Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rehayâb

Rehayâb
@rehayab_
Rehayâb
@rehayab_·Bir kitabı okumaya başladı
Osmanlıca Mealli Kur'an-ı Kerim
Osmanlıca Mealli Kur'an-ı KerimHeyet
10/10 · 21 okunma
Reklam
~| Ey insan! Aklını başına al. Hiç mümkün müdür ki, bütün envâ-ı mahlûkatı sana müteveccihen muavenet ellerini uzattıran ve senin hâcetlerine lebbeyk dedirten Zât-ı Zülcelâl seni bilmesin, tanımasın, görmesin? Madem seni biliyor, rahmetiyle bildiğini bildiriyor. Sen de Onu bil, hürmetle bildiğini bildir. Ve kat’iyen anla ki, senin gibi zaif-i mutlak, âciz-i mutlak, fakir-i mutlak, fâni, küçük bir mahlûka koca kâinatı musahhar etmek ve onun imdadına göndermek, elbette hikmet ve inâyet ve ilim ve kudreti tazammun eden hakikat-i rahmettir. Elbette böyle bir rahmet, senden küllî ve hâlis bir şükür ve ciddî ve sâfî bir hürmet ister. İşte, o hâlis samimi, saf, temiz şükrün ve o sâfî hürmetin tercümanı ve ünvanı olan Bismillâhirrahmânirrahîm’i de, o rahmetin vusulüne vesile ve o Rahmân’ın dergâhında şefaatçi yap. Aziz Üstadım ~
Sayfa 249 - Hayrat Neşriyat
Rehayâb
@rehayab_·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Hızırla Kırk Saat - Şiirler III
Hızırla Kırk Saat - Şiirler IIISezai Karakoç
8.5/10 · 2.128 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zaman onu "doğru" kullanana "yanlış" yapmaz..
Sayfa 111 - Ediz YayıneviKitabı okuyor
Rehayâb tekrar paylaştı.
Halk arasında yerin dönmesine felek denilmektedir. Zaman zaman 'zalim felek' diyerek bahtsızlık ve şanssızlık kötülenir, yuhalanır. Bu konuda Peygamber Efendimiz, "Dehre sövmeyin. Zira, onu Allah yarattı buyuruyor. Allah'ın her yarattığı şeyde bizler için ibret ve hikmet vardır. Bunlardan ders almak gerekir. Zamana sövmekse günahtır. Hatadır. Bazı şarkılarda ifade edilen 'kahpe felek' ifadesi bu anlamda çirkindir. Müslüman bir kişi sözünün nereye gittiğine ve neyi ifade ettiğine dikkat etmelidir. Zira, herkes ağızdan çıkan sözden mesuldür. Bu sebeple gelişi güzel söylemlerden sakınmalıdır. Boş manasız sözlerden uzak durmalıdır. Boş ve anlamsız sözlere "malayani" denilmektedir. Bu ise dinimizce yasaklanmıştır. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: "Kişinin malayani (faydasız işleri) bırakması Müslümanlığının güzelliğindendir." Filmlerde çok sık rastlanan kelime "kahretsin" dir. Bu çok kötü bir alışkanlıktır. Bizim ecdadımız kızdıkları zaman "fesübhanallah" veya "La havle vela kuvvete illa billah" derlerdi. Bu şekilde günah yerine sevap kazanır ve hem de zikir ve istiğfar yapmış olurlardı.
Sayfa 143 - Buhari, Edeb, 101; Müslim, Elfaz, 4Kitabı okudu
Reklam
Rehayâb tekrar paylaştı.
“Duanın en güzel, en latif, en leziz, en hazır meyvesi, neticesi şudur ki: Dua eden adam bilir ki, birisi var ki; onun sesini dinler, derdine derman yetiştirir, ona merhamet eder. Onun kudret eli herşey’e yetişir. Bu büyük dünya hanında o yalnız değil; bir Kerim zât var, ona bakar, ünsiyet verir...”
Rehayâb tekrar paylaştı.
"Sözümüzden bir hisse almayanın, sükûtumuzdan da alabileceği bir şey yoktur..."
Rehayâb tekrar paylaştı.
Kalbin, aklın bilemeyeceği sebepleri vardır.
Şu'le Risalesi
عقل يورويوش ياپاركن، بعضاً قلبمله آرقداش اولور... |~ Akıl yürüyüş yaparken, kalbimle arkadaş olur... Bediüzzaman Üstadım.
Sayfa 230 - Hayrat neşriyat
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.