Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Fırat Pürselim

Mehmet Fırat PürselimSakarmeke yazarı
Yazar
8.5/10
112 Kişi
519
Okunma
34
Beğeni
4.816
Görüntülenme

Hakkında

1975 yılında Antalya’da doğdu. Üsküdar Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık yapmakta ama içine huzursuz bir cin kaçtığı için rahat batmakta, yazar olmaya heveslenmekte. İlk kitabı Hayat Apartımanı, 2012 Naim Tirali Öykü Ödülü’ne layık görüldü. İlk romanı Emanetimdeki Hayatlar 2014 yılında çıkacak ama hep öykücü kalmaya niyetli. Çeşitli çok yazarlı kitap projelerinin yanı sıra Bağzı Şeylere Öyküler seçkisinde de bir öyküsüyle yer aldı. Çocuklar için Doğa Öyküleri serisi hazırlamakta, serinin ilk kitabı Flamingo Çocuk raflara çıktığından beri çocukların avuçlarına konan bir tüy olmaya çalışmakta. Dergilerde, gazetelerde, kitap eklerinde öykü, eleştiri, deneme, kitap tanıtımı ve diğer türlerde yazıları yayınlandı. Uzman Tv’de kitap tanıtımı programları yaptı. Yeşil Gazete’de düzenli olmayan bir süreklilik içinde kitaplar ve edebiyata dair yazılar yazmakta.
Unvan:
Hukukçu, Yazar
Doğum:
Antalya, Türkiye, 1975

