Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
KENDİNDEN ZUHUR...
1979'da Büyük Doğu Mimarı,
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
'in tarafımıza (
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
'na) ithafının başlangıcı: - "Hiç beklemediğim bir zamanda, hiç beklemediğim bir mekândan bir ışık fışkırdı... Daima böyledir. Allah'ın tecellileri, yapmacıksız ve zorlamasız, boynunuz bükük, köşenizde otururken görünüverir."
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
,
İbda Diyalektiği
İbda Diyalektiği
, sh 110, 4.Levha, -Şeriat-Tasavvuf ve Dünya Görüşümüz-, Kendinden Zuhur, İBDA Yayınları
Kerim-i Rahîm'in müsaade ettiği daire-i meşrua keyfime kâfi, lezzet-i hayatıma vâfidir. (Nur'un İlk Kapısı 25.sh - Risale-i Nur)
Reklam
Madem Ramazan o bayramdır; elbette bir derece, süflî ve hayvanî meşagilden insanları çekmek için oruca emredilecek. Ve o orucun ekmeli ise: Mide gibi bütün duyguları; gözü, kulağı, kalbi, hayali, fikri gibi cihazat-ı insaniyeye dahi bir nevi oruç tutturmaktır. Yani: Muharremattan, malayaniyattan çekmek ve her birisine mahsus ubudiyete sevketmektir. Meselâ: Dilini yalandan, gıybetten ve galiz tabirlerden ayırmakla ona oruç tutturmak. Ve o lisanı, tilavet-i Kur'an ve zikir ve tesbih ve salavat ve istiğfar gibi şeylerle meşgul etmek... Meselâ: Gözünü nâmahreme bakmaktan ve kulağını fena şeyleri işitmekten men'edip, gözünü ibrete ve kulağını hak söz ve Kur'an dinlemeğe sarfetmek gibi sair cihazata da bir nevi oruç tutturmaktır. (Ramazan İktisad Şükür 15.sh - Risale-i Nur)
Çünkü hakaik-i imaniye ve Kur'aniye içinde öyleleri var ki en büyük bir dâhî telakki edilen İbn-i Sina, fehminde aczini itiraf etmiş "Akıl buna yol bulamaz!" demiş. (Sikke-i Tasdiki Gaybî 231.sh - Risale-i Nur)
Sayfa 231Kitabı okudu
Eski Harb-i Umumî'den evvel ve evâilinde, bir vakıa-i sadıkada görüyorum ki: Ararat Dağı denilen meşhur Ağrı Dağı'nın altındayım. Birden o dağ, müthiş infilak etti. Dağlar gibi parçaları, dünyanın her tarafına dağıttı. O dehşet içinde baktım ki merhum validem yanımdadır. Dedim: "Ana korkma! Cenab-ı Hakk'ın emridir, o Rahîm'dir ve Hakîm'dir." Birden o halette iken baktım ki mühim bir zat, bana âmirane diyor ki: "İ'caz-ı Kur'an'ı beyan et." (Sikke-i Tasdiki Gaybî 226.sh - Risale-i Nur)
İbn-i Sina
"İlm-i Tıbb'ı iki satırla topluyorum. Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört-beş saat kadar daha yeme. Şifa, hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin mikdarı ye. Nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, taam taam üstüne yemektir." (Ramazan İktisad Şükür 43.sh - Risale-i Nur)
Reklam
"Hayırda ve ihsanda (fakat müstehak olanlara) israf olmadığı gibi, israfta da hiçbir hayır yoktur." (Ramazan İktisad Şükür 37.sh - Risale-i Nur)
ديدم: "آنا قورقمه! جنابِ حقّڭ أمريدر· او رحيمدر و حكيمدر." (Sikke-i Tasdiki Gaybî(Os.) 302.sh - Risale-i Nur)
TARİH MUHASEBESİ...
Tarihe mânâ veren hâlihazırdaki insan düşüncesi ve bu hususta
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
'in kronolojik tarih muhasebesi: - "İslâm'ın bizde nasıl bozulduğunu tarihî bir kronolocya içinde incelemek ve anlamak, İslâm bundan böyle ve en ileri dünya görüşü plânında ele geçecek olursa onu bir daha kaybetmemek olacaktır."
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
,
İbda Diyalektiği
İbda Diyalektiği
, sh 84, 3.Levha, -Tarih Görüşümüz-, İslâm ve Tarih Şuuru, İBDA Yayınları
Eğer sair teellümat-ı ruhaniye ise sabra, mücahedeye alıştırmak için Rabbanî bir kamçıdır. (Kastamonu Lâhikası 14.sh - Risale-i Nur)
Reklam
` İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder... (Sözler, sh. 315)🐠🏵
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.