Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İsrail ve ABD Yanlısı
ABD'nin Paris Büyükelçisi Craig Stapleton'in, 10 Mayıs 2007 tarihinde yazdığı belgede, çiçeği burnunda Başkan için, " İçtenlikle Amerikan ve İsrail yanlısı olan Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine kesinlikle karşı, " deniliyor.
Sayfa 339Kitabı okudu
SARKOZY TÜRKIYE'Yİ İSTEMIYOR
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye'ye bakışına ilişkin ayrıntılar da Wikileaks belgeleri arasında yer aldı.
Sayfa 339Kitabı okudu
Reklam
«Birkaç dakika içinde kimin kazandığını du… Fransa Cumhuriyeti’nin yeni başkanı… Nicolas Sarkozy!! Biri: Eveeeet. Oleeey bee! Fransa yeninden ayakları üzerinde durabilecek! - Ayağa kalkabilmesi için en az otuz kilo vermesi lazım… + Ahh… Yapma. Hayal kırıklığına uğradın. - Eğer bir beklentin olmazsa, hayal kırıklığına da uğramazsın… Her ay emekli maaşı çekim bana bunu söylüyor: "Hayat sensiz de devam ediyor." Hadi gel çıkış biraz hava alalım…»
Sayfa 230
sarkozy bile acı çekebilir, cep telefonuna bir türlü gelmek bilmeyen bir mesajı bekleyebilir. ölçeği değiştirirsek, siyasal gerçeklerden aşkla ilgili gerçeklere geçersek, siyasal düşman her şeye karşın size benzemeye başlar, bu gurur verici bir şey olmasa da dinlendiricidir. bir kralın aşk acısı çekebilecek olması bir şekilde onu köylüyle ilişkilendirir. o ölçekte, köylü de kraldır. bu işin duygusal yanıdır, aşk her zaman her yerdedir. ama ikinci okumaya göre, görünüşteki bu tutku ortaklığı aynı zamanda kralda, başkanda, führer'de, halkların babasında olağanüstü bir yan olmadığını gösterir. o halde onlara saygı göstermenin, onlardan korkmanın pek bir anlamı yoktur.
Sayfa 76 - sonsöz
İster Bush olsun ister Obama olsun, ister Sarkozy olsun, ister Adnan Menderes olsun yahut başka herhangi bir siyasi şahsiyet olsun, o kişinin piskolojik özellikleri, alınan kararlara damgasını vurur.
Sayfa 265Kitabı okudu
Sarkozy gerçeği net olarak dile getiriyordu: "Tehdit İran'dır. Füze rampası İran için kurulacak, biz kediye kedi deriz."
Sayfa 296 - BarışKitabı okudu
Reklam
Sarkozy (felsefeci) bile acı çekebilir, cep telefonuna bir türlü gelmek bilmeyen bir mesajı bekleyebilir.
2008 yılinda Jean-Pierre Filho tarafindan "Le Monde Dip lomatique"te
"Hiláfet kâbusu birleşik devletlerin uykusunu kaçırırken, bazı İslámi gruplar tarafindan da onun canlandırılması tamamlanıyor. 'Teröre Karşı Dünya Savaşı' konuşmaları çerçevesinde birçok defa Başkan George Bush, Avrupa'dan Asya'ya kadar uzanan bir coğrafyada egemenlik kuracak büyük Islám Hiláfeti'nin' geri dönmesine karşı uyarıda bulunmaktadır. Bu fikir aynı zamanda Nicolas Sarkozy'nin de zihnini meşgul etmektedir. Buna karşılık 1953 yılında Filistin'li âlimin kurmuş oldugu Hizh-ut Tahir gibi Müslümanlar arasındaki gerçekten küçük bir grup parlak mazisine özlem duyarak tek başın Hiláfet hedefini omuzlarında tasımaktadır...
Sayfa 50 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Hepimiz -Donald Trump, Nicolas Sarkozy ve Alain Badiou dışında- geze- genin olasılıklarının sınırlı olduğunu biliyoruz. Öyleyse özel mülkiyet sorunu artık sadece bir adalet sorunu değil, bir hayatta kalma sorunudur. Wall Street İşgali'nin ortaya koyduğu gibi, insanların %1'inin dünya kaynaklarının %99'una sahip olduğu gerçeği, yalnızca bir dağıtıcı adalet sorunu değil, aynı zamanda bu basit bir yaşama, nefes alma sorunudur.
“Gerçekleşene kadar hiçbir şey kesin değildir.” -Nicolas Sarkozy
Sayfa 271 - Koridor YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
… (2018’de*) Sarkozy ve Valls tarafından dile getirilen bu arzu 1882’de yine bir Başbakan tarafından, İngiliz başbakanı William Gladstone tarafından en yüksek perdeden fütursuzca dile getirilmiş, “Ya bu Kur’an’ı Müslümanların elinden almalıyız, yahut Müslümanları Kur’an’dan soğutmalıyız” demiştir. * ( 2018’de ) Akademisyen, siyasetçi ve Fransa’nın önde gelen isimlerinden oluşan 300 kişinin imzasıyla Fransa’da yayınlanan bir bildiride, Kur’an-ı Kerim’de yer alan bazı ayetlerin çıkarılması talebi yer aldı. s.16
Üst düzey insanların aşkları her zaman daha alt düzeydeki insanlar için sahneye taşınmıştır. Peki neden? Bu sorunun da iki yanıtı var. Doğrudan aşkın evrenselliği ileri sürülebilir. Sarkozy bile acı çekebilir, cep telefonuna bir türlü gelmek bilmeyen bir mesajı bekleyebilir. Ölçeği değiştirirsek, siyasal gerçeklerden aşkla ilgili gerçeklere geçersek, siyasal düşman her şeye karşın size benzemeye başlar, bu gurur verici bir şey olmasa da dinlendiricidir. Bir kralın aşk acısı çekebilecek olması bir şekilde onu köylüyle ilişkilendirir.
Ve Sarkozy :)
Fransa’nın hem bir devrimler ülkesi hem de gericiliğin etkisi altındaki bir ülke olduğunu anlamak çok önemli. Fransa’nın tarihini Aydınlanma Çağı felsefecilerinin, Rousseau’nun, Fransız Devrimi’nin, Haziran 48’in, Paris Komünü’nün, Halk Cephesi’nin, Direniş’in, Kurtuluş’un ve Mayıs ‘68’in birbiri ardına dizildiği bir tarih olarak gördüklerini söyledim. Asıl sorun başka bir tarihin de olması: 1815 Restorasyonu, Versailles’cılar, 14 Savaşı sırasında Kutsal Birlik, Petain, korkunç sömürge savaşları… Ve Sarkozy.
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.