Mustafa Ulusoy
Aynalar Koridorunda Aşk, romanın vaatlerini genişletiyor. Ateşe pervane ruhlar, daha ne kadar kül olmadan aynalar koridorunda yürür? Kendi varlığımızın labirentinde kaybolmuşken, kim bize çıkışı gösterir? Bir başkasının dünyasında var olma çabası, bir çift göz bebeğinde yansıma arzusu, bizi nerelere sürükler? Elimizi tutacak bir el arıyoruz ümitsizce, o el bizi ne kadar taşıyabilir? Aradığımız cevap, çoğu zaman sormayı en son düşündüğümüz kişide gizlidir. O kişi kim? Dr. Mavi, bir psikiyatrist. Beyaz, yaşlı bir yaşam. Kırmızı, Sarı ve Gri, ruhumuzdaki acıların farklı renkleri. Mustafa Ulusoy her birimizin ruhunun röntgenini çekiyor. Bize, bizim sorunlarımıza, kalp kırıklıklarımıza, çıkmazlarımıza, çaresizliğimize, isyanımıza, arzularımıza, ruhumuza dokunuyor. Yürekten gelen ve içimize akan satırlarda, bu dünyada insan olarak var olmanın bedelini sorguluyor. Aynalar Koridorunda Aşk'ı okuyunca aşka dair ne kadar az şey bildiğinizi keşfedecek ve soracaksınız: "Bir insan bir başkasının kalbini doldurabilir mi?" Bu roman aşkı kaybedip kendini bulanların hikâyesidir. (Tanıtım Bülteninden)
325 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 26 Mart 2003

9/10 puan verdi
İnsanın aradığı cevap nerededir? Kimdedir? Aranılan tüm cevaplar soruyu sorandadır aslında. Ama insanlar soruların cevabını hep başka kapılarda arar. Soruyu soran cevabın kendi içinde olduğunu bilse
234 syf.
10/10 puan verdi
Merhabalar değerli inceleme okuyucuları.. İnceleme yazmayalı çok oldu.. Sular seller gibi okuyamıyorum da artık ondandır belki.. kitaplar elimde 15 günden az kalsa bırakma 'beni beni BİHTERİNİ' diye
Ayna Benlik
7/10 puan verdi
Kelimelerle süsleme yapmadan sade bir şekilde yazmayı ümit ediyorum. Mustafa Ulusoy'un okuduğum ilk kitabı oldu. Tabi bir yazarın sadece bir kitabını okuyup inceleme yazmak, yazarın düşünce tarzını
Aşkı Kaybedip Kendini Bulanların Hikayesi
7/10 puan verdi
Yıldızlar gece çıkıyor. Yıldızları görmek isteyen insan geceye razı olmalı. Hayatının yıldızlarına ulaşmak istiyorsan, içindeki geceye razı olmalısın. Psikiyatrist doktor Mavi’nin hastalarıyla
10/10 puan verdi
"Ben kimim?..." Var oluşa dair bir istifham. Duruma ve şartlara göre ara ara yöneltirim bu soruyu kendime.
8/10 puan verdi
" Aynalar Koridorunda Aşk Mustafa Ulusoy'un okuduğum ilk kitabı hiç sıkılmadan okudum. Ancak birçok sayfasında "Benlik ve Varoluş kelimesinin sürekli dile getirilmesi biraz beni yordu." " Kırmızı, Sarı ve Gri, ruhumuzdaki acıların farkı renkleri her üç karakterinde ayrı bir terapisi var, onların dilinden ancak Dr. Mavi anlardı onların başlarından, neler geçtiğini hiç sıkılmadan, dinler. Onların dertlerine hep çare bulur. Bir an bende kendimi Dr. Mavi'nin yanında bulmak istedim hastalarına sürekli bir çözüm aramak için bir kuş gibi çırpınırdı. Aslında kitabın ismine göre değil bir aşk yaşanılmıyor. Sadece her üçüsüde terk edilmişlerdi. Bu roman aşkı kaybedip kendini bulanların hikâyesidir." "Kitabı size tavsiye ediyorum tabiki siz bilirsiniz ama okumaktan bir şey kaybetmezsiniz keyifli okumalar diliyorum."
10/10 puan verdi
Bu kitap okuduğum diğer kitaplardan farklı Bir anlatım tarzına ve insanın var oluşu hakkındaki ince nüshalara yer vermiştir . Kahramanlara renk şeklinde isim konmasi beni çok etkilemişti Yazarın olgulara bakış açısı ve hayattan aldığı bilindik kesitler kitaba doğallik katmıştı . Bir sonraki sayfayı sabırsızlıkla bekliyorsunuz Kitap sizi alıp götürüyor soyut dünyasına "şahsen beni " ama kitapta sürekli tekrar eden kalıplaştırilmış kelimeler vardı o biraz kitaba zayıflik katiyor diğer türlü kitap muazzam ötesi. Kahverengine yani kediye olan yorumu kedinin fıtri duruşunu anlatışına hayran kaldim . Bir kedinin tavrinın fıtri ve ilahi olgularla bütünleştirmesi çok güzeldi Diger bir kitabı olan ay terapisini heycan içerisinde merak ediyorum
Aynalar Koridorunda AşkMustafa Ulusoy · Kapı Yayınları · 20193,808 okunma
Yalnız mı Kaldın? Kibrinden Olabilir mi?
Aynalar Koridorunda Aşk
Şairin, “Vandal yürek! Görün ki alkışlanasın,” cümlesi, Ayetullah gibi kabul görmekle kalmıyor; her geçen gün insan kendine, görünebileceği yeni alanlar açıyor bu çağda. Suda kendini görmek yetmiyor insan için. Ayna, olduğu gibi değil görmek istediği gibi gösteriyor insanı artık. Ama gördüğünü sandığı şeyi - yani kendini - başkalarına da onaylatmadan rahat edemiyor. Sosyal medya denilen bir panayırda, üç beş beğeni için ne kadar da küçülüyor. Belki de en çok şimdi ihtiyacımız var: Mümin müminin aynasıdır, hadisini anlamaya. Kendimizi, tanımadığımız yüz binlerin değil de ahlâkına ve samimiyetine güvendiğimiz bir mümin kardeşimizin gözüyle tartmaya. Bu video öyle bir kardeşlik arayışında olanlar için çekilmiştir: youtu.be/l6FQvmYUjh4
Aynalar
10/10 puan verdi
Okuduğum için asla pişman olmadığım aksine daha önceden okumadığım için pişmanlık duyduğum bir kitap. Her karakterinde insanın farklı bir acısına parmak basmış yazar. Karakterler çok gerçek. İnsan, benliğini başka insanlara bağladığı sürece acı çeker. Sırf bir kişi veya bir şey üzerine yaşadığımızda ve onu kaybettiğimiz zaman aslında sadece aynanın kırılmasına rağmen kendimizi o aynada göremediğimizde benliğimizi kaybetmiş gibi oluruz. Halbuki kırılan şey aynadır. Aynada gördüğümüz gerçek biz değilizdir. O sadece bir yansımamızdır ve yansımalar yok olduğunda benliğimiz yok olmaz. İnsanlara bağımlı olup da acı çekenlerin bu kitaptan bolca istifade edeceği kanısındayım. Yazar kitapta etkileyici cümlelere bol bol yer vermiş. Kitabın okunmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.
8/10 puan verdi
Aynalar Koridorunda Aşk
Kitabın merkezinde, modern dünya karşısında bireyin yaşadığı yabancılaşma ve varoluş çatışması yer alıyor. Mustafa Ulusoy kahramanın öznel yolculuğunu ve manevi arayışını

Mustafa Ulusoy
Mustafa UlusoyYazar · 10 kitap
1965 yılında Sungurlu'da doğdu. Temel eğitimini Sungurlu'da, lise öğrenimini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'nde tamamladı. 1982'de girdiği İÜ Çapa Tıp Fakültesini 1988' de bitirdi. 1993 yılında psikiyatri uzmanı oldu. 1999 yılından beri, kendi ofisinde terapilerini sürdürmektedir. Mustafa Ulusoy'un temel çalışma alanı Kognitif ve Varoluşçu Psikoterapilerdir. Çeşitli dergilerde deneme yazıları yayınlanan Ulusoy'un ulusal ve uluslararası kongrelere sunduğu, özellikle kognitif psikoterapiyle ilgili bir dizi mesleki çalışması vardır. Ülke içinde ve dışında, psikiyatri dergilerinde makaleleri yayınlanmıştır. Nietzsche ve Babaannem ve Yakınlık adlı iki deneme kitabının, Ay Terapisi isimli öykü kitabının ve aşk konusunda farklı açılımlarıyla adından söz ettiren insanın temel acıları üçlemesinin ilki Aynalar Koridorunda Aşk isimli romanın yazarıdır. Mustafa Ulusoy'un insanın temel acıları üçlemesinin ikincisi olan Giderken Bana Bir Şeyler Söyle isimli romanı ise yazarın halen yayınlanmış son kitabıdır. Ulusoy editörlüğünü İbrahim Abu-Rabi'nin yaptığı ve Suny Press (State University of New York Press) tarafından Amerikada ingilizce olarak yayınlanan "Spiritual Dimensions of Bediuzzaman Said Nursi's Risale-i Nur" adlı kitabın yazarlarından biridir. Fotoğrafçılığa ve sinemaya özel ilgisi olan Mustafa Ulusoy TVNET de Film Şeridi isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu sürdürmektedir. (Film şeridi programının videoları tvnet.tv.tr adresinden izlenebilmektedir) Amerika Psikiyatri Birliği (American Psychiatric Association) uluslar arası üyesidir. Mustafa Ulusoy, evli ve üç çocuk babasıdır ve İstanbul’da yaşamaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.