9/10
·160 syf.··
2026 21. kitabı
·
33 saatte okudu
·
Okunma: 10 Haziran 2026 17:34
Livaneli, Mardin’in çok kültürlü atmosferini öylesine canlı bir şekilde aktarmış ki okurken kendinizi o sokaklarda yürüyormuş gibi hissediyorsunuz. Özellikle Meleknaz’ın hikâyesi, savaşların ve çıkar çatışmalarının en ağır bedelini çoğu zaman kadınların ödediğini bir kez daha hatırlatıyor. Kitabı okurken beni en çok etkileyen şey, yazarın büyük toplumsal meseleleri tek bir insanın hikâyesi üzerinden anlatabilmesi oldu. Haberlerde sayılar ve başlıklar olarak gördüğümüz göç, savaş ve mültecilik kavramları, bu romanda bir yüz ve bir ses kazanıyor. Bu yüzden Huzursuzluk yalnızca okunup bitirilen bir kitap değil, insanın uzun süre zihninde taşıdığı bir eser. Romanın dili sade ama etkisi derin. Gösterişli cümlelere ihtiyaç duymadan okuru duygusal olarak yakalıyor. Son sayfayı kapattığımda geriye sadece karakterlerin hikâyesi değil, dünyanın farklı köşelerinde yaşanan acılara karşı duyduğum sorumluluk hissi de kaldı. Huzursuzluk, adının hakkını veren bir roman; çünkü okuru rahatsız ediyor, düşündürüyor ve bazı gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyor. Benim için uzun süre etkisinden çıkamayacağım, insanın kalbine dokunan çok özel bir okuma deneyimi oldu.
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,6bin okunma
Freud Etkisi Altında Kalmış Bir Kitap: Geçmişe Yolculuk
6/10
·56 syf.··
2026 2. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 09 Haziran 2026 21:01
İnsanların Zweig'ın kitaplarını hevesle okumasına ve beğeniyle karşılamalarına hep özenmişimdir; ama bu hissi şu ana kadar okuduğum hiçbir kitabında da yaşayamamışımdır (ki bu okuduğum 3.
Geçmişe YolculukStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202533,6bin okunma
Reklam
Tolstoy'un inanç sancısı
Puan vermedi·96 syf.··
2026 3. kitabı
İtiraflarımİtiraflarım Kitabı okurken şunu anladım, insan hayatının her döneminde inanmaya ihtiyaç duyuyor. İsyanı da bunun için imanı da bunun için. Küçükken ona öğretilen öğretileri bırakıp başka bir yol seçmiş, felsefe ile bir şeyleri açıklamış, aklını kullanmış ama kalbini geride bıraktığı için acı çekmeye devam etmiş. Ün ve para sevdası ile yola çıkmış yine tatmin olamamış. Köylülere Avrupada öğrendiği şeyleri öğretecekken onlar ona inanç ile nasıl yaşanır'ı öğretmiş. Açıkçası kitap boyunca Tolstoy'un ruhunun sancılarını en derinde hissettim ve ona demek istediğim tek bir şey vardı, kalbine bak. Kalbini gören, Rabbini görür.
İtiraflarımLev Tolstoy · Antik Kitap · 201629,2bin okunma
Zola Anadolu'da
Puan vermedi·264 syf.··
2026 25. kitabı
Aslında Orhan Kemal, karakteri Hülya vasıtasıyla kitabın belli yerlerinde bize ne okutmak istediğini anlatıyor. "Aynı Zola'nın anlattığı mahalleler gibi..."
Devlet KuşuOrhan Kemal · Everest Yayınları · 2020920 okunma
9/10
·104 syf.··
2026 56. kitabı
·
6 saatte okudu
·
Okunma: 10 Haziran 2026 17:27
Konu çeşitliliği bakımından eşsiz bir yazar olan London'dan bu sefer de boks ve boks sporunda dönen kirli oyunlar üzerine oldukça akıcı, heyecanlı, tek oturuşta bitirilecek, film tadında bir eser.
Cehennem CanavarıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20261,699 okunma
Momo
Puan vermedi·304 syf.··
Beğendi
·
2026 8. kitabı
Herkese Merhaba <3 Bugün çok severek okuduğum Momo’nun yorumuyla geldim. <3 Konusundan kısaca bahsetmem gerekirse; Momo adında kimsesiz küçük bir kız, bir kentteki tiyatro harabelerine yerleşir. Zamanla bu kentteki tüm insanlarla dost olur. Momo insanları dinlemesiyle kısa sürede çevrede nam salar. Hatta ‘sen bugün Momo’ya bir uğra’ diye kalıplaşmış bir cümle gezer tüm insanların dilinde. Genç, yaşlı, çocuk demeden herkesle dost olur Momo ve onları can kulağı ile dinler. Bir zaman sonra tüm yetişkinler Momo’yu görmeye gelmez olur. Hiç kimsenin onunla konuşacak zamanı kalmamıştır. Buna sebep olanlar ise zaman tasarruf şirketinde çalışan duman adamlardır. Duman adamlar insanlardan çaldıkları zamanla hayat bulurlar. Duman adamları durduracak tek kişi ise koca yürekli küçük kız Momo’dur. Momo ve geleceği görebilen küçük kaplumbağası zamanı tekrar insanlara ulaştırabilmek için duman adamlarla bir savaşa girerler. Peki Momo zamanı ve dostlarını kurtarabilecek midir? Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Yaz aylarında okuma hevesimiz kışa göre daha az oluyor. İşte tam bu aylarda keyifle okunabilecek soluksuz bir macera… Tüm okurlara kesinlikle tavsiye ederim. OKUYUN OKUTUN Kitapla Kalın Sevgiler <3
Edebiyat
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,1bin okunma
Reklam
Reklam