Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Volkan Gümüş

Volkan GümüşAgnostisizm yazarı
Yazar
7.5/10
135 Kişi
817
Okunma
10
Beğeni
4.813
Görüntülenme

Volkan Gümüş Yorumları ve İncelemeleri

Volkan Gümüş yorumları ve incelemelerini, Volkan Gümüş kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Volkan Gümüş puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
120 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
ÖFKE VE ŞİDDET HER ZAMAN CEZASINI BULUR.
Herkese merhaba. Öncelikle bu incelemeyi yazıp yazmama konusunda biraz kararsız kaldığımı itiraf etmeliyim. Nedenine gelecek olursam, birincisi yeterince felsefî ve siyasî bilgimin olmamasıdır. Hiçbir şekilde iddialı olamam bu konuda. Sadece şahsî düşüncemi ifade etmekle yetinebilirim. Onda da çok aşırıya kaçmamaya çalışırım; çünkü yeterince
Faşizm
FaşizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202061 okunma
107 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kesin doğru var mıdır ve bu nedir?
"Tanrı var mıdır, yok mudur?" çerçevesinde yazılan bir eser Ateizm. Peki cevap belli mi, tartışılır. Tartışılır diyorum çünkü; Tanrı'nın varlığına inananların da inanmayanların da geçerli sebepleri var bence. Neyse ben kendi fikirlerimi belirtmeyeyim, durduk yere hedef göstermeyeyim kendimi :) Ateizm genel anlamda "Tanrı inancına
Ateizm
AteizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 2020106 okunma
Reklam
110 syf.
8/10 puan verdi
·
77 günde okudu
okumakla ateist olmuyorsunuz... cumaya gittim gelcem.
Uzun zamandır inceleme yazmıyorum daha doğrusu uzun zamandır kitap okuyamadım maalesef. Bu nedenle bu incelemem biraz yalın olacaktır, kusura bakmayın. İnsanlar elimde bu kitabı görünce hemen yoldan çıktığımı, psikolojik olarak zor durumda falan olduğumu düşünüp bana akıl vermeye çalışıyorlardı. Oysa benim bu tarz kitapları okumaktaki amacım bu tarz inanışları benimseyen kişilerin neler düşündüğünü anlamak, bu tarz inanışların nereden ortaya çıktığını öğrenmek ve tipik insanlar gibi bunlar tanrı tanımaz diyip geçiştirmemek için okuyorum. İnsan bilmediği bir şeye karşı olamaz. Ayrıca kitabı okurken ve bitirdikten sonra gerçekten ufkunuz açılacaktır. Ama bu tarz kitapları kesinlikle daha kişisel gelişimini (doğru tanım olur mu bilmiyorum) tamamlamamış genç arkadaşların okumasını önermem. Son olarak buraya kitaptan bir alıntı bırakmadan önce şöyle bir soru sormak istiyorum sizlere; Dünyaya geldiğinizde belli bir yaşa kadar hiçbir dine inanmadan yaşasaydınız, sonrasında bir dine inanır mıydınız? Gerçekten tebrik ediyorum doğduğu toplumun dini inancı ile büyüyüp sonrasında araştırmalar yaparak başka bir dine geçen kişilere.... Yanlış anlamayın lütfen sadece yıllarca birine benimsetilmeye aşılanmaya çalışılan bir şeyi yıkıp başka bir inanışa geçtikleri için azimlerine hayranım. Hristiyanlar Müslüman'ı kötüler, Müslüman Yahudi'yi... Ateistler hepsini... Peki ya Afrika'nın en ücra köşesindeki bir kişi? Evet bu kitap kafanızdaki bazı soruları belki giderecek ama eminim bu sefer başka sorular oluşacak kafanızda... Bu arada alıntıyı yoruma bırakacağım...
