Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Her Dava Adamının Bilmesi Gereken Basel Konferansı ve Siyonist Hedefler:
Theodor Herzl tarafından 1897'de Basel'de 1. Siyonist kongresi yapılırken bu toplantıda Herzl, Dünya Siyonist Teşkilatı'nın başkanı seçildi ve yaptığı açılış konuşmasında: "Biz Yahudi ulusunu barındıracak olan evin temelini atmak için buradayız" diyerek ana niyet ve hedefi ortaya koydu. Toplantıda Alınan dört maddelik ana kararlar: 1. Sultan Abdülhamit tahtan indirilecek. 2. Osmanlı Devleti yıkılacak. 3. İlk 50 yıl içerisinde İsrail devleti kurulacak. 4. 100 yıl sonra da yani 1997 yılında Büyük İsrail devleti kurulacak. Önce Osmanlı'dan İsrail Devleti'ni kurmak için para karşılığında toprak satın alınmak istendi. Osmanlıya bu topraklar karşılığında: 1.Osmanlı devletinin otuz üç milyon İngiliz altınına ulaşan borçlarının tamamının ödenmesi, 2. İmparatorluğu korumak için 120 milyon altın franka mal olacak deniz filosu yaptırılması 3.Devletin mali durumunu canlandırmak için otuz beş milyon altın lira borç vermesi teklif edildi. Fakat Sultan Abdulhamid, "Bu topraklar kanla alınmış- tır, ancak kanla verilir" diyerek bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Siyonist kongrede alınan dört maddelik ana kararların uygulamasına geçildi. Siyonistler bu kararlarını siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda adım adım uyguladılar. Bu adımların sonucunda õnce Emanuel Karasu'nun başında olduğu heyetin tebliği ile Sultan Abdulhamid tahttan indirildi. Sonrasında Osmanlı parçalandı, kongreden tam 50 yıl sonra da 1948 de İsrail devleti kuruldu. Geride tek hedef kalmıştı o da vaat edilmiş topraklar üzerinde başkenti Kudüs olan büyük İsrail Devleti'nin kurulmasıydı.
1.Dünya Savaşı'nda düşman Çanakkale Boğazını zorlarken hükümetin Anadolu'ya taşınması düşünülmüş ve bu konu ak sultan 2.Abdülhamit'e iletilmiştir. Abdülhamit'in cevabı; Ceddin Fatih Hazretleri İstanbul'u alırken son Bizans İmparatoru şehirden kaçmayı düşünmemiş, ordusu başında ölmüştür. Biz, Bizans İmparatorları kadar da mı olamıyoruz ki bu şehri bırakmayı düşünüyoruz? Osmanlı Hanedanı İstanbul'u terk ederse bir daha oraya dönemez. Muhterem biraderime söyleyin: İstanbul'dan bir adım bile dışarı atamam!
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
324 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
"Kızıl Sultan " Abdülhamid
Esere başlamadan önce üzerinde fazlasıyla durduğum Abdulhamit dönemine değinmek istiyorum . II.ABDÜLHAMİD DÖNEMİ; Tahta geçen II. Abdülhamid Osmanlı Devleti'nin 34. Padişahı ve 113. İslam halifesidir .(1876-1908) yılları arasında 33 yıllık bir hüküm sürmüştür. Kanun-i Esasi'nin hazırlandığı , meşrutiyetin ilan edildiği ,
Kaplanın Sırtında
Kaplanın SırtındaZülfü Livaneli · İnkılap Yayınevi · 20229,7bin okunma
Ben öksüz bir çocuktum, benim ne şartlar altında yetiştiğim daima unutuluyor! Sultan 2. Abdülhamit Han
Bu kitap yazıldıktan ve okunduktan kısa bir süre sonra Herzl hayata gözlerini yumuyor. Bu kitaptan bir yıl önce Herzl Sultan 2. Abdülhamit'ten büyük bir meblağ teklif ederek Filistin'i istemişti. Bu kitaptan yaklaşık elli yıl sonra, tıpkı Herzl'in dediği ve istediği gibi İsrail Yahudi Devleti kuruluyor ve tüm dünyanın canını yakan İsrail - Arap mücadelesi başlıyor. Bu kitap yazıldığı sıralarda, Herzl 'Birinci Dünya Siyonist Kongresi' ne başkanlık yapıyor ve Kongre'den beş yıl sonra Filistin'e ilk göçler gerçekleşiyor.
