tevbe 8, Hadid 16, 27) - Çoğu müşriktir. (Rum 42) - Çoğu inanmaz, iman etmez. (Bekara 100, Hud 17, Rad 1) - Çoğu inkârcıdır. (İsra 89) - Çoğu gâfildir. (Yunus 92) - Çoğu şükretmez. (Bekara 243, Yunus 60, Yusuf 38) - Çoğu zanna uyar. (Yunus 36) - Çoğu nankördür. (Furkan 50) - Çoğu yalancıdır. (Şuara 223) - Çoğu Allah'a ortak koşar. (Yusuf 106) -Çoğu haktan hoşlanmaz. (Zuhruf 78) - Çoğu Kur'andan yüz çevirdi. (Fussilet 4)
( Eleştirel bir Bakış )
_Dinde zorlama yoktur. (Bakara 256) _Ama, kim İslamdan çıkıp başka bir dîn'e yönelirse sapkındır ve af yoktur. (İmran 90) _Çünkü, tek gerçek din islamdır. (İmran19) _İslam dışı tüm inançlar batıl ve sapkınlıktır.(Hadis) _İslam hakim gelene kadar kafirlerle savaşın.(Enfal39) _Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff 8)
Reklam
Kur'anda Çoğunluk Nedir?
Sui misal emsal olmaz. Yani kötü şey, yanlış şey örnek gösterilemez. Kötü şeyleri, yanlışları herkes yapsa bile, o şey kötü olmaktan, yanlış olmaktan çıkmaz. İyilik, doğruluk, hak gibi hususlar, her zaman çoğunluğun bulunduğu yerde olmaz. Kur'an-ı kerimde birçok hususta çoğunluğun, insanların çoğu veya onların çoğu ifadesi kullanılarak yanlış yolda olduğu bildiriliyor. Çoğunluğa uymanın zararlarını bildiren âyet-i kerime meallerinden bazı örnekler: 1- İnsanların çoğuna uyan sapıtır. (Enam 116) 2- Allah'ın mucize yaratabileceğini çoğu bilmez. (Enam 37) 3- Rızkı Allah'ın verdiğini çoğu bilmez. (Sebe 36) 4- İnsanların çoğu kâfirdir. (Nahl 83) 5- Çoğu fâsıktır. (Maide 49, 81,Tevbe 8, Hadid 16, 27) 6- Çoğu müşriktir. (Rum 42) 7- Çoğu inanmaz, iman etmez. (Bekara 100, Hud 17, Rad 1) 8- Çoğu inkârcıdır. (İsra 89) 9- Çoğu gâfildir. (Yunus 92) 10- Çoğu şükretmez. (Bekara 243, Yunus 60, Yusuf 38) 11- Çoğu zanna uyar. (Yunus 36) 12- Çoğu nankördür. (Furkan 50) 13- Çoğu yalancıdır. (Şuara 223) 14- Çoğu Allah'a ortak koşar. (Yusuf 106) 15- Çoğu haktan hoşlanmaz. (Zuhruf 78) 16- Çoğu Kur'andan yüz çevirdi. (Fussilet 4) 17- Kâfirlerin çoğu akıl etmez, kafası çalışmaz. (Maide 103) 18- Ölüleri Allah'ın dirilteceğini çoğu bilmez. (Nahl 38) 19- Kıyametin geleceğine çoğu inanmaz. (Mümin 59) 20- Doğru olan dinin Müslümanlık olduğunu, çoğu bilmez. (Rum 30, Yusuf 40) 21- Kıyametin ne zaman kopacağının bilinmeyeceğini çoğu bilemez. (Araf 187)(Dinimiz İslam)
185 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.