Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
O'nu buldun ise
Onu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır.
O'nu tanıyan zindanda dahi olsa saraydadır, bahtiyardır. O'nu unutan sarayda dahi olsa zindandadır, bedbahttır.
Reklam
O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır.
O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu tanıya unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır.
`Çünkü O'nu tanıyan O'na aşık olur. O'nu tanıyan o pak hayatın atmosferi içinde bambaşka bir ruh haline kavuşur.
Ama O'nu tanımak bu bedeli ödemeye değecek kadar güzel."
"İnsan kadar Mutlak Varlığı tanıyan ve bilen başka hangi varlık var, söylesene? Bence insan Mutlak Varlığı en iyi tanımanın bedelini bedelini ödüyor. Bu bedel, insan için hayatın zor, meşakkatli, sıkıntılı geçmesidir. Ama O'nu tanımak bu bedeli ödemeye değecek kadar güzel."
Sayfa 314
Reklam
Efendimiz'i (sav) hakkıyla tanıyan, mesajlarını hakkıyla anlayan, gereklerini hakkıyla kavrayan ve aradaki mekan ve zaman fasılalarına takılmadan O'nunla beraber yaşayan, böyle olup da "Peygamber görmeden sahabi olma" şerefine nail olanlar olmalıdır. İşte böyle bir şerefe nail olabilmek ancak Efendimizi (sav) hakkı ile sevebilmek ve O'nu sadece tatlı bir hatıraya dönüştürmeden O'nunla canlı bir bağ kurmakla mümkündür.
Sayfa 46 - Siyer yayınlarıKitabı okudu
"O(Mirzabeyoğlu), bir iman şovalyesi idi."
İçime BD-İBDA ateşini düşüren o zata ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayatıma anlam ve bereket kattı. Müsbet ne yapmış isem Kumandan'dan aldığım paya borçluyum. Siyasî duruş, ahlâkî duruş, estetik duruş yanında, iştigal saham olan dinî ilimlerde de onun tefekkürî yönlendirmesi (İBDA fikriyatı) altın değerinde idi. Hele hele Üstad'ı nasıl seveceğimizi, Büyük Doğu fikriyatının ne mânaya geldiğini Salih Mirzabeyoğlu'ndan öğrendik. Salih Mirzabeyoğlu bize sadece kendini lanse etse, onun fikrî, ilmî, ahlâkî vs. çapı kendisine inanmamız için yeterli idi. Ancak o hiçbir zaman bencil davranmadı, bize Üstad'ı anlattı, açıkladı, hakikatini meydan yerine dikti. Üstad'ı gerçekten seven bir ferdin Salih Mirzabeyoğlu'nu sevmemesi, ondan istifade etmemesi düşünülemez. Ancak sevgi saf olacak, ön yargılar, kaprisler karışmayacak. Salih Mirzabeyoğlu'nun Üstad sevgisinden öte Allah ve Resulü sevgisi saf, temiz ve pazarlıksız idi, Üstad'ı da bunun için seviyordu zaten. Onda hiçbir bencillik edası yok idi, 7/24 davasıyla oturup davasıyla kalkan bir iman ve aşk adamı idi. Onu yakînen tanıyan Mevlüt Koç ağabeyin tesbitiyle, "O, bir iman şövalyesi idi."
Sayfa 52 - Kökler YayınlarıKitabı okudu
O'nu tanıyan, zindanda dahi olsa saraydadır. Bahtiyardır. O'nu unutan, sarayda dahi olsa zindandadır. Bedbahttır.
O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahtır.
Reklam
Kendisini tanıyan arifi halvetine aşina eyleyen, kendisiyle gizliden gizliye konuşmasının verdiği zevkle onu diğer insanlardan uzak tutan ve böylece arzusunun yalancı süsünden ve pırıltısından uzaklaşmasını sağlayan, yalnızken ona kendisini düşünme bahçesini açan, o bahçenin yeşilliği içerisinde onu kendisinin huzurunda bir o yana bir bu yana salındıran ve böylece basiret gözüyle ona Firdevs ile çöplük arasındaki farkı gösteren Allah'a hamd olsun. Nimetlerini bol ve eksiksiz biçimde verdiğinden dolayı O'na hamd ederim. Bu nimetlerin en üstünü O'nu tanımaktır. O'nun seçkin kullarının en seçkini olan elçisi Muhammed'e, ashâbına ve getirmiş olduğu dinin yolunda onu takip edenlere çokça salāt ve selam ederim.
Sayfa 541Kitabı okudu
O'nu tanıyan zindanda dahi olsa saraydadır. Bahtiyardır. O'nu unutan, sarayda dahi olsa zindandadır. Bedbahttır.
6.mesele
O'nu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. O'nu unutan saraylarda da olsa zindandadır,bedbahttır.
577 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.