Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Pozitif anlamda doğrudan sosyal içerikli, toplumu geri kalmışlıktan kurtaracak hiçbir şey yapmıyoruz.
"her şeyden önce İslam'a bağlılık yerine, örgüte bağlılığı ön plana çıkaran dinî eğitimin şaşmışlığı eleştirilmelidir"
Reklam
"Demokrasi gelişmedir, ama İslâmî fundemantalistleri iktidara taşırsa gelişme değildir. İran ve Irak sözkonusu olunca nükleer silahsızlanma vaazları verilir, ama İsrail olunca bu unutulur. Serbest piyasa gelişme için bir iksirdir ama tarım sözkonusu olunca değildir. İnsan hakları, Çin sözkonusu olunca önemlidir ama Suudi Arabistan olunca hayır. Petrol sahibi Kuveyt bir saldırıya uğrarsa yoğun bir güç kullanılır ama, petrolü olmayan Bosna'ya yapılan saldırı görmezde gelinir."
Sayfa 139Kitabı okudu
Yeniden Türkçülük Türk-İslam ülkücülerinin partiden ayrılışı ve MÇP'nin MHP adını almasının ardından Ülkücü Hareket'in 1990'lı yılları başlar. Bu yıllar, solun neredeyse bütün kadrolarının henüz içeride olduğu ve komünizm tehdidinin ortadan kalktığı yıllardır, dahası SSCB ve reel sosyalizm çözülmüş, komünizm uluslararası bir mesele olmaktan
Gündem oluşturmak , kendinden bahsettirmek, izlenme oranını arttırmak .... İslami meseleler artık bu "dürtü"ler eşliğinde çıkılan kitlelerin önünde konuşuluyor, tartışılıyor ne yazık ki ! ... Bir " "farklılık fetişizmi" söz konusu .. Neylersiniz ki " piyasa " da bu markadan mebzul miktarda mevcut .
İşte şu ‘’Furkan Market’’ler, ‘’İhlâs A.Ş.’’ler, ‘’Seriyye Kitabevleri’’, ‘’Mesture Konfeksiyonları’’, Tekbir Gıda Pazarları’’, ‘’Gazve Ticaret’’ler neyin nesidir? İslâmî sermayenin merkantilizmden piyasa ekonomisine açılışını mı temsil eder, yoksa gariban kasabalıların şehir pazarında müşteri tutmak için bulabildikleri ucuz kurnazlığı mı?
Sayfa 125Kitabı okudu
157 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.