Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ben deee
Şimdiye kadar bize hep "parayla saadet olmaz" dediler ama bunu yaşayarak öğrenmek istiyorum...
Sayfa 34 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Hayatımızı yaşayarak, ölümü besliyoruz. Doğru olmasına karşın, bu, öğrenmemiz gereken gerçeklerden sadece biriydi. Naoko'nun ölümünden öğrendiğim ise şuydu: Hiçbir gerçek, bir sevdiğimizi kaybettiğimiz zaman duyduğumuz kederi gideremez. Hiçbir gerçek, hiçbir samimiyet, hiçbir güç, hiçbir nezaket bu acıyı geçiremiyor. Tek yapabileceğimiz şey, üzüntüyü sonuna dek yaşamak ve sonunda bundan bir şey öğrenmek, ama her ne öğrenirsek öğrenelim, bir sonraki beklenmedik üzüntüde bir yardımı olmuyor.
Reklam
"Şimdiye kadar bize, parayla saadet olmaz dediler ama bunu yaşayarak öğrenmek istiyorum Osman. "
Storytel Sesli Kitap
Her şeyi ille de yaşayarak öğrenmek zorunda değiliz ama değil mi? Buna bir ömür yetmez ki hem zaten.Başkalarının deneyimlerinden de dersler çıkararak yaşamaya devam etmek daha akıllıca geliyor bana.
Şimdiye kadar bize hep “parayla saadet olmaz” dediler ama bunu yaşayarak öğrenmek istiyorum, hiç bilmiyorum Osman.
İletişim Yayınları
Bilmiyorum Osman
... Şimdiye kadar bize hep" parayla saadet olmaz" dediler ama bunu yaşayarak öğrenmek istiyorum, hiç bilmiyorum Osman...
Sayfa 34 - İletişim
Reklam
Nereden geldiğimizi hemen unutup nereye gittiğimizi merak bile etmeden, günübirlik yaşayarak çoğu kez birbirinin aynısı olan şeyi yaptık; bir dünyadan gelip diğerine gittik. Yemekten, birbirimizle mücadele etmekten, sürüye gücümüzü kanıtlamaya çalışmaktan daha başka yaşama nedenleri olduğunu öğrenmek için kaç yaşamdan geçmek zorunda kaldık, bir fikrin var mı Jonathan?
147 syf.
·
Puan vermedi
·
7 saatte okudu
Herkese selamlar,
Richard Bach
Richard Bach
tarafından 1972 yılında yazılan masal tadında bir öykü olan "
Martı Jonathan Livingston
Martı Jonathan Livingston
" kitabı ile geldim. Yazar kitaptaki martı ile, özgürlüğe kavuşmak, kişiyi sınırlayan gelenek, otorite, batıl inanış ve kurallar gibi bir takım engelleri yıkarak mükemmelliğe ulaşmak isteyenlerin çabasının hikâyesidir. İnsanlığı güzel bir şekilde eleştiren ve ders verici nitelikte yazılmış dünya edebiyatında önemli bir yeri olan kitaptır. Martı kitabının okura verdiği en önemli mesaj; Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi özgür olabiliriz ! Unutmayın ki; Öğrenmenin sınırı yoktur. Kitaptan Alıntılar; *Farklı olmayı öğrenmiş birinin böyle sıradanlığı onaylayan sözler vermeye ihtiyacı yoktur. *Diğerleri gibi olmak bu kadar mı zor ? *Yaşamak için ne çok neden var! * Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi özgür olabiliriz ! *Öğrenmek istediğim şeyleri onlarla paylaşmak, ufkumuzun hiç de dar olmadığını göstermek istiyorum. * Yaşamak için bir nedenimiz olmalı; öğrenmek, keşfetmek, özgür olmak gibi. *Nereden geldiğimizi hemen unuttuk nereye gittiğimizi merak bile etmeden, günübirlik yaşayarak çoğu kez birbirinin aynısı olan şeyi yaptık. * Yaşama amacımızın mükemmeli bulma ve onu açığa çıkarma olduğunu anlamak lazım. *Rakamlar sınırları belirler; iyinin, mükemmelin sınırları yoktur. * Eğer ne yaptığını iyi biliyorsan her zaman başarırsın. Başarmak için ne yaptığını bilmek gerek.
