Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nur İşcan

Nur İşcan
@todoshi
4 okur puanı
Kasım 2018 tarihinde katıldı
Yıllardır taktığım 'Carpe Diem' kolyeme internette gördüğüm yine aynı isimli bilekliği alıp onu da yıllarca takım olarak kombinledim:) Anlamını biliyordum tabii ki ama neden bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. Okulda bir etkinlik için girişe hoşunuza giden bir sözü yazın diye köşe yapmıştım. Yeni yıla çok yakındık bu yüzden birçoğu yeni yıl ile ilgili dileklerini yazmışlardı:) Tamamını okumak güçtü ama aralarından bir tanesi dikkatimi çekmişti ya da algıda seçicilik olarak mühendis kelimesi :p “Tıp, hukuk, işletme, mühendislik... Bunlar asil meşgalelerdir ve hayatı sürdürmek için gereklidir. Ama şiir, güzellik, romantizm, aşk... Bunlar, hayatı uğruna sürdürdüğümüz şeylerdir. “ Dedim ne kadar mantıklı ve güzel bir söz! Hemen internete yazdım ve "Ölü Ozanlar Derneği" kitabına ait olduğunu buldum. Bir film/dizi eğer kitaptan uyarlamaysa ilk başta kitabını okuyup daha sonra seyretmeyi tercih ediyorum. Bu filmde listeye eklendi ama sıra ne zaman ona gelir bilinmez.. Son olarak, teşekkürler Bay Keating! :)
Reklam
"Vaktiyle bir Atsız varmış derlerse ne hoş, Anılmakla hangi ruh olmaz ki sarhoş!" Daha önce de belirttiğim gibi ne yazık ki şiirle çok geç tanıştım, çok geç şiir sevmeye başladım.. Atsız'dan okuduğum ilk şiir olan 'Kahramanların Ölümü' beni fazlasıyla etkilemişti, tabi bunda 'Dağ' filminin etkisi de çok büyük:) En beğendiğim şiiri ise şüphesiz 'Geri Gelen Mektup' oldu :) O zarf açılsaydı, o şiir okunsaydı Atsız'dan etkinlenmemesi mümkün olur muydu? "Hasret sana ey yirmi yılın taze baharı, Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı. Dinmez! Gönülün, tapmanın, aşkın sesidir bu! Dinmez! Ebedi özleyişin bestesidir bu! Hasret çekerek uğruna ölmek de kolaydı, Görmek seni ukbadan eğer mümkün olaydı."
'Kelime Oyunu' programından etimolojiye merak salmıştım. Yazarın kendisini de bu kitabı çıkartmadan önce Twitter'dan takip ediyordum, orda da ara ara kelimelerin nerelerden geldiğini yazıyordu. Alanım olmadığı için çok ayrıntılı olmayan ama neyin nerden geldiğini de sıkmadan, eğlendirerek anlatan bi kitap arayışındayken bu kitabın çıkması beni çok mutlu etmişti. Fuardayken de kitabımı imzalatma şansı bulabildim, fazlasıyla güler yüzlü birisi :) Bir yolculuk için gayet güzel bir alternatif olabilir, keyifli okumalar dilerim :)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Lisedeyken sayısal grubu tercih etmiştim. Nerdeyse her sayısalcı gibi alan dersleri dışındaki dersleri pek önemsemiyodum, ne yazık ki :( Edebiyat dersini de hocam yüzünden pek sevemezdim, şiirlere hep bi mesafem vardı. O dönem müdürümüz değişmiş yeni müdürümüz de edebiyat öğretmeniydi. Bizimle daha yakın olabilme açısından hem de tanımamız açısından ara ara derslere girerdi. Bir sefer girdiğinde biraz sohbet ettikten sonra şiir okudu sanırım onun sesinden, onun anlatımından sonra sınıftakilerin bütün çoğunluğu(ben de dahil) edebiyat dersine ısındık, şiir sevmeye başladık. Okuduğu şiir 'Göğe Bakma Durağı' idi.. Ondandır ki bu şiirin yeri bende hep ayrıdır, beni şiire ısındırdığı için. Kitap ismi de içindeki en güzel şiirden almış :)
*Amin Maalouf'un okuduğum ilk kitabı. 'Ezel' dizisinde görüp almıştım ama ancak okuma fırsatı bulabildim. *Nizamülmülk, Hasan Sabbah ve Hayyam'ın kurgu hikayesi. Bu 3 karakterden başlayıp İran'daki devrime kadar uzanan yolculuk.. Kitap bölümler halinde oluşuyor. İlk 2 bölüm gayet sürükleyici son 2 bölüm ise İran'ın tarihi hakkında. Kitapta