Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

yeşimmm

yeşimmm
@sglmysm
Kadında süslenme ışıkla, bilgiyle, kültürle ve faziletle olur. M. K. ATATÜRK Atauni | Tarih Öğretmenliği
öğrenci
Erzurum
1996
182 okur puanı
Nisan 2022 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
"İnsanlar, evet insanlar...ama onlarla pek ilgileniyor görünmüyorsunuz," diyorum. "Daima yalnızsınız, burnunuz daima bir kitabın arasında."
Sayfa 167Kitabı okudu
Reklam
480 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
70 günde okudu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürkİlber Ortaylı
8.9/10 · 11,3bin okunma
Acı gerçekler
~ Fakat dünyada sosyalist düşünce ve sosyalizm gerçeği kalkmış değil, daha doğrusu sosyalizmi yaratacak şartlar kalkmış değildir. Yerkürenin %80 zenginliği nüfusun %1'nin elinde. 1960'lardaki pembe ufuklara rağmen gıda meselesinin halledilemediği, yerkürenin gittikçe açlığa mahkûm olduğu, üstelik insanları sınıf ve millet ayırt etmeksizin ölüme götürecek bir çevre kirlenmesinin olduğu açıktır. ~
Sayfa 450 - Kronik KitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
" Tarihin akışını değiştiren, ona mührünü vuran veya büyük tehlikelere mâni olan liderler her memlekette çıkmazlar. Dolayısıyla Türkiye'ninki de az olacaktır. Nitekim Türklerin mareşalleri, büyük devlet adamları her asırda vardı. Fakat Atatürk dünya tarihinin de nadiren gördüğü bütünleyici bir yönetici, bir dehadır. Bugün halen özlemle anılıyorsa ve gönülden seviliyorsa, bu beyhude değildir... "
Sayfa 448 - Kronik KitapKitabı okudu
" ... bugün Atatürk'ü seven, anlayan insanlar daha eğitimli... "
Sayfa 448 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
" Cephede bile kitap okuyacak kadar gerçek bir kitap tutkunudur. Binlerce kitap okumuştur. Biraz da onun için büyük bir adamdır... "
Sayfa 429 - Kronik KitapKitabı okudu
Atatürk'ün Eğitime Verdiği Önem
" Eğitime çok önem veren cehalete düşman birisiydi. Milli Mücadele'nin en kırılgan dönemlerinde bile eğitim kongresi toplayacak ve bunu iptal etmeyecek kadar eğitimi önemsiyordu. Zirai ürünlerin ihracıyla geçinen bir ülkenin kıt imkânlarına rağmen yurt dışına talebe göndertmiştir. Sadece teknik dallar değil arkeoloji, filoloji ve hatta Bizans tetkikleri için de öğrenciler gönderildi. Arkeoloji için gidenlerden Ekrem Akurgal ve Hititoloji'nin babalarından sayılan Sedat Alp önemli bilginler oldular... "
Sayfa 427 - Kronik KitapKitabı okudu
" Çanakkale şehitlerinin ruhuna mutlaka her yıl dönümünde Kur'an okuturmuş... "
Sayfa 427 - Kronik KitapKitabı okudu
Atatürk ♡
" Büyük adamların pek azı böyledirler; ama daha azı vefatlarından sonra dahi özlenirler. Bizim özlediğimiz gibi... "
Sayfa 420 - Kronik KitapKitabı okudu
" Atatürk'ü sevmek, her Türk vatanperveri için milli bir ibadettir. " Celal Bayar
Sayfa 410 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Kesinlikle
" İnsanların kendi yaşam biçimlerini ve eğitimlerini seçme özgürlükleriyle laik düzenin yürümesi sağlanmalı, laiklik anayasa metninde kalmalıdır. "
Sayfa 383 - Kronik KitapKitabı okudu
yeşimmm tekrar paylaştı.
İstikbal göklerdedir.
Aziz ruhun şad olsun yurdumuzun değil sadece dünyanın ilk kadın savaş pilotu.
Cumhuriyetten Önce Anadolu'da Demiryolu Kimlerin Elindeydi?
" Eskişehir-Kütahya ve Afyon hattı Alman sermayeli demiryolu şirketlerinin elindeydi. Ama Aydın-Denizli üzerinden Afyon'a ulaşan demiryolu hattı bir başka istasyona bağlıydı ve İngiliz hattıydı. Afyon'dan sonra Konya Ereğli'ye kadar hat döşendi. Afyon'da iki istasyon vardı. Birisi, Almanların Anadolu Demiryolu Şirketi'nin elindeydi. İkincisi, Denizli'den uzanan İngiliz hattıydı... "
Sayfa 369 - Kronik KitapKitabı okudu
~ ... Taraftarlarının artmasına rağmen, Latin harflerinin kabulü sorunu, uygulamada cesaretsizlik nedeniyle hasıraltı edilmiştir Arap harflerinden memnun olmayanlar içinde Uygur harflerinin kabulünü savunanlar da vardır. Çağatay lehçesi ve Uygur harflerini çok iyi okuyan hükümdar, II.Bayezid Han'dı. ~
Sayfa 351 - Kronik KitapKitabı okudu
II. Abdülhamid Latin Alfabesi
~ Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan II. Abdülhamid'dir. Ona göre, "Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma-yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir." Sultan Abdülhamid, "Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur" demektedir. ~
Sayfa 350 - Kronik KitapKitabı okudu
yeşimmm tekrar paylaştı.
"Ben ülkesine hizmet etmenin her insanın kaçınılmaz bir görevi olduğuna ve bu düşünce olmaksızın insanla sığır arasında bir fark olmadığına inanıyorum."
Sayfa 10
1.030 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.