-armağan gibidir yeni bir sevgi ama....
"beni tüketen bir sevgiye ihtiyacım yok istediğim bana güç katacak biri"
işte bu, ona yardım etmektir.
Gerçek sevgi, sevdiklerimizi zulümden menetmektir. Susmak, örtbas etmek ve razı olmak ise onlarla bu suça ortak olmaktır. Zaten Resulullah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Kardeşine ister zalim ister mazlum olsun yardım et.” Ashab: “Ey Allah’ın Elçisi, mazlum iken yardım ederiz, peki zalim iken nasıl yardım edelim?” diye sordular. Şöyle cevap verdi: “Onun elini tutarsın (zulümden alıkoyarsın), işte bu, ona yardım etmektir.”
Sayfa 309 - Nida yayınları
1000Kitap
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Kavmine ve ailene karşı taassup gösterme. Sevgi başka şeydir, taassup (körü körüne bağlılık) başka şey. Bâtıl, bâtıldır; onu en sevdiklerimiz getirse bile. Hak, haktır; onu en nefret ettiklerimiz getirse bile.
Sayfa 309 - Nida yayınları
1000Kitap
Kuşku ile sevgi aynı kalpte uzun yaşamaz.
Sayfa 150·Kitabı okuyor
Onun gerçeği sevgi ve merhamet karşısında tek bir şey bilen- dünya üzerindeki kötülüğün üstünlüğüne ikna olmuş- zavallı bir polis memuresi olmasıydı.
Sayfa 15·Kitabı okuyor
Çoğu uygarlık korkaklık üstüne kuruludur. Korkaklığı öğreterek insanları uygarlaştırmak öyle kolaydır ki. Cesarete yönelten standartların çıtası alçaltılır. İnsanların iradesi kısıtlanır. İnsanların arzuları kontrol altına alınır. Ufuklara çit çekilir. Her hareket için kanun koyulur. Kaosun varlığı inkâr edilir. Çocuklara yavaş nefes almaları bile öğretilir. İnsanlar ehlileştirilir.
Sayfa 441·Kitabı okuyor
Alıntı