Okurlar

34 okur beğendi.
519 okur okudu.
11 okur okuyor.
165 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Gelme demenin aslında gel demek olduğunu belki anlarsın diye gel'leri hep uzun tuttum da, me'leri bir solukta söyledim. Gelmedin yine de.
Sayfa 73 - Dört MevsimKitabı okudu
Ne çok böyle evlilik var kimbilir :((
Yaşlanmakla tüm kızlarda beğenilecek bir yan bulabilme arasında bağlantı var mıydı gerçekten? Karım hep, 'Sen beni nasıl beğendin de aldın?' derdi gençliğimizde, sesinde bir gururla. Allah için o zamanlar çok güzeldi. Artık güzel değil mi, beğenmiyor muyum? Uzun zamandır ona o gözle bakmıyorum ki; bol eşofmanları, yemek kokan saçları, sarkan etleri... Kardeşimmiş, ablammış, annemmiş gibi geliyor artık bana. Bir zamanlar o işi nasıl yaptiğımızı bile anlamıyorum? Çocukları nasıl yaptığımızı? Sanki yatağın ortası mayınlanmış gibi... aynı odada, aynı yatakta, aynı hayatta birbirine değmeden yaşayan iki yabancı gibiyiz...
Sayfa 31 - Eski Günlerdeki GibiKitabı okudu
Reklam
Bir ev ne zaman ölür? Yıkılınca mı, temellerinden sökülünce mi? Bir evin kalbi neresinde atar? Odalarında mı, duvarlarında mı? Bir ev neden içinde yaşayanların mutlulukları gibi acılarına da ortak olur? İnsanlar taşınıp gittikleri halde, ev neden her şeyi hatırlamaya devam eder? Pencerelerine yansıyan görüntüler, koridorlarında yankılanan sesler neden silinip gitmez? Sahi bir ev ne zaman ölür?
Sayfa 192 - Hayat ApartmanıKitabı okudu
Edip Cansevervari mi olmuş biraz :))
Sözleri güzel yapan aslında ne söylediğin değil, nasıl söylediğindir.
Sayfa 24 - Akılsız SokratesKitabı okudu
Hırkası koltuğun kenarında durduğu halde alıp giymiyordu. Çünkü biliyordu ki, yürek üşümesini sevgilinin sıcağından başka hiçbir şey gideremezdi.
Sayfa 83 - Balkon, Pencere ve KapıKitabı okudu
Günümüz Anlatıcıları
Günümüzün Anlatıcıları: Mehmet Fırat Pürselim İle Müzeyyen Çelik K. söyleşisi Kişiyi yazmaya yönelten temel etken hayaller mi yoksa gelişen şartlar mı? Ya da diğer bir etken... Sizde hangisi daha etkili oldu? Yazarlık hayalimdi ama yazdıklarım şartların geliştirdikleri. İlk kez yazar -aslında ilk hayalim şair olmaktı, ama orada dikiş tutturamayınca ufak tefek tadilatlarla paltonun içine girmeyi becerdim- olmayı ortaokulda bir arkadaşımın şiiri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ödül aldığı için tahtaya çıkartılıp alkışlatıldığı zaman düşündüm. Havalı bir şeymiş bu yazmak dedim, kendi kendime. Yazdıkça havalı olmak bir yana epeyce zahmetli olduğunun farkına vardım ama bu arada zehir bünyeme karışmıştı ve onsuz yapamaz olmuştum. Yıllar yıllar boyu yazarlığın hayalini kurdum. İlk kitabımın çıktığının, söyleşide neler söyleyeceğimin, ödül konuşmasında kimlere teşekkür edeceğimin hatta ne giyeceğimin bile. Bitmeyen bekleme süreçlerinde bu hayal beni ayakta tuttu. Düştükçe elimden tutup ayağa kaldırdı, sırtımı sıvazladı, kulağıma yazabildiğimi fısıldamaktan asla vaz geçmedi. İlkçağ filozofları, evrenin kökenini sorgulayıp durmuşlar, kimi ateş demiş, kimi su, kimi de toprak. Bence önce hayal vardı. Yazdıklarımsa hayat oldu. Söyleşinin devamı için: kitaphaber.com.tr/gunumuzun-anlat... Günümüz Anlatıcıları: Mehmet Fırat Pürselim ile Müzeyyen Çelik K. söyleşisi Kitap Haber aracılığıyla.
Emanetimdeki Hayatlar ya da Acı Defteri
Emanetimdeki Hayatlar ya da Acı Defteri
Akılsız Sokrates
Akılsız Sokrates
Hayat Apartımanı
Hayat Apartımanı
Sakarmeke
Sakarmeke
Mehmet Fırat Pürselim
Mehmet Fırat Pürselim
Müzeyyen Çelik
Müzeyyen Çelik
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Akılsız Sokrates'i okumaya başladığım ilk andan itibaren ben neden bu zamana kadar Mehmet Fırat Pürselim okumadım diye kendime çok kızdım. Neyse ki daha da geç olmadan bu güzel kalemle harika bir öykü kitabıyla tanışmış oldum. Akılsız Sokrates, 2017 Türkan Saylan Sanat Ödülü ve 2017 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü almış ödüllü bir kitap.
Akılsız Sokrates
Akılsız SokratesMehmet Fırat Pürselim · İthaki Yayınları · 2022221 okunma
82 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 saatte okudu
21 Mart Dünya Şiir Günü
Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü. Ben de son zamanlarda okuduğum, henüz çiçeği burnunda, dumanı üzerinde bir şiir kitabıyla, Çolak Melek'le selamlamak istedim bu güzel günü. Çolak Melek öyküleri ile tanıdığım, çok severek okuduğum, ne yazsa okurum dediğim yazarlarımdan sevgili Mehmet Fırat Pürselim'in 90'lı yıllardan günümüze uzanan
Çolak Melek
Çolak MelekMehmet Fırat Pürselim · Pikaresk Yayınevi · 20242 okunma
168 syf.
9/10 puan verdi
·
28 saatte okudu
Sakarmeke
Sakarmeke sulak alanlarda yaşayan, yaklaşık 40 cm boyunda bir kuş türü. Gövdesi siyah, gagası ve alnı beyaz bir su kuşudur. Halk arasında yaban kazı olarak bilinir. Kitap boyunca hemen her öyküde bir kuş kanat çırpması ve cıvıltısı duyacaksınız. Pürselim'in kalemi ile Akılsız Sokrates kitabı vesilesiyle tanışmıştım, kendisi avukat olduğu
Sakarmeke
SakarmekeMehmet Fırat Pürselim · İthaki Yayınları · 2020179 okunma