Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Karabük'te bulunan "kumbara"dan yaklaşık 1400 yıllık 10 sikke çıktı Karabük'te bulunan "kumbara"dan yaklaşık 1400 yıllık 10 sikke çıktı Sanat Haberleri | AA 02 Ocak 2024 Salı 13:15:00 - Güncelleme:02 Ocak 2024 Salı 13:15:00 Kaynak: AA Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen
Reklam
Anayasa Mahkemesi başaramamıştır !..
Bir Örnek: Yukarıdaki üç nolu ilke (“üst basamakta yer alan norma, alt basamaktaki bir norm ile istisna getirilemez” ilkesi), Türkiye’de 19 Ocak 2012 tarih ve 6271 sayılınCumhurbaşkanı Seçimi Kanunuyla ihlâl edilmiştir. Zira bu Kanunun geçici birinci maddesinde “Onbirinci Cumhurbaşkanınınngörev süresi yedi yıldır” denerek Anayasamızın 101’inci maddesinde bulunan "‘Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır” hükmüne istisna getirilmiştir. Oysa yukarıda açıklandığı gibi, Anayasa normlar hiyerarşisinde kanunların üstünde yer almaktadır ve normlar hiyerarşisinde üst basamaktaki normla konulmuş bir hükme alt basamaktaki normla istisna getirilemez. Anayasa hükmüne kanunla istisna getiren bu hükmün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açılmış, ama ne yazık ki, Anayasa Mahkemesi, 15 Haziran 2012 tarih ve E.2012/30, K.2012/96 sayılı kararıyla 6271 sayılı Kanunun bu hükmünün Anayasaya aykırı olmadığına karar vermiştir. Anayasa Mahkemesinin bu kararı, yukarıda gördüğümüz üçüncü ilkeye (“üst basamakta yer alan norma, alt basamaktaki bir norm ile istisna getirilemez” ilkesine) ve dolayısıyla normlar hiyerarşisine aykırıdır. Görüldüğü gibi çok basit bir ilkeyi Anayasa Mahkemesi gibi ülkemizin en yüksek mahkemesi uygulamayı başaramamıştır.
İmam'ın Kaşgari dergâhında ağırlanmasının bir sebebi vardır. Zira hocası Mevlâna Halid Hazretlerinin tasarrufu bu ocakta tütmektedir. Şeyh Şamil, vefat eden yakınlarını bu dergâhtan Karacaahmet'e uğurlar. Karacaahmet Kabristanı'ndaki Şeyh Şamil aile kabristanı, o çileli yılların İstanbul'daki hatırasıdır. Bu dergâhta kaldığı sürece her gün Eyüp Sultan hazretlerini ziyaret eder. Her gün Karyağdı yokuşunu iner çıkar. 15 Ocak 1870'te Sultan Abdülaziz'e bir veda ziyaretinde bulunup 25 Ocak'ta İstanbul'dan ayrılan Şeyh Şamil, hac görevini ifa etmek üzere Mekke'ye doğru yola çıktı.
Dünya şairi, romancı ve anı yazarı Nâzım Hikmet Ran ya da kısaca Nâzım Hikmet 15 Ocak 1902’de Selanik’te doğdu. Nâzım Hikmet “Romantik komünist” ve “romantik devrimci” gibi farklı isimlerle anıldı. Siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapiste ya da sürgünde geçirmiştir. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır. Yasaklı olduğu yıllarda Orhan Selim, Ahmet Oğuz, Mümtaz Osman ve Ercüment Er adlarını da kullanmıştır. İt Ürür Kervan Yürür kitabı Orhan Selim imzasıyla çıkmıştır. Türkiye'de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmıştır ve dünyada 20. yüzyılın en gözde şairleri arasında gösterilmektedir. 1951 yılında Türk vatandaşlığından çıkarıldı; ölümünden 46 yıl sonra, 5 Ocak 2009 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile bu işlem iptal edildi. Mezarı Moskova'da bulunmaktadır.