Padişaha ilk suikast
Saltanat arabasıyla Hamidiye Camii’ne cuma namazına gelen Sultan 2. Abdülhamit namaz çıkışında Şeyhülislam Cemaleddin Efendi’yle konuşurken, bombalı araba patladı. Olayda Sultan yara almadan kurtulurken, 26 kişi öldü, 58 kişi yaralandı, 20 at da telef oldu.
Reklam
Sevgili Alev Sezer'in ölümüyle başladı 97'nin eylül ayı. Ölüm düşündürücü aylardandır, bu sıfır dokuzuncu ay. Doğanın da ölümü eylül. Eylüllerde ölüyor, her mart yeniden doğuyor doğa Kimler ölmemiş ki eylülde? Turgeniyev, Kanuni Sultan Süleyman, Richard Strauss, Şinasi, Dante, Afred de Vigny, Şarlemayn, Ahmet Rasim, Virgilius, Yavuz Sultan Selim, Bela Bartok, Pasteur, Emile Zola, Dvorjak, Fahrenheit, Simenon, Ruhi Su, Zeki Müren eylülle bu dünyadan göç edenlerin bir bölümü… Diyelim ki en tanınmış ölüler. Tanınmayanlar çoğunluktadır. Felaketsel açıdan da bol gollü geçiyor eylül. 1939 eylülünde Ingiltere ve Fransa, Almanya'ya savaş açıyor. Almanya Polonya'yı istila ediyor. 2.Dünya savaşı şenlikleri başlıyor. Sivastopol'un düşüşü, büyük Londra yangını, Japonya'ya giden Ertuğrul gemisinin batışı, 1563 İstanbul sel felaketi, Trablus savaşı, Patrona Halil isyanı, İran-Irak savaşı, 2. Abdülhamit'in doğumu, eylülde olmuş felaketlerin kimileri.
Sayfa 320 - Ortaoyuncular YayınlarıKitabı okudu
2. Hamid Devri Valisi Nuri Paşa
Hükümet karşıtı faaliyetler yürüten bu tehlikeli merkezi ortadan kaldıracak başka bir olanak göremeyen Abdülhamit, 1907 Şubat'ında yeni ödünler vermek zorunda kaldı. "Sultan, halk hareketini durdurmanın olanaksız olduğuna inandıktan sonra, diye yazıyordu Zinovyev. Geçen şubat ayının başında halkın uzun süredir ağırlığından şikayet ettiği
Sayfa 249
2. Hamid Osmanlı Donanması'nı Neden Çürümeye Terketti?
Sofya' da yayınlanan ve "Abdülhamit Rejiminin Zorbalığını Ortaya Çıkaran Gazete" alt başlığıyla çıkan Feryad gazetesi, Rusya'daki devrim olaylarına değindiği 2 Kasım 1905 sayısında, bu olayların "halkının örnek alacağından, askerlerininse silahlarını kendisine doğrultacağından korkan" Sultan Abdülhamit'i çok ürküttüğünü yazıyordu (99, No:3). Gerçekten de Abdülhamit ve çevresi, Rusya'daki devrimci olaylardan ve özellikle de Rus donanmasındaki ayaklanmadan ciddi korkuya kapılmışlardı. Abdülhamit'in özel yazmanı Tahsin Paşa, anılarında, "Potemkin" zırhlısındaki denizcilerin ayaklanmasının, Türk askerlerinin bu örnekten esinlenebileceğinden endişelenen sultanın iyice huzurunu kaçırdığını yazıyordu. "isyancı geminin mürettebatının istediği şekilde hareket ettiği" düşüncesi, sultanı tam anlamıyla uykularından ediyordu. İsyancı gemi İstanbul Bağazı'ndan geçmeye kalkabilir diye boğazların savunmasını güçlendirmek için önlemler alınmıştı.
Sayfa 242
515 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.