Ömer Nasuhi Bilmen (rahimehullah): "… Her zaman yüksek ruhlu, kalpleri ve yüzleri iman nuruyla aydınlanmış salih kişilerle dostluk kurmayı, onlarla sohbet etmeyi bir kurtuluş ve mutluluk vesilesi olarak görmelidir." "İslâm dininde cimrilik, korkaklık, öfkelenme, atalet, sefahat, kibir, gurur, haset, dalkavukluk, hıyanet, tecessüs, alay, kalp kasveti, uzun emel gibi şeyler alçak hisler cümlesindendir. Dolayısıyla bunlardan kaçınmak icap eder." (Ömer Nasuhi Bilmen,Yüksek İslâm Ahlâkı, s.112)
İslam
ONLARDAN BAZISI BAZISINI ALDATMAK İÇİN YALDIZLI SÖZLER FISILDARLAR En'âm/112
Reklam
Kötülük ölmüyor. Asla ölmüyor. Sadece yeni bir yüze, ye­ni bir isme bürünüyor. Cerrah
...kafam dumanlı ihtiyar, bi of çeksem sıradağlar yıkılır. afalladım yine hüzün de, arasana 112 Azraili.
Şiir
“Allah’ım! Dalalete düşmekten veya dalalete düşürmekten, hataya düşmekten veya hataya düşürmekten, zulmetmekten veya zulme uğramaktan, cahillik etmekten veya cahillikle karşılaşmaktan, sana sığınırım.” (Ebû Dâvûd, Edeb 112)
Din
15 günde 15 kitap bitirdim.. ;)
Bunlar hep çapraz okuma faydası :) Ve gerçekten mümkün mertebe şartlanmak 🙏 Seçilen kitaplarda gayet şık olunca okunuyor vesselam 😇📚 Yol arkadaşımı zaten biliyorsunuz :) ⋆✿Lüzumsuz Kadın 280 syf ⋆✿Oscar ve Pembeli Meleği 72 syf ⋆✿Bir Kız Bara Girer ve... 228 syf ⋆✿Ah Minel Aşk 165 syf ⋆✿Mümkansız Şeyler 96 syf ⋆✿Sessiz Hasta 309 syf ⋆✿Mösyö İbrahim ve Kuran'ın Çiçekleri 56 syf ⋆✿Sevmek Aşktan Üstündür 64 syf ⋆✿Minka Abla 112 syf ⋆✿Ölü Canlar 479 syf ⋆✿Mide Ağrısı 81 syf ⋆✿Bir Ölüm ve Birkaç Skandal 208 syf ⋆✿Ay Batarken 123 syf ⋆✿İnci Küpeli Kız 260 syf ⋆✿Madam Pylinska ve Chopin’in Sırrı 80 syf Toplam olarak 2613 sayfa okuma yaptım, öyle güzel bir ân ki benim için.. siz değerli okurlara teşvik edici olması dileğimle 🌷📚😌 Keyifli okumalar.
Reklam
Reklam