Martı Jonathan Livingston
Martı Jonathan LivingstonRichard Bach · Epsilon Yayınları · 201967,1bin okunma
"... binlerce, binlerce martı var, biliyorum." diyerek başını salladı Sullivan."Bildiğim tek yanıt, senin milyonda bir rastlanan ender kuşlardan olduğun Jonathan. Yola çıkanlarımızın çoğu çok yavaştı. Nereden geldiğimizi hemen unutup nereye gittiğimizi merak bile etmeden, günübirlik yaşayarak çoğu kez birbirinin aynısı olan şeyi yaptık; bir dünyadan gelip diğerine gittik. Yemekten, birbirimizle mücadele etmekten, sürüye gücümüzü kanıtlamaya çalışmaktan daha başka yaşama nedenleri olduğunu öğrenmek için kaç yaşamdan geçmek zorunda kaldık, bir fikrin var mı Jonathan? Binlerce Jon, on binlerce! Ardından, mükemmellik diye bir şeyin varlığını fark edene kadar yüzlerce yaşam daha... Yaşama amacımızın mükemmeli bulma ve onu açığa çıkarma olduğunu anlamak için diğer yüzlercesi daha yaşandı. Şimdi de aynı kural geçerli, tabi ki diğer dünyayı bir öncesinde öğrendiklerimizle kurarız. Fakat hiçbir şey öğrenilmemişse, sonraki yaşam öncesinin aynısı olacaktır; aynı sınırlar ve kazanmak için yüklenilen aynı sıkıntılar..."
Ömrün Sadakası
“Yaşayarak öğrenmek bedeli en yüksek öğrenme biçimidir.”
Sayfa 45 - La EdriKitabı okudu
Reklam
Yaşayarak öğrenmek, bedeli en yüksek öğrenme biçimidir.
Yola çıkanlarımızın çoğu çok yavaştı. Nereden geldiğimizi hemen unutup nereye gittiğimizi merak bile etmeden, günübirlik yaşayarak çoğu kez birbirinin aynısı olan şeyi yaptık; bir dünyadan gelip diğerine gittik. Yemekten, birbirimizle mücadele etmekten, sürüye gücümüzü kanıtlamaya çalışmaktan daha başka yaşama nedenleri olduğunu öğrenmek için kaç yaşamdan geçmek zorunda kaldık, bir fikrin var mı Jonathan? Binlerce Jon, on binlerce! Ardından, mükemmellik diye bir şeyin varlığını fark edene kadar yüzlerce yaşam daha. Yaşama amacımızın mükemmeli bulma ve onu açığa çıkarma olduğunu anlamak için diğer yüzlercesi daha yaşandı. Şimdi de aynı kural geçerli, tabii ki diğer dünyayı bir öncesinde öğrendiklerimizle kurarız. Fakat hiçbir şey öğrenilmemişse, sonraki yaşam öncesinin aynısı olacaktır, aynı sınırlar ve kazanmak için yüklenilen aynı sıkıntılar...
Sayfa 58 - Epsilon Yayınevi (7. Baskı-Ekim/2018)Kitabı okudu
Nereden geldiğimizi hemen unutup nereye gittiğimizi merak bile etmeden, günübirlik yaşayarak çoğu kez birbirinin aynısı olan şeyi yaptık; bir dünyadan gelip diğerine gittik. Yemekten, birbirimizle mücadele etmekten, sürüye gücümüzü kanıtlamaya çalışmaktan daha başka yaşama nedenleri olduğunu öğrenmek için kaç yaşamdan geçmek zorunda kaldık, bir fikrin var mı Jonathan ?
1.133 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.