Güngörmez
"Hiç sevmem kışları" derdi. Neymiş üşürmüş de kalın giymek zorunda kalırmış. "Hahh" dedim içimden. "Yazın da, kışın da mahallenin en pejmürdesi sensin..." Bunları o zamanlarda çok yakın olup da sevemediğim, şimdilerdeyse rahmetli olan canım arkadaşıma söylerken yıl 1995 aralığın 17'siydi. Şimdiyse 2006 yazının
Reklam
2024 ocak ayı 🎬filmler: octaber sky onur savaşı poison
Allah ŞAHADETLERİNİ kabul etsin.
MEKANLARI CENNET OLSUN 2015-2016-2017 YILI TEMMUZ AYINDAN BERİ 1170 VATAN EVLADI ŞEHADETE ERDİ 1-ŞEHİT POLİS MEMURU BÜNYAMİN TORĞUT 2-ŞEHİT POLİS MEMURU OKAN ACAR 3-ŞEHİT POLİS MEMURU FEYYAZ YUMUŞAK 4-ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MÜSELLİM ÜNAL 5-ŞEHİT ASTSUBAY MEHMET YALÇIN NANE 6-ŞEHİT POLİS MEMURU TANSU AYDIN 7-ŞEHİT ASTSUBAY İSMAİL YAVUZ 8-ŞEHİT UZMAN
Ne olmuştu?
1982 Şeker Bayramı'nın yaz mevsimine rastladığı yıl... "Losin my mind, going back in time to 1982"* (1982'ye zamanda yolculuk yaparken aklımı yitirecek gibi oluyorum)
15 Ocak 1905 İmparatorluğun iç siyaseti hakkında endişe verecek haberler dillerde dolaşıyor. Makedonya'dan fena haberler alınmaktadır. Bulgar komitecileri sağda solda Türkleri, Rumlan öldürüyorlar. Bunları düşman diye öldürürlerken, öte yandan baç vermedikleri için Bulgarları da öldürmekten geri kalmıyorlar. Rum çeteleride kendi hesaplarına gezmektedirler. Bulgarların suikastlerinin intikamın almaya çalışıyorlar. Onlar da adam ödürüyorlar. Dün aldığım tafsilâtlı raporlara göre köylerde kadınlar yakılmakta, çocuklar balta ile öldürümekte imiş. Bu vahşetler arasında hükümet de tedbirsizlik gösteriyor. Manastır civarında bir kaymakam, bir Hıristiyan jandarmayı bir Türk haydudunu yakalamaya memur etmiş. Fakat eline silah vermemiş, jandarma yakalayacağı adam tarafından öldürülmüş.
Reklam
"Bence Starbucks gibi yerlerin var olma nedeni, ömründe bir tek karar veremeyen insanları bir fincan kahve içmek için 6 karar birden vermek zorunda bırakmaktır. Uzun, kısa, sütlü, sade, kafeinli, kafeinsiz, az yağlı, yağsız vesaire... Böylece kim olduklarını ve hayattaki amaçlarını bilmeyen insanlar 2.95 dolara sadece bir kahve almakla kalmıyor aynı zamanda kendini tanımanın müthiş huzurunu duyuyorlar."
Hayatımızı sattık birer birer, karın tokluğuna. Özgürlügümüzü sattık. Ciğerimize dolmuş fabrika dumanlarıyla, Sadece kaygılarımızı düşünebiliyorduk. Kaçsak ardımızda bırakacağımız çocukları Ve onların kurtaramadığımız yarınları.
Modern zamanın köleliğiydi bu. Esir pazarlarında olmasa da hepimizi satıyorlardı, Biçtikleri bir fiyatımız vardı. Zaman geçiyordu, oyun aynıydı. Sadece bize ne yapacağımızı söyleyenler değişiyordu. Yüzyillar önce dönmeye baslayan bu garkın, Bayrak teslimini bekleyen sadece bir kaç dişiydik.
Sultan Üçüncü Murad Han'ın vefatı,
Sinan Paşa köşkünde padişah şöyle der; "Bîmârum ey ecel bu gece bekle canum al" 15/16 Ocak 1595 (5 Cemâziyelevvel 1003) gecesi vefat etti.
Sayfa 224
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.