Roma mezar taşlarının önemli bir kısmında "NF F NS NC" ifadeleri yazılıdır. Bunlar Latince "Yoktum , var oldum , yok olacağım ,umurumda değil " ifadesinin kısaltmasıdır. Bu esprili mezar taşları ,ölümün bizim için önemli olmadığında ısrar eden Lucretius gibi filozofların en sevdiği ifadeyi barındırıyor olsa gerek. Bununla birlikte pek çok insan ,ölümden sonraki yaşam konusunda açık bir endişe taşıyordu. Binlerce Roma mezar taşı yazısı "yeraltı dünyasının tanrılarına " ithafen yazılmıştır.
NF-kB, enfeksiyonlara karşı bağışıklık tepkisinin düzenlenmesinde rol oynar. NF-kB'nin işlevini yerine getirememesi, tümör hücrelerinin sürekli çoğalmasına ve patojenlerin bağışıklık sistemi saldırılarından kaçmasına neden olur. Örneğin, University College London'dan bilim insanları, kısa bir süre önce büyük hayvanların daha yüksek kanser riskine sahip olduğunu ancak bu duruma
karşı daha iyi savunmalar geliştirdiklerini keşfetti.
Deleuze'e göre, bu diyalektikte kölelerden başkası yoktur: "Hegel'in efendi imgesinin altından her daim köle çıkar" (NF 10/ 24), çünkü Hegelci efendinin tanınma arzusu daha en başından onu köle kılmaktadır.
Ağaclar cümləsində bibəhrə çinar və azadə sərv ağacları vardır ki, onlardan heç kəs səmərə ümid tutmayaraq da, ancaq sayəbanlıq üçün bəslənirlər, amma nar və ya alma ağacı adlanan bir nihal hərgah bir il bar verməsə odun deyilib baltalanarlar.
Öz təklifin bilməyən müəllim müddəidir ki, müəllimlər zümrəsindən nəf olunsa gərəkdir.
Millətin cəhalətindən həzər edən müəllim öz balasına nifrin edən ata kibidir. Hünərli ustad xam dəmirdən səbirlə Misri qılınc yapa bilərsə, yaxşı müəllim kəctəb millətdən xoşəxlaq cəmiyyət hazırlaya bilər!
2. yüzyılın ortalarında mezarlarda sarkopaj (lahit) moda olmuştu. Her sınıftan insan, özellikle de varıklı insanlar, mezarlar üzerinden resim kabartma ya da doğrudan şiir ve düzyazılar ile mesaj vermeyi ádet haline getirmişlerdi. Siz öldükten sonra mezarınız ya da lahdinizi ziyarete gelenlere mesaj vermek, öldükten sonra da yol göstermek, onları etkilemek, belki de ölümsüzlük!
Işte bu dönemde çok rastlanan mezar yazılarından biri de buydu:
NF. F. NS. NC.
(Var olmamıştım, Var oldum, Değilim, Umrumda değil)
Mezarların üzerine yazılan bu felsefi yazı, pek çok insanın öldükten sonra "henüz yaşayanlara" mesajlarını iletebilme umutlarıydı muhtemelen. Bizlere (hâlâ yaşayanlara) ezelden ebede gidilmediğini,
"yoktan yoka" yönelindiğini söylemek istemiş olabilirler. Yani yoktan
geldiğimizi (var olmamıştım), bir süreliğine var olduğumuzu (var oldum), ardından yine yok olacağımızı (değilim) söylemek istemiş olabilirler ve bunu dert etmeye de gerek olmadığını (umurumda değil, zira öldügümüzde "var olmayacağımızı" belirtmiş gibiler. Belki de
yanlış yorumluyoruz..