Ateizm
AteizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 2020106 okunma
95 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Kitap Şintoizm'i beş bölümde incelenmiştir. Şintoizm'in tarihsel gelişimi, Şinto türler, Yaradılış hikayesi, rütüeller ve Japon miteolojisi ve Şintoizm sözlüğü başlıkları adı altında incelenmiştir. Kitapta genel anlamda çıkarılacak sonuçlar; Şintoizm de diğer çok tanrılı dinler gibi karmaşık ve bir o kadar da basit bir inanç biçimidir. İnsanların, hayvanların, eşyaların kısacası canlı ve cansız etrafımızda bulunan her şeyin bir ruhu olduğu inancı ağır basamakta ve totemleri de bu şekilde gelişim göstermektedir. Bu inançta genel ahlaktan ziyade dini ritüellerin yerine getirmek daha önemlidir. Öyle ki dini ritüelleri yerine getirmeyen ve devletine bağlılık ve sadakat göstermeyen her kimse intihar ederek yaşamına son vermelidir düşüncesi hakimdir. Şintoizm zaman içerisinde Çin ile ilişkilerin gelişimesiyle Çin'de mevcut olan Budizm ve Konfüçyüsçülük inançlarından etkilenmiş ve harmanalanmıştır. Bu bağlamda Japonya da çok az bir kesim halihazırda saf Şinto dinini yaşarken büyük bir kesim ise bu harmanlanmış Şintoizm'i yaşamaktadır. Ayrıca güneş Tanrıçası Amaterasu'nun Şintoizm'de ayrı bir yeri vardır.
Şintoizm
ŞintoizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202060 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Agnostizm, Tanrı'nın var ya da yok olduğunu gerekçelendirmede insan aklının yeterli rasyonel zeminlere sahip olma kapasitesinin bulunmadığını ileri süren görüştür. (S:7) Agnostizm tanımı ortaya atan ilk kişi Thomas Huxley'dir. Huxley, bu kavramı "Gnostizm"den yola çıkarak ortaya atıyor. Agnostizm, Huxley tarafından ortaya atılan kavram olsa da Antikçağ'ın Septikleriyle özdeşleşiyor diyebiliriz. İlk Septik Pyrrhon, gerçek bilgi olmadığına göre, bilge kişi her şeyde yargıda kaçınmalıdır diyerek Huxley'e asırlar öncesinden göz kırpıyordu. Doğrusu Pyrrhon'un Septizmi, Kant'ın da katkılarıyla Agnostizm'e dönüşecekti. Kant demişken, diğer isimleri de zikretmemek olmayacak elbette; Hume, Comte, Hamilton, Spencer, James derken yüzyılımızın iki önemli ismi, Sarte ve Camus'a kadar ulaşacaktı. Buraya kadar gelmişken, Russell'i de anmamak olmazdı elbette. Russell, Tanrı ve gelecek hayat gibi sorunlarda gerçeği bilmenin imkansızlığını düşünmek olarak yazmıştı agnostizmi. Bu yüzden Russell'in agnostizmi biraz daha yumuşak ve hem dine hem teizme hem de ateizme yakın biçimde duruyor. Dawkins'in daha da ileri taşıdığı "çaydanlık" metaforunu ortaya atan Russell, lehte ya da aleyhte kanıt bulunamadığında olumsuz ya da olumlu bir yargıya varılmaması gerektiğini söyler. Sık sık Antik Yunan filozoflarına atıf yapılan kitapta; *Laedriye *Darwin *Fideizm'de işleniyor. Altı üstü 100 sayfalık kitap, ne verebilir ki diyor insan ama öğrenmek isteyen ve merak edenlere geniş bir kapı aralıyor.
Agnostisizm
AgnostisizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 2020131 okunma
102 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Şamanizm'i az ve öz nasıl anlatabilir ama hemen hemen tüm bilgileri de verebiliriz dedikten sonra oluşturulmuş bir kitap olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam. Ancak bu kadar aptala anlatır gibi anlatılıp ancak bu kadar doyurucu olabilirdi. Hatta akıllı insana daha çok araştırma heyecanı sağlıyor. Bu izm serisi herhalde aldığım en iyi set olmalı. Zaten aldığım ilk set...
Şamanizm
ŞamanizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202085 okunma
Reklam
120 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Marksizm bir öğreti olarak siyasal , ekonomik ve felsefi bir bütünlük içerir. Marksizm , ideolojik alanda esas olarak sınıflar savaşımı teorisini ortaya atan ve bu savaşımın zorunlu sonucu olarak proletarya diktatörlüğüne ve oradan da toplumsal eşitlik ve özgürlük dünyası komünizme varılacağını öngören bir öğreti olarak tanımlanır.
Marksizm
MarksizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202070 okunma
95 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Japonya'nin yerel dini olan Şinto( Şintoizm) , tarih öncesi çağlardan kalma animistik inanç şekillerinin- Taoist, Budist ve Konfucyuscu unsurların da etkisiyle - Antikçağ'larda şekillenmeye başlayan modern biçimidir.
Şintoizm
ŞintoizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202060 okunma
111 syf.
·
Puan vermedi
Oysa Budizm ile ilgili ne kadar bilmediğim şeyler varmış. Bu izmler serisi beni yayınladıkları eserler sayesinde kısa ve öz bir şekilde eğitti ve bilgilendirdi. Budizm hakkında da az ve öz bilgiler edinmek isterseniz serinin Budizm kitabını kesinlikle tavsiye ediyor olmak boynumun borcu.
Budizm
BudizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202088 okunma
120 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Deizm veya yaradancilik , doğal dünyaya dair gözlemler ve mantığın kaynağını oluşturduğu ; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan , bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden bir Tanrı inancıdır.
Deizm
DeizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202084 okunma
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Paganizm , kökenleri dünyanın kadim doğa dinlerine uzanan bir inanç biçimi ve bu dinlerin genel adıdır. Bu dinlere mensup kişilere pagan denir. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
Paganizm
PaganizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202082 okunma
102 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Samanizmin başlangıçta Batililarca çok tanrılı bir din olarak kabul edilmesi , Şamanizm hakkında yeterince bilgisi olmayan ilk Batılı gezginlerin Şamanizm hakkında Bati'ya aktardıkları yüzeysel bilgilerden kaynaklanmıştır.
Şamanizm
ŞamanizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202085 okunma
110 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Ateizm , tüm tanrılara , ruhsal varlıklara , metafizik inançlara ve dinlere inanmayan , gerçekliği din yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.
Ateizm
AteizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 2020106 okunma
95 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Japon dini geleneği olarak bilinen Şinto bugün Budizm’le iç içe geçmiş halde. Sistem benzeşmesi kurbanı olarak yüzyıllarca Budizm’den ayrılmamamış olması da bu sistemin adını dahi duymamış olmamıza sebep olmuştur.
Şintoizm
ŞintoizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 202060 okunma
104 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir inanış ancak bu kadar detaylı, akıcı ve açıklayıcı anlatılabilirdi. 100 küsur sayfada alabileceğiniz en verimli bilgiler bu kitapta toplanmış. Ne abartılmış ne de yarım bırakıldım. Biricik erkek arkadaşım agnostik olduğunu söyleyince sadece kulaktan dolma bilgilere sahip olduğum bu inanışı araştırmaya karar verdim. Daha önce "İzmler serisi"ni Instagram reklamlarında görüp satın almıştım. Onca izmler arasından önceliği elbette agnostisizm kitabına verdim. Agostisizm inanışını geçmişiyle ve bugünüyle merak etmekle kalmayıp türlerine ve hatta isim babasına kadar öğrenmek isteyenler için son derece aydınlatıcı ve bir o kadar doyurucu bir eser.
Agnostisizm
AgnostisizmVolkan Gümüş · Siyah Beyaz Yayınları · 2020131 okunma
59 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.