Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bilgelik Aforizmaları
Akıllı insan nedir? Akıllı biri olmamızı davranışlar mı etkiliyor? Sıradan, normal biri gibi gözüktüğümüzde toplumda akıllı mı oluyoruz? Çoğumuz bize deli diyecekler diye davranışlarımızı kısıtlıyor ve toplumda farklı davranışlar sergileyenlere deli diyoruz. Sürüden ayrı hareket eden ve farklı düşünen, deli oluyor. Sürü psikolojisi böyle bir şey!
Sayfa 27 - Luna Yayınları
Çünkü dostum, bu hayat yalnızca sürüden aynı olanlarla döner. Ayrı kalmak istiyorsan bile kendine yeni bir paralel dünyanın içerisinde yer bulmaya çalışma. Çünkü, gitmek dahi varamamaktır aslında.
Reklam
'Başkalarının gözleri zindanlarımız, düşünceleri kafeslerimiz' demiş Virginia Woolf. Dışarıdaki insan selinden ayrı düşmemek, sürüden ayrılmamak için içimizdeki kaç sahici sesi bastırdık kim bilir? 'Kendisine doğruyu söyleyemeyen başkasına da anlatamaz'.
İnsan ve Devlet / Osman PAMUKOĞLU
Sürüden ayrılanı kurt kapar."Güzel!.. Ayrılmayanı da keserler!.. Sürüden ayrı düşen koyuna her zaman kurdun saldıracağını düşünmek ahmaklıktır.Koyun, özgürce bir takım sıkıntılara katlanabilir...Ama senin kasaba gideceğin kesin... İnsan ve Devlet / Osman PAMUKOĞLU
91 syf.
10/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
#kitapyorumu Hepinize merhaba arkadaşlar. Şimdi sizlere bir aforizma yazarak onun hakkında olan düşüncelerimi söylemek isterim. Amacım her ne kadar basit bir metin olsa da, üzerine düşünüldüğünde ortaya neler çıkacağını görmenizi istedim. Yazarımız belki ileriki zamanlarda bu basit dili belki kavram ve terim kullanarak zorlaştırabilir. İleriki
Bilgelik Aforizmaları
Bilgelik AforizmalarıYamaç Erdoğan · Luna Yayınları · 022 okunma
Çocuğum
Çocuğum! Sen bazen kim olduğunu bulmaya çalışıyorsun. Etrafındaki dünya ise senin sürüden ayrı olmanı istemiyor. Belki çocuk ruhun çocuk bedeninden daha özgür. O yüzden hayal kuruyorsun. Ama yaşadığın sokakların çizilmiş sınırları var. Yaşadığın evin görünmez dikenli telleri var. Yaşadığın ülkenin daha sen doğmadan senle ilgili yargıları var. Yaşadığın dünyanın adaleti belirliyor senin değerini. çocuksan sus istiyorlar ve konuşmak senin kendini keşfedişin olacakken sözlerini kendi boğazında düğümlüyorsun.
Sayfa 27 - Gökhan ÇınarKitabı okudu
Reklam
“En hareketli olanlarımız, sıkılma eşiği en düşük olanlarımız" diyor Lars Svendsen. Sıkıntı hâlinde zaman geçmez, insan zamanı hisseder. İçi anlamlı bir biçimde doldurulamayan ve giderek uzayan zaman, acı verici bir sıkıntıya dönüşür. Sıkıldığımızda zamanla bir meselemiz vardır, onunla ne yapacağımızı bilemeyiz. Sıkıntı varlığı zamana hapseder. Can sıkıntısı ve boş zaman dehşetinden, sürekli meşgul olarak kaçmak istiyoruz. Anahtar kelime: verimlilik. Iyi de; hayal kuramayan, aylaklık edemeyen, sürüden ayrı düşünemeyen, itiraz hakkını kullanamayan, kapıyı çekip çıkamayan biri baştan aşağı verim olsa ne olur?
Kemal SayarKitabı okudu
409 öğeden 261 ile 270 arasındakiler gösteriliyor.