27- A. GÜL mü, RTE aşamasına gelindiğinde F. GÜLEN kesinlikle A. GÜL'ü tutacaktır. A. GÜL, her ABD'ye gidişinde gizlice F. GÜLEN ile buluşmuştur. 28- RTE istemeye istemeye bu yüzden A. GÜLÜ Cumhurbaş-kanı yapmıştır. (H. FİDAN, A. GÜL'ün adamıdır. Yani F. GÜLEN'in aynı zamanda.)
Sayfa 63·Kitabı okuyor
Alıntı
RTE bunu düşünmeli. Güzel özelleştirme.
...anayasanın tarihi değeri var, her sayfası açık arttırmayla satılsa ya"
Sayfa 25 - İletişim Yayınları.
Reklam
RTE benden üstün değil mi şimdi.Kendisine söylermisiniz ?
"Hiç kimse kimseden üstün değildir!" dedi. "Başkalarına üstün gelmek fikri, bir yanılsamadır... Kavgacı, yağmacı... kaybetmeye mahkûm geçmişteki insanlığın boş bir inanışından başka bir şey değildir."
Gazeteler iç karartıcı. Sivas'ta Madımak Oteli'nde yobazlarca katledilen 35 kişiyi anmak is­teyenleri polis copladı, biber gazı sıktı . Şehit ce­nazeleri... Bülent Arınç'ın epik gözyaşları bunun­la ilgili değil. Başbakan Aydın Üniversitesi'nde dok­tor oldu, cüppe kuşandı. Artık bir yerimiz ağrıyınca onu arayacağız; Doktor RTE! Her yerimiz epeydir ağrıyor. Onu muntazam arayacağız ve fakat ulaşa­bileceğimizi sanmıyorum.
Sayfa 78·Kitabı okudu
RTE: 3 Çocuk yapın, günahıma günah katın!
Fakat üreme konusunda destek aramaktan alıkonulmama negatif hakkı, böyle bir destek için pozitif yasal ya da ahlaki bir hak zemini oluşturmaz. Ve öyle görünüyor ki, eğer argümanlarım sağlamsa, böyle bir hak başka bir şekilde de meşrulaştırılamaz. Yani insanlar bir hak zemininde, doğum konusunda uzmanlığı olan bir tıp doktorundan dünyaya yeni bir insan getirmek konusunda yardım talep edememeliler. Aynı zamanda da devletten böyle hizmetler ya da bu hizmetlerle ilgili araştırmalar için kaynak sağlamasını da talep edemezler. Devlet gerçekten de böyle kaynaklar sağlamamalıdır. Kaynaklar kısıtlı olmadığında bile, devlet zarar vermeye yönelik yardımlarda bulunmamalıdır. Kaynaklar, kısıtlı olduğunda ise zarar vermek değil, zararı ortadan kaldırmak için kullanılmalıdır.
Sosyalizmin çıkış noktası eğitimdir, ücretsiz ve zorunlu öğretimdir, ayınlıktır. Çocukları alıp adam etmek, adamları alıp yurttaş yapmaktır; zeki, dürüst, yararlı, mutlu yurttaşlar yapmak. Öncelikle entelektüel ve ahlaki ilerleme, sonra da maddi ilerleme gelir. İlk ikisi kendiliğinden ve karşı koyulamaz bir şekilde sonuncusunu ortaya çıkartır. Mösyö Bonapart ne yapıyor?(RTE diyelim )Her yerde öğretime zulmedip bastırıyor. Artık Fransa'mızda dışlanmış biri var; öğretmen.
Sayfa 69
Edebiyat
Reklam
Reklam