Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kazanmak için tüm gücümüzü ve enerjimizi harcamalıyız. Hayat kötülerden yana olmamalı✨
Uzun faşist adam çağrışımı
Dahası, iktisatçılar bizlere Mrs.Seton’un gereğinden çok çocuk doğurduğunu söylüyorlar. Çocuk doğurmayı elbette ki sürdürmelisiniz ama dedikleri kadarıyla bu sayı on ya da on iki olmamalı, iki ya da üçü geçmemelidir.
Reklam
" Allah'ım hiçbir sonsuz olmamalı diyorum kendi kendime. Mutluluk da sonsuz olmasın, ceza da... Hiçbir şey sonsuz olmasın. Her şeyin güzelliği geçici olmasında. " -Sercan-
Herhangi bir sporun, herhangi bir eğitim sürecinin amacı bu dehaları yaratmak olmamalı. Eğitimin amacı insanın olabileceğinin en iyisi olmasına olanak sağlamak ve yol göstermek olmalıdır.
Sayfa 189Kitabı okudu
İnsan, kötü beslenen bir hayvan gibi yaşaya­bileceğini göstermeye bu kadar da istekli olmamalı..
Aylak AdamKitabı okudu
Özgürlüğün kıstası olmamalı..
Reklam
300 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Selamun aleyküm. Kitap hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. Ebubekir Hocamızın kitapları çok güzel, malumat dolu ama çok eski yirmi yıl önce ki gazete dergi köşelerinde ki yazılarının kitaba dönüşmesinden dolayı, o tarihte karanlıkları gün yüzüne çıkmamış kişiler hakkında yazdıkları veya kitap önerisi yaptığı için bu durumdan hiç hazetmedim özellikle bu kitapta. Yayınevine ilettim en azından yeni baskıda artık o kısımlar olmamalı diye. Böylelikle hocamız hakkında zanda bulunulmamış olur. (Tanımayanlar için) Bu eseri okuyacaksınız bunu bilerek alın okuyun.
İslam ve Modern Çağ - Cilt 1
İslam ve Modern Çağ - Cilt 1Ebubekir Sifil · Rıhle Kitap Yayınları · 201464 okunma
"SOPHİE" Abdülkadir Bilgili KDY
Dünyanın birçok ülkesinde. Avrupalı bir annenin sürdüğü pusette Uzakdoğulu bir çocuk görmek, adı Louis olan bir Hintli, Sri Lankalı bir çocuk, Richard ismiyle çağrılan bir Çinli… Fakat bu manzaralar kafasına bir türlü oturmuyordu. Bir Çinliye Richard ismi yakışmıyor gibi hissediyordu. Ne bileyim, onun ismi bu olmamalı, ona Wang denmeliydi, belki Zhang, Chen, Huang… Perulu bir çocuğa Gomez, Fernandez, Hintli bir kız çocuğuna Krisha, Arshia, Banhi ismi daha çok yakışıyordu. Belki de isimlere dair zihinsel şemalar kişinin etnik kökeni ile eşleşerek oluştuğu için bu eşleştirmeye uymayan bir ismi zihinsel algı kabul etmek istemiyordu. Bir gerçek var ki ne kadar zorlansa da, telaffuz da edilse, zihin asıl olması gereken isim şemalarına uyan ve yakışan isimleri çağırıyordu. Abdülkadir Bilgili'nin kaleminden çıkan, benzersiz bir kimlik ve köken arayışını ele alan derinlemesine bir roman. Kitap, doğduğu andan itibaren farklı kültürler arasında sıkışıp kalmış bir kız çocuğunun, kimliğini ve köklerini arama sürecini anlatıyor. Sophie, biyolojik ve manevi aileleri arasında bölünmüş, her iki dünyada da kendine bir yer bulmaya çalışırken, kimlik, aile ve aidiyet kavramlarını sorguluyor. Roman, Sophie'nin hem Afrika köklerine uzanan yolculuğunu hem de Batı toplumundaki yerini bulma çabasını eş zamanlı olarak ele alıyor.
637 syf.
8/10 puan verdi
Yazar bu kitabından sonra aforoz edilmiştir.
İnsan, kendisinin de yaptığı şeylerden dolayı bir başka insana işkence edebilecek bir varlıktır. Yapılabilecek en aşağılık, en alçakça şeyi yapar fakat başkası da aynı şeyi yaparsa erdeme aykırı olduğu gerekçesiyle türdeşlerini cezalandırır. İnsan böyle bir varlıktır. Buna karşı dirilin diyor Tolstoy. Aşağılık duygular sizi uyutmuş veyahut öldürmüş, dirilin… Bir kadın garimeşru bir eylemde bulunursa toplumda en berbat konuma devredilir ama bu eylemi gerçekleştirdiği erkek namusun en alâ mertebelerini yaşıyormuş gibi pohpohlanır, hele zenginse. Bu eyleme karşı dirilin diyor yazar. Kadınlar alçakça ezilmiş, bu yüzden ahlaksızlığa doğru sürülmüş, buna karşı dirilin… Din insanın menfaati için kullandığı bir araç olmamalı. Din insanlarca belirlenmiş, stereotip bir şekle bürünmüş. Oysa vahiy bu değil, emredilen bu değil. Buna karşı dirilin diyor Tolstoy. Dinin yozlaşmasına karşı dirilin…
Diriliş
DirilişLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202117,2bin okunma
Erkeklerin aşamadığı bir eşik dış görünüş. İnanın "her şeyin bir bedeli oluyor, güzelliğin bile". Kendim dahil çoğu zaman kınıyorum bu durumu. Güzellik bir ölçüt olmalı ama her şey olmamalı oysa. Bunu yıkarsak çok daha mutlu oluruz bence. En nihayetinde güzel bir nazarla bakınca, manzara da güzelleşiyor.
Gönderi kullanım dışı
Reklam
130 syf.
·
Puan vermedi
Herkese merhaba, ramazan ayı için seçtiğim bu eserle yaptığımız yol arkadaşlığından bahsedeceğim biraz. Uzun zaman oldu evet, o yüzden bu yorumu heyecanla kaleme alıyorum Sezai Karakoç’tan ilk önce Diriliş Neslinin Amentüsü’nü okumuştum. Benim için duygu yüklü bir okuma olmuştu, çok sevmiştim. Sonra yazarın Diriliş Gazetesi’nde yayınladığı oruç yazılarının bir araya getirilmesinden meydana gelen Samanyolunda Ziyafet’i okumak istedim. Ramazan ayı vesilesiyle okuma fırsatı buldum. Bahsettiğim üzere, gazete yazılarının bir araya getirilmesiyle oluştuğu için, arka arkaya okunup bitirilecek bir kitap değil. Ben her gün birkaç bölüm okuyarak ilerlemeye çalıştım. Roman insanı olduğum için kısa yazıları arka arkaya okuyamıyorum beni tanıyanlar bilir. Bu sebeple parça parça okumak iyi geldi. Hatta ruhum huzur buldu diyebilirim. Oruç ibadetine karşı bambaşka bir bakış açısı kazandırdı. Ama bana kalırsa, yazardan henüz hiç kitap okumayan biri için başlangıç kitabı olmamalı derim. Sezai Karakoç’u yeni okumaya başlayan biri olarak önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum şimdiden herkese keyifli okumalar dilerim kitapla kalın
Samanyolunda Ziyafet
Samanyolunda ZiyafetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20043,285 okunma
Ev dediği bir yer olmamalı insanın.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.