188. Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bile bile, insanların mallarından bir kısmını, haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere vermeyin. Bakara suresi
Sayfa 223 - Ensar vakfı yayınları (kitap)
1K
Âl-i İmrân Sûresi 188. ayeti:
Bismillâhirrahmânirrahîm (Yapıp) ettikleri ile şımaran ve yapma(yıp yanılt)tıkları şeylerle övülmeyi sevenleri hesaba katma, sakın onların azaptan kurtulacakları bir yerde bulunacaklarını da sanma! Onlar için acıklı bir azap vardır.
Sayfa 74·Kitabı okuyor
Din
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Çoğu kadın harcama yapmayı bilmez.
Nisâ 5: وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا وَارْزُقُوهُمْ فِيهَا وَاكْسُوهُمْ وَقُولُوا لَهُمْ قَوْلًا مَعْرُوفًا Allah'ın geçiminize dayanak kıldığı mallarınızı aklı ermezlere (reşit olmayanlara) vermeyin; o mallarla onları besleyin, giydirin ve onlara güzel söz söyleyin. 1. Aklı Ermezler Kimlerdir? ۱۸۸ : سُفْيَانُ عَنْ حُمَيْدِ الْأَعْرَجِ عَنْ مُجَاهِدٍ ﴿وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ قَالَ النِّسَاءُ 188: Süfyân > Humeyd el-A'racs isnadıyla rivayet edildiğine göre, Mücahid, "mallarınızı aklı ermezlere (reşit olmayanlara) vermeyin" âyeti hakkında şöyle demiştir: "(Aklı ermezler) kadınlardır. " من العربي ۱۸۹ : سُفْيَانُ عَنْ أَبِي عَمْرٍو عَنْ مُسْلِمٍ الْبَطِينِ عَنْ سَعِيدِ بْنِ جُبَيْرٍ عَنِ بْنِ عَبَّاسٍ وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ َأمْوَالَكُمْ قَالَ الْمَرْأَةُ قَالَ تَقُولُ ُأريدُ مِرْطا بكذا أريدُ شَيْئًا بِكَذَا أَوْ تَقُولُ هِيَ أَسْفَهُ السُّفَهَاءِ 189: Süfyân > Ebû Amr > Müslim el-Batîn > Saîd b. Cübeyr isnadıyla rivayet edildiğine göre, İbn Abbas, "mallarınızı aklı ermezlere (reşit olmayanlara) vermeyin" âyeti hakkında şöyle demiştir: "Kadınlardır. Kadın, şöyle bir çarşaf isterim, şu tarz bir şey isterim, gibi isteklerde bulunur. Dolayısıyla kadın en büyük aklı ermez sayılır."
Sayfa 160 - Beka·Kitabı okuyor
188… Rusyası.
Halk yavaş yavaş çöküp gidiyordu, buna alışmışlardı… Bu hale öyle yavaş düşmüşlerdi ki, bunun korkunçluğunu göremiyor, şikayet de etmiyorlardı. 
Sayfa 291·Kitabı okudu
Ey aciz insan! Düşün. Günle birlikte senin için ne tamamlanmıştır? Ve bu esnada senden ne gitmiştir? Ömründen bir parça gitmiştir, bunda senin aleyhine ne hüküm verilmiştir!? Günlerinden bir gün eksildi, peki bu sürenin geçmesiyle ebedi yolculuğun için ne hazırladın? Bu geçen gününe karşılık olarak, yarının için ne kazandın? Hz. Peygamberin (s.a.v) şu hadisini düşün: “İnsanlar iki şekilde sabaha çıkarlar. Bir kısmı (hayır işleyerek) kendisini ateşten azat eder. Bir kısmı da (günaha dalarak) kendisini helake iter."¹ Yüce. Allah bu konuda şöyle buyurmuştur: "Yemin olsun ki, sizin işiniz çeşit çeşittir."² “Her nefis, kazandığına karşılık bir rehindir. Ancak hesap defteri sağ yanından verilenler başka...”³ Bir hadiste şöyle denmektedir: “İyiliğimi artırmadığım yeni bir günde, benim İçin hayır ve bereket yoktur..."⁴ Bir eserde şöyle denmektedir: “İki günü eşit olan aldanmıştır. Kimin İçinde bulunduğu gün önceki gününden daha kötü olursa, o (faziletten) mahrum kalmıştır.⁵ __________________________ ¹ Ahmed, Müsned, III, 321; Hakim, Müstedrek, IV, 422, İbnu Hıbban, Sahih; No: 4514; Ebu Ya’la; Müsned, No: 1999. ² Leyi 92/4. ³ Muddessir 74/38-39.Bkz: Tabaranî, el-Evsat, No: 6632; Ebu Nuaym, Hilye, Vlll, 188; Suyuti, es-Sağir, No: 343.Aclunî, Keşfu’l-Hafâ, II, 283; Sehavî, Mekasıd, No: 1080.
Sayfa 131 - Semerkand Yayıncılık, 2. Baskı, Aralık 2003 (Çev: Yakup Çiçek ve Dilaver Selvi)·Kitabı okudu
Her sabah toplu taşımaya binip işine giden 188.850 banka çalışa­nının yüzde kaçı, gençliğinde bankada çalışmanın hayaliyle yanıp tutuşmuştur? Kaç çöpçü, çocuklarının da çöp topladığı bir gelece­ğin hayaliyle para kazanmaktadır? Kaç Zara çalışanı, dükkana giren ve üzerindeki kıyafetlerden maddi durumunun kısıtlı olduğu belli olan insanlara aşağılayıcı bakışlar attığı düşük ücretli işinin hayalini kurarak uyumuştur? Aslında soruların cevaplarını biliyoruz. Büyük ihtimalle, neredeyse hiçbiri bu hayallerle yanıp tutuşmamıştı. Peki neden bunca insan her sabah sevmediği, hatta kimi zaman nefret ettiği işlere koşturarak gitmeye devam ediyor?
Sayfa 25 - Kronik Kitap