Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Aşırı hırs ve rikkatsizlik
Ölüm denetliyor buraları. Sonu? Toprak altı sorunu, toprak üstü sorunu, ölüm öncesi ve sonrası sorunu, A'râf sorunu, oldukça düzenli insan yiyen ve insan kusan, köstebek yuvaları gibi insanı tedirgin eden Paris metrosu ile çözümlenemez.
Sayfa 107 - PKKitabı okuyor
Dillerin Müziği
Abdülhak Şinasi Hisar'ın "Geçmiş Zaman Fıkraları" adl antolojisinde ilginç bir hikâyecik var: Paris Metrosu'nda Halid Ziya ile Hamdullah Suphi karşılaşmış, bir hayli konuşmuşlar. Metrodan çıkarken bir Fransız yanlarına gelerek mazur görülmesi ricasıyla, kendisinin dillerin müziği ile alâkadar olduğunu söylemiş ve hangi dilde konuştuklarını sormuş. Türkçe olduğunu öğrenince, şimdiye kadar bu dili duymak fırsatını bulamadığı için müteessir olduğunu, şimdi duyduğunda da pek mütehassıs olduğunu ifade etmiş. Devamında da şu sözleri sarf etmiş: "Eğer bu istasyonda inmeseydiniz, konuşmanızı işitmek için sizi ineceğiniz istasyona kadar takip edecektim. Ne eski bir millet olduğunuz anlaşılıyor. Zira lisanınızın, bu ahenkli ve musikili inceliğe ermek için ne uzun zamanların sarf edilmiş olması iktiza eder."
Sayfa 66 - Motto Yayınları, 1. Baskı (2022)Kitabı okudu
Reklam
eflâtun gözlerin olduğunu bilmiyordum gece yarısını yaşamaktan yorgunum ayazın avucunda unutmuştun ellerini önünden geçtiğim halde beni tanımadın ben değiştim biliyorum hem sakal bıraktım şiirlerim kül rengi kumrular gibi uçuşuyorlar bakır çalığı göklere katiyyen tahammülüm yok hele paris'in gökleri aklımı başımdan alıyor bana
Paris Metro’su şaşırtıcı bir şekilde akıl karıştırıcıydı ama yine de bütün o art nouveau mineleri, fayansları ve metal işleriyle büyüleyici bir yerdi. 1900 yılında kullanıma açıldığı sırada, Hector Guimard’ın tasarladığı tabelalar ancak Fransız olabilecek kadar dolambaçlı ve kibirli bir bukleler ve kıvrımlar yığını halindeydi.
Sayfa 125Kitabı okudu
"Ama ölüm, daha hızlı yaşayan bir arkadaştır aramızda. Bu "hız"ın ço­­cukları, kendilerinden daha hızlı yaşayan ölüme bir gün ve sırayla veya toptan yenilecekler mi, yenilmeyecekler mi? Ölüm denetliyor buraları. Sonu? Toprak altı sorunu, toprak üstü sorunu, ölüm öncesi ve sonrası sorunu, Â'râf sorunu, oldukça düzenli insan yiyen ve insan kusan, köstebek yuvaları gibi insanı tedirgin eden Paris metrosu ile çözümlenemez." ~Nuri Pakdil
Sayfa 107 - Profil KitapKitabı okudu
1000 syf.
·
Puan vermedi
1)VENEDİK İlk seyatimizde bize eşlik eden, sihirli kitabın cini, Seyyah Marco Polo'dan, ülkesinin gondolla gezilen  kanallarını, renkli balo maskelerini, Venedik'in meşhur pizzasını, cam süs eşyalarını, Venedik'in tarihi atmosferini yansıtan Dükler Sarayı'nı, kulağa acayip geliyor farkındayım: Köpek Sarayı'nı, lezzetli dondurmalarını, Çan
Efe'nin Gezi Günlüğü
Efe'nin Gezi GünlüğüKen and Angie Lake · KARDELEN YAYIN DAĞITIM · 06 okunma
Reklam
Toprak altı sorunu, toprak üstü sorunu, ölüm öncesi ve sonrası sorunu, A'râf sorunu, oldukça düzenli insan yiyen ve insan kusan, köstebek yuvaları gibi insanı tedirgin eden Paris metro­su ile çözümlenemez.
Dünyaca ünlü Paris metrosu 1900'lü yılların başında inşa edilirken Afrika'dan getirilen yüzlerce siyah derili karın tokluğuna yerin onlarca metre derinliğinde çalıştırılmıştır. Avrupa endüstri devrimi, Afrika'nın sömürülen insan gücü ve doğal kaynaklarının üstünde yükselmiştir. İktisatçılar, XIX. yy' da İngiltere'de başlayan sanayi devrimine Liverpool'da kurulan köle alım-satım merkezilerinin önemli katkıda bulunduğuna işaret ederler. Çağdaş sanayinin çarkları ilk kez siyah derilinin kan ve alın teriyle dönmeye başladı, dersek bir ölçüde gerçeği dile getirmiş oluruz.
Günlerden taksi Koca bir Paris metrosu gidiyor İçimden ay ışığıma! Olmuş aylar Sende ocak Ben diyeyim Bu son olacak! . . . .
Gonca Vuslateri
Gonca Vuslateri
Abdullah Çatlı
Paris metrosu kalabalıktı. Asala’nın son tetikçisine göz ucuyla baktı, kasığının üzerindeki sarı kundak 14'lüsünü yokladı, ama ses çıkarmak istemedi, usulca yaklaştı Ermeni'ye, belinden sürmene işi çift su verilmiş bıçağını çıkardı ve şimşek hızıyla Ermeni'nin böğrüne soktu,ciğerinin delinmesini,karın boşluğuna kanın dolmasını bıçağının ucunda hissetti,kulağına yaklaşıp,sana “Kür Şad'ın kinini getirdim” diye usulca fısıldadı...
Reklam
Dünyaca ünlü Paris metrosu 1900'lü yılların başında inşa edilirken Afrika'dan getirilen yüzlerce siyah derili karın tokluğuna yerin onlarca metre derinliğinde çalıştırılmıştır